SM kval 2

Publicerad 2013-07-30 23:16:46 i Allmänt,

Kan inte med ord beskriva hur bra hon är, min fantastiska lilla häst, helt sanslöst grymt bra är hon.
 
 
 

tisdag

Publicerad 2013-07-30 22:56:08 i Allmänt,

Har haft en riktig chillardag och hängt framför TV apparaten tillsammans med min huvudvärk idag, hade man kunnat tagit bort huvudvärken så hade det varit en helskön dag med tanke på att vädret var rätt tråkigt. Såg till att spara på ridningen tills regnet kom nu på kvällen, väldigt blöt och smått nedkyld blev jag men det gick fint ändå :) Har dessutom varit och fått tårta hos Birgitta som fyller år idag, alltid gott. Mycket fika de senaste dagarna, igår förmiddag hade vi först namnsdagsfika för mig, Lisa och pappa med grannarna. På eftermiddagen hade de som sagt var bakat tårta för att fira mig och Bella(väldigt snällt och gulligt måste jag säga) och sen tårta nu ikväll. Ska jag fortsätta såhär måste jag verkligen ta tag i träningen snart, haha.
 
Nu hänger jag framför datorn och lyssnar på Håkan Hellström, han brukade vara min deppmusik förut men jag tror han har omvänts till någon slags peppmusik istället. Nu blir jag i alla fall helt plötsligt glad av en del av låtarna i alla fall, dock känns det som att det ska till mycket för att jag inte ska vara glad för tillfället :) Men man ska väl inte säga för mycket..
 
 
Ska strax ta och krypa ner i min nybäddade säng framför en film innan jag sussar sött. Imorgon tänkte jag ta tag i ridningen lite tidigare på dagen för på kvällen ska vi ut och äta sen ska vi tydligen ut också så förhoppningsvis hinner jag med en middagslur på eftermiddagen om jag är lite effektiv med ridningen på förmiddagen :)
 
 
 
 
 

En het långhelg på Sundbyholm!

Publicerad 2013-07-30 16:03:39 i Allmänt,

Större delen av förra veckan spenderades på SM i Sundbyholm i Eskilstuna, närmare bestämt från klockan ett på Onsdagen till fyra på Söndagen. Det var minst sagt varmt och soligt från morgon till kväll varenda dag, men man ska inte klaga på solen så jag struntar i det nu. Förutom när jag red var det faktiskt riktigt skönt i skuggan :-)
 
Båda hästarna har skött sig väldigt bra. Calle har gjort sina bästa rundor hittills med ett nedslag första dagen men i övrigt bra. Andra dagen var han jättefin men vi kom helt fel in i en kombination så två bommar föll där, sista dagen gjorde han ännu en fin runda och trots att han tog ett i stället för två språng i en av kombinationerna så kom vi runt felfritt. Det tycker jag verkligen att han var värd, han kämpade på bra i värmen och hoppade sååå fint hela helgen. Han har verkligen mognat i sommar och är som en helt annan häst än vad har var bara för någon månad sedan :)
 
Bella hoppade en 1.30 som förklass i Onsdags, ett skitpet som var mitt fel annars hoppade hon runt fint och riktigt avslappnat. På Torsdagen var det första SM kvalet, här var jag lite väl på och stressad så hela trekombinationen föll och även två räcken till. Resten av banan hoppade hon fint, var dock rätt besviken på mig själv efteråt och det kändes som att det var rätt kört.
 
På Fredagen var det dags för SM kval två, där jag övervägde att inte starta med alla mina fel. Men eftersom att felen från första dagen räknades om så stod jag helt plötsligt på 12,48 fel istället för 20. Med en hyfsad runda i kval två kunde jag ju faktiskt ta mig till final. Så gick in och red ändå, red dessutom rätt så jättemycket bättre än dagen innan och hästen hoppade som en miljon och vi kom helt otroligt nog felfritt i mål. Det visade sig sen att det bara var jag och två till som var felfria i den klassen, så delad vinst i den klassen och en klättring från en tjugofjärde plats till en tionde blev det och därmed var vi även vidare till final :D
 
På Lördagen var det vilodag inför finalen dagen efter som gick i 1.50 vilken skulle bli våran debut på den höjden. Tyvärr hade hon där uppe på ryggen lite svårt att komma igång och vi fick ner tvåan, tre b och fyran, resten av banan kom vi runt felfritt och hon hoppade återigen helt fantastiskt :) Så vi kom i mål på tolv fel, vilket senare visade sig vara ett rätt bra resultat. Det var ingen felfri och bara några stycken på fyra fel, inte illa pinkat för lilla mig och min åttaåriga häst i det rutinerade sällskapet. Som en stor bonus visade sig vårat resultat räcka till en sjunde plats, helt otroligt. Det trodde jag verkligen inte efter första kvalet, så nu i efterhand är jag glad över att jag fortsatte rida och visade att vi faktiskt hade någonting där att göra.
 
Bella har verkligen hoppat helt fantastiskt i helgen och så länge jag sköter mig så är hon felfri, för hon har inte satt en hov fel på hela helgen. Min bästa finaste stjärna :) Ska ladda upp lite filmer senare, jag kan inte få nog av 1.45 rundan i Fredags den går på högvarv här hemma nu.  Så det var ett glatt men trött gäng som kom hem i Söndagskväll och igår hade både jag och Bella en chilldag, hon gick i hagen och åt gräs hela dagen. Jag hann med en tur ut till Sandbanken för lite sol och bad med sysslingarna, sen hade de varit så gulliga och bakat tårta för att fira våran sjunde plats så då blev det tårta och skumpa hemma hos dom. På kvällen var vi sen in på Grillnatta i Bollnäs och kollade på folk, drack öl, shoppade och åt mat :)
 
Nu ska jag dra mig ut och rida på min fina stjärna, kan bjuda på några bilder som Lina knäppte på oss i finalen :)
 
 
 
 
 
 
 
 

days fly by

Publicerad 2013-07-19 15:49:31 i Allmänt,

Dagarna fortsätter flyga förbi och ännu en vecka börjar närma sig sitt slut. Den här veckan har det varit träningsläger i Hällbo för Maggan. Både jag och hästarna har fått svettats en hel del och idag är jag stel som en 80åring och rätt sliten efter långa dagar och sena kvällar med lite vin och trevligt sällskap. Träningen har resulterat i att Calle känns finare än någonsin, Bella fick svettas rejält en dag men hoppade fint, Babe har skött sig finfint och Maggans ponny Chippen hoppade igår runt banorna i galopp och var allmänt duktig. Har dessutom en liten Corall att motionera den här veckan och nu även Iona & My att sköta om även de ska vila tills efter SM, full rulle :)
 
Idag tog jag mig en enligt mig välförtjänt sovmorgon, när jag sedan intagit dagens frukost så fick dagens hästar bli motionerade. Lite lugnare idag dock, men de skötte sig fint. Nu har jag haft siesta några timmar efter lunch och ligger nu och gruvar mig för att kliva upp ur sängen. Skulle behöva en sväng till Bollnäs och för det måste jag åtminstone byta om och fräscha till mig litegranna, just nu känns det ofantligt jobbigt..
 
Senare ikväll blir det eventuellt utgång, i helgen är det den årliga brännbollsyran i Bollnäs vilket betyder att alla är ute och festar. Både dagar och nätter, jag känner dock att det räcker med nätterna för min del så hinner jag kanske vara lite seriös på dagarna. Får se hur det slutar, annars ska jag sova tidigt för imorgon vankas det nog i alla fall utgång och ännu fler hästar att rida :) Nu är det väl bäst att jag pallrar mig iväg till staden.
 
 
 

lugn måndag

Publicerad 2013-07-15 23:11:00 i Allmänt,

Måndag idag, jag har lagt till mig med en ovana att sova till tio på dagarna. Vet inte varför har aldrig sovit så länge förut, så även denna dag vaknade vid tio tiden. Har sen spenderat dagen i soffan och på altanen, har verkligen inte gjort någonting. Rätt skönt det också, i och för sig. Har lagt mig till med att rida sent på kvällarna också, det är skönt, så lugnt och fridfullt på något vis. Så även idag blev det ridning i solnedgången, Babe fick en tur ut på vägarna och Bella fick en vilodag vilket innebar en promenad :) Nu har jag varit duktig och städat upp i mitt rum så det ser hyggligt ut i alla fall, får se hur länge det håller i sig.
 
Igår var det tävling i Folkärna som gällde. Calle var först ut med ett skitpet i 1.20, annars var det en riktigt bra runda även om det gick lite fort ibland. I 1.25 sen hade vi två ner, egentligen inga jättestora fel. Han hoppade fint och framförallt så höll han sig på mattan, inget bråk vilket underlättar det betydligt både för mig och honom. Det har hänt väldigt mycket med honom de här veckorna jag har varit hemma och kunnat rida honom lite mer :) Fröken Bella var dubbelnolla och tvåa i 1.25, hade inget vidare flyt i mitten på omhoppningen men hon skuttade runt fint ändå. I 1.30 satte hon en till nolla, tyckte att gick satt och backade lite väl mycket på vissa hinder men hon kändes fin. Tiden visade sig hålla till en seger, fast det var tight med en tiondel till tvåan och ytterligare en till trean. Men snabbast var vi ju i vilket fall :) Känns som att det var bra att hon fick gå en lättare tävling som uppladdning inför SM, hon kändes fin även om både jag och hon har lätt att bli lite nonchiga när det är lite lägre!
 
Så mycket mer har jag väl inte att berätta. Ha de bra!
 
Calle, 1.30 på Runsten :)
 
 
 

fullt upp och inte

Publicerad 2013-07-13 23:31:32 i Allmänt,

Då hade det gått några dagar igen, eller ganska många dagar. Har den här veckan haft många rätt fulla dagar så det har inte funnits tid för bloggen, de andra dagarna är istället rätt händelselösa och då finns det inte så mycket att skriva om. Men kan väl berätta lite vad som hänt sen sist.
 
Förra helgen var det stadsfest i Bollnäs, så fest och utgång blev det på Lördagen. Började med inflyttningsfest där vi lekte lekar och drack vin för fulla muggar innan vi sent om sider tog oss in mot city, hann i alla fall med att se Norlie och KKV. De var riktigt bra, hann sen med lite röj på dansgolvet innan det blev hemfärd. Kul kväll :)
 
Den här veckan har Lena Bredberg haft ridläger i Bollnäs, så Babe har fått varit med på två terrängträningar. Hon var lika klockren som vanligt och tyckte det var vansinnigt kul :) Tränade även två hästar åt Lena, en fick jobba mycket med hoppningen och den andra en fyraåring fick vara med på terrängen och skötte sig kalasbra :)
 
Har även hunnit med hoppträning för Maggan med Calle och Bella, båda två var riktigt fina. Calle och jag börjar hitta tillbaka till varandra och Bella känns bara bättre och bättre för varje dag. Hoppas det håller i sig fram tills SM :) Annars har den mesta tiden spenderats i Bollnäs eftersom Lena hade träningar hela dagarna, hann även med lite bad en eftermiddag. Blev sena kvällar, en kväll var jag ute och red Bella efter elva i storm och ösregn. Men med lite musik i öronen och en riktigt fin häst så satt jag och log hela passet igenom och tänkte att livet nog är rätt bra ändå :)
 
Idag har det varit Lördag, vilken har spenderats på stranden med Linnea och Elin. Hyfsat varmt i vattnet och härligt med lite sol :) Har ikväll sen trimmat Bellan, som idag gick bättre än någon gång förr. Har inte knappt ridit några enbart trimmpass på de senaste veckorna utan mest fokuserat på kondition och styrka. Men hon känns väldigt mjuk och fin överlag just nu :)
 
Nu laddar jag upp för tävling imorgon med te och rabarberpaj till middag, Folkärna är det som gäller och Bella och Calle ska med. Calle kula hoppar 1.20 & 1.25 och Bella ska få hoppa 1.25 & 1.30. Blir nog bra det, får dessutom träffa Tessan. Vi har ju varit ifrån varandra i över tre veckor nu, riktigt lång tid när man är van vid att vara med varandra dygnena runt nästan :) Nu tänkte jag slå på lite Gossip girl innan jag sover, bjuder på några terrängbilder från veckan som gått först :)
 
Hon är ju rätt fin min svarta blixt :)
 
 

Strömsholm

Publicerad 2013-07-03 20:04:19 i Allmänt,

 
 
 
 
Kom på att jag fått en massa bilder från Strömsholm som jag inte visat, så tänkte ge er en liten bildbomb nu bara för det :) Det är Lina Malm & Klara Bostam Edin som fotat.
 
 
 

Jag lovade ju

Publicerad 2013-07-03 19:51:54 i Allmänt,

Eftersom jag lovade att blogga igår så är det väl bäst att jag gör det. Imorgon har jag varit hemma i två veckor, galet vad fort tiden går. Har inte gjort så mycket egentligen, ridit en del som vanligt. I Söndags var Calle till Svärdsjö och hoppade 1.10 & 1.20, felfritt i båda klasserna och helt okej rundor. I Måndags skjutsade jag ner ponnyerna till Stockholm, så då blev det lite färre hästar ett tag igen. Firade det med att jag igår skulle få sova hur länge jag ville för första gången på ett x antal månader. Första gången jag vaknade var klockan tio i sex....lyckades i alla fall somna om och sov till åtta sen :)
 
I övrigt hann jag med en utgång i Lördags, rätt lugn för min del eftersom jag skulle tävla dagen efter men hade kul ändå. Idag har jag hunnit med en sväng till Bollnäs, lyckades självklart hitta lite kläder och trots att min ekonomi suger just nu fick ett par jeans och ett linne följa med mig hem, var faktiskt på rea :) Nu väntar jag på mamma så ska vi rida. Bella tog det lugnt ett tag efter Runsten men är igång igen nu, hopptränade igår och hon kändes fin. Ska lägga mycket fokus på styrka och kondition nu så hon är i storform till SM sen. Busilus har ingen plan alls just nu för jag har inte riktigt råd för att få med henne på tävlingarna men hon jobbar på som vanligt ändå!
 
Annars är jag galet sugen på att åka ner till Falsterbo nästa vecka, men eftersom min ekonomi som sagt var suger så får jag stanna hemma. Fick även ett roligt jobberbjudande som kunde inkluderat Falsterbo men det krockade lite med SM så fick tacka nej till det. Så mycket mer vet jag inte om jag har att berätta, ska försöka skriva lite oftare!
 
Min stjärna i 1.45 i Falun :)
 
 

Imorgon!

Publicerad 2013-07-02 22:49:11 i Allmänt,

Dåligt bloggande på slutet, ska försöka få till ett inlägg imorgon. Har en massa inspiration i alla fall stundtals. Nu ska jag dock sova, hörs imorn!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela