Oct. 20, 2012

Publicerad 2012-10-20 21:24:35 i Allmänt,

Första lediga helgen på läääääääänge, hur har den spenderats!? På tävling såklart, denna gång som hästskötare till Raffan och Lisa. Lisa gjorde sin första tävling på tre år, åå de gick galant :)

Nu äre fest med mina fina brudar, har inte festar sen Björn vilket var sjukt längesen!!

fredagsmys

Publicerad 2012-10-19 23:55:02 i Allmänt,

Godkväll!
Har precis slagit mig ner i sängen. Har varit duktig och städat mitt rum idag och inget slarv utan på riktigt. Passade på att rensa garderoben oxå för den var kaos, rensade ut två kassar. Nu är den rätt full trots att jag har mycket kläder i tvättkorgen oxå, och jag tycker att jag har lite kläder!?

Red en tur med Lisa på en glad Busilus oxå, hon var glad och....pigg :) har även tagit mig en riktig lååååångdusch ikväll, vårat badrum blev äntligen klart igen så nu kan jag duscha länge igen skööönt :)

Nu har jag som sagt var precis slagit mig ner i sängen, en nybäddad sådan i mitt nystädade rum, nyduschad med en kopp te. Lägg till lite One Tree Hill på de , fredagsmyyys :)

some pictures

Publicerad 2012-10-19 10:10:29 i Allmänt,

Har suttit och kollat på en massa gamla bilder, rätt toligt faktiskt. Har ingenting vettigt att skriva heller just nu så tänkte bjuda på lite bilder från fälttävlan på ryttarstadion ifjol med Busan :)
 
 
 
 
 

onsdag tror jag

Publicerad 2012-10-17 21:45:47 i Allmänt,

Ännu en dag har snart gått till ända och det mest spännande som hände idag var ett besök till farbror doktorn, där pumpade de ur mig blod och kom som vanligt inte fram till någonting. Nu ska jag dessutom fasta fram tills imorgonbitti för då ska jag dit och ta fler prover, förhoppningsvis får vi fram något svar igenom det i alla fall.

Skulle varit på besök till den stora staden idag oxå, men det blev lite ändrade planer så blev hemma istället. Så egentligen har jag ingenting vettigt att skriva om, idag har jag konstigt nog haft lust att blogga men inte kommit på något vettigt att skriva om. Men om det är något ni vill läsa om så får ni gärna komma med förslag :)

Mycket mer har jag inte att berätta för tillfället, ligger och funderar på hur jag ska överleva natten utan mitt kvällste men med mycket tur kanske det går!

 

 

 

 

Pärla

Publicerad 2012-10-16 19:03:38 i Allmänt,

Hade fått någon fråga om vad som hänt med Pärla, har tänkt skriva om det rätt länge men det har bara inte blivit av. Vi skickade ju ner henne till Klippan, till Tom för fösäljning. Hos honom tävlade hon en del upp till La, men de fick inte henne såld. Så när vi var nere i Skövde på Champion of the youngsters så åkte vi ner till Skåne och hämtade henne, när vi ändå nästan var där lixom.. Det var utav lite olika anledningar, men de skulle ta in hästar från bete så de hade helt enkelt inte plats för henne längre. 

Så hon fick följa med upp till Grevagården och sova där en natt innan vi åkte hemåt igen. Påvägen hem så lämnade vi henne hos några bekanta i Stockholm, vi sov även över där över natten och hon såg ut att trivas. Där hann hon vara i ungefär en månad innan hon blev såld, till ett annat ställe i närheten. Hon verkar ha hamnat på ett jättebra stället och de verkar tycka väldigt mycket om henne, Ida som tjejen heter rider mest fälttävlan om jag förstått det rätt vilket jag tror passar Pärla perfekt :)


Även om jag inte haft henne här hemma på ett halvår så skär det ändå lite i hjärtat när jag tänker på att hon inte längre är min. Jag har nog aldrig tyckt om en häst så mycket, men hon är väldigt personlig och har verkligen ett hjärta gjort av guld, världens snällaste verkligen. I flera år har hon varit min bästa vän och hon kommer nog alltid ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Men som sagt var verkar hon ha kommit till ett toppenbra ställe och det ska bli väldigt spännande att få följa Ida och Pärla ute på tävlingsbanorna så småningom.

 

Jag är väldigt glad för de åren vi fick tillsamans, det var både blod, svett och tårar men oxå mycket glädje och jag lärde mig otroligt mycket på henne. Och jag vill önska Ida ett stort lycka till med världens finaste Pärla, du har inte bara fått en fin ponny utan även en vän för livet! :)

 

 

 

 

 

bloggpaus.....igen

Publicerad 2012-10-16 18:14:23 i Allmänt,

Jag måste ju vara sämsta bloggaren någonsin, haha. Kan i alla fall skylle på att internet var uselt nere på Strömsholm, men de senaste har jag inte direkt någon ursäkt mer än att jag inte har haft någon lust.
 
I Fredags inledde Bella med en dubbelnolla i 1.35, första som gick till omhoppning var vi och då hade i alla fall femton stycken ridit. Förutom att hon höll på att hoppa mig ur sadeln en gång, det var verkligen jättenära att jag fick tugga grus så var det en riktigt bra runda. Hästen hoppade nog bättre än någonsin, även fast hon var lite spänd. Tog det rätt lugnt i omhoppningen men det räckte ändå till en nionde placering, inte så illa pinkat i det gänget :)
 
Dagen efter red jag kvalet till GHS kvalet dagen efter,här var hon lite mer spänd men gjorde ändå en kanonrunda. Två bommar föll på vägen, men hon gör det himla lätt och det var egentligen inga stora grejjer som gjorde nedslagen så jag var glad och nöjd ändå. Det visade sig även vara en rätt svår bana då jag trots mina åtta fel gick vidare till finalen dagen efter. Valde dock att inte rida den då den gick i

1.45 och att gå in och debutera svår klass med min sjuåriga häst som gått fyra 1.40 och dessutom på elittävling tyckte jag kändes lite väl. Jag tror säkert att vi tagit oss runt, men det kändes inte som att det fanns någon anledning att pressa henne ännu lite till när hon går så himla bra. Så jag valde att åka hem istället, hade kunnat hoppa 1.35 på Söndagen men jag såg ingen anledning till det när hon hoppat så fint. Så som det ser ut nu så har hon tävlat klart för den här säsongen, nu tänkte jag att hon ska trimmas lite hårdare några veckor innan hon ska få ta det lugnt ett tag och ladda om inför nästa säsong :)

Annars är jag fortfarande halvsjuk, så idag har jag varit helliggande. Nu har mamma dock fått nog så nu ska hon få iväg mig till doktorn, vilket jag inte har någon större lust med.. Förhoppningsvis överlever jag även det.

 

Har gått och blivit så galet shoppingsugen oxå både på vanliga kläder och hästsaker, fick ju en del pengar i present men ska nog försöka spara det mesta av dem istället... Fick förresten ännu en bild på Bellla igår, en utskriven förstoring i en finfin ram, nu ska jag bara försöka hitta en bra plats åt den i mitt proppfulla rum... Fick dessutom en tröja från Martha Ridewear av Lisa i helgen eller en halv tröja i alla fall fick betala den andra halvan själv för den var rätt dyr. Sjukt skön är den i alla fall så en ny favorittröja har jag fått som jag myser runt i hela dagarna :)

 

Callllee

Publicerad 2012-10-11 22:33:40 i Allmänt,

Calles runda dag två i Flyinge, det syns ju att han blir stark och jag hinner inte bli klar så kommer i botten på nästan varje hinder. Menmen nu vet vi vad vi behöver träna på och är ändå en erfarenhet rikare. Fin är ju i alla fall :)
 
 

movietime

Publicerad 2012-10-11 22:28:21 i Allmänt,

Eftersom jag inte kommer på något att skriva om så tänkte jag slänga upp nån film från helgerna som gått istället.
 
Här är Bellas 1.40 från Söndagen i Gävle, hade en jädra tur att hon var så uppmärksam i första kombinationen där. Men annars tycker jag ändå att rundan var bra, om man bortser från sista kombinationen då även om inte de heller var någon katastrof. Man kan ju inte klaga på hästen i alla fall :)
 
 

i tjugo långa år har jag levat

Publicerad 2012-10-11 22:21:16 i Allmänt,

 
Idag har jag levt min första dag på vuxenlivet, officiellt alltså. För visst blir man väl vuxen när man fyller 20!? Mer officiellt i alla fall, fast det skulle inte göra mig så mycket om jag fick vara tonåring några år till.. Efter min 19års dag ifjol skrev jag att jag skulle leva livet sista året som tonåring och det kan jag väl säga att jag gjort. Jag har ju ändå hunnit med en del, även om första halvan av året var rätt lugn. Men sen satte det igång med fester både här och där, en oförglömlig kryssning med alla andra studenter, eller oförglömlig är kanske fel ord när man inte riktigt kommer ihåg allt!? jaja, kul hade vi i alla fall. Gjorde klart allt i skolan och skickade inte mitt sista gymasiearbete någonsin sent en Söndagskväll i slutet på Maj och några timmar senare började resan till Cypern, jag var inte bara liiite lycklig. Sen följde några veckor med en massa festande, några lugnare kvällar och några riktigt suddiga kvällar, hehe. Hann även med en del annat under de veckorna. Sen lugnade livet ner sig och fram tills nu har jag gått på lågvarv, men jag trivs riktigt bra med det. För ett år sedan hade Bella precis debuterat 1.20 och nu har hon gjort flera kanonrundor i 1.40, den hästen kan inte göra än annat än lycklig. Vad jag ville komma fram till är att jag tycker att mitt år som nittonåring har varit riktigt bra och det innehöll lyckligaste dagen i mitt liv (hittills), studenten!
 
 
 
Nog tjabblat om det, min 20års dag har bestått av ridning, packning, putsning, städning, klippning och kvällen har spenderats med att äta god mat och tårta helt okej dag med andra ord. Har i stort sett bara fått pengar, ett par ridbyxor, kort på hästarna, te koppar och lite andra nödvändigheter. Nu ska jag dricka upp mitt te ur min nya fina kopp innan jag drömmer sött, imorgon blir det tidig morgon. Har lite småfix kvar av klippningen på Bella och så ska hon knoppas och grejjas. Tänkte försöka komma iväg strax efter sex, blir Lisa och jag som åker rätt mysigt faktiskt :)
 
stjärnan i tierp :)

hey

Publicerad 2012-10-09 20:56:06 i Allmänt,

 
Var det idag jag skulle blogga ikapp den tiden jag inte bloggat!? Blev visst inge vidare med bloggning idag heller, är rätt värdelös på det här. Men kan berätta lite kort om
vad som hänt i alla fall.
 
Förra helgen eller om det blir förrförra beror på hur man ser det så var det tävling i Gävle som gällde. Inledde på fredagen där Calle gjorde en riktig kalasrunda i 1.20 riktigt bra genrep inför Flyinge. Babe skötte sig kalas och var ritkigt lugn, i 1.20 fick två pet som jag tar på mig fick aldrig igång galoppen riktigt och då blir hennes framben gärna lite hängande. I 1.30 sen gjorde hon en riktigt bra runda, ett skitpet på andra hindret men sen var riktigt fin. Var ju dessutom bara hennes andra 1.30 så hon får heelt klart godkänt :)
 
 
På Lördagen var det stjärnans tur, inledde med att rida en 1.25. Där vart både jag och hästen lite nonchalant och jag red inge vidare så två bommar ner. Men hon hoppade mycket mer avslappnat än vad jag förväntade mig, så var rätt bra som första klass ändå. I 1.35 hade vi sen en riktig kalasrunda på gång ända fram till sista hindret där jag tjabblade bort det totalt och backade helt enkelt ända in i hindret. Men grym runa från hästens sida, hade en hyfsad tid oxå så trots våra fyra fel så slutade vi på en tionde plats. Det resultatet räckte även till att få rida Lilla finalen dagen efter, var bara 24 stycken av drygt hundra ekipage som gick vidare. Lite överraskande men såklart kul. Finalen gick i 1.40, även här gjorde vi verkligen en riktigt bra runda och felfri fram till sista hindret som var en kombination. Där blev jag lite för noggrann och två bommar föll, men resten av rundan och alla svårigheter gick som en dans, finafina hästen! Så jag åkte hem galet nöjd med hästen mindre nöjd med mig själv, men glad ändå :)
 
 
Hemma igen blev det packning för hela slanten och sen i säng för att återigen ställa klockan tidigt. Efter att både jag och Calle fraktats till Hannah i Styvje och lastats in i hennes fiina lastbil så rullade vi mot Skåne. Ungefär tolv timmare senare så var vi framme och första natten hade jag lyxen att få sova i lastbilen i en megastor säng :) Veckan rullade på rätt fort sen och jag har ingen ork att berätta vad jag gjorde varje dag. Men första kvalet gick i alla fall på Onsdagen, där levde Calle kula loppan och var rent av riktigt olydig och lyssnade inte sådär överdrivet mycket på mig. Detta resulterade i 17 fel, vilket man egentligen kan säga att enbart var tidsfel då han sprang förbi ett hinder men det gjorde han långt innan hindret, så för honom var det väl inget stopp. Dock hoppade han väldigt fint och var inte i närheten av en enda bom. Dagen efter så var han crazy på framridningen och jag var mycket hårdare på honom direkt. Vilket jag skulle behövt vara dagen innan oxå, men då var han så himla lugn och fin på framridningen så han överraskade mig verkligen när han vart halvt galen inne på banan. Andra rundan slutade i alla fall med fyra fel, egentligen ett riktigt skitpet. Även om ahn höll sig lite bättre i skinnet denna gång så kan jag inte säga att jag var nöjd med rundan, det blev väldigt mycket av och på då han ena gången lyssnar jättebra på mig och nästa gång inte alls. Menmen, jag hade inga större förväntningar heller så jag kan inte påstå att jag blev så hemskt besviken. Både jag och Calle är en erfarenhet rikare och när man tänker efter så har han ju egentligen inte tävlat så mycket.
 
Resten av veckan gick i stort sett åt till att glo på en massa hästar, både superfina, fina och mindre fina haha. Han även med att motionera Calle på galoppbanan där, just då hade jag gärna suttit på Babe istället hade varit kul att prova rida fort påriktigt på henne. Jag hann även med att träffa Irmis och annars gjorde jag väl inte så mycket. På Lördagskvällen var det först auktion, rätt kul att se hur det går till och det var några riktigt fina hästar även om det vart lite långtråkigt på slutet. Efter det vart det lite party med Irma och några till, kulkul och alldeles lagom partynatt som slutade vi kvart i två. Jag tog det riktigt lugnt dessutom, så mådde riktigt bra på Söndagen förutom att jag kände mig som en zoombie efter att inte sovit något vidare på en vecka. På Söndagen red Hannah sex årsfinalen med två nedslag och sen bar det (äntligen) av hemåt, nog för att jag trivs i Skåne men vet inte om jag hade stått ut att bo i en husbil med tre gamlingar så länge till..
 
fick bli en bild på Irma och mig från studenten, lyckades inte knäppa en enda bild där nere..
 
Halv tre igårnatt anlände vi hemma och jag dök ner i sängen och gårdagen blev riktigt lugn, motionerade Bella litegranna men annars gjorde jag inte många knop på hela dagen, välbehövligt. Och så skön som min säng var igårkväll har den nog aldrig varit och jag fick äntligen sova ordentligt en hel natt, galet skönt.
 
Idag har jag ridit litegranna, annars har jag mest latat mig idag oxå. Har varit småförkyld länge nu och idag kände jag mig sämre på förmiddagen, hade riktigt ont i huvudet ett tag - men piggade på mig på eftermiddagen i alla fall. Nu tänkte jag snart koka mig en kopp te och slå mig ner i min oslagbart sköna säng framför lite One tree hill :)
 
Imorgon har jag lite mer att göra då Bella behöver klippas, väskor packas om, stallet städas, hästar ridas och sen behöver jag börja packa åt Bella oxå. I helgen bär det av mot Strömsholm, hade egentligen tänkt åka Fredagmorgon men det verkar som jag behöver göra om planen litegranna, menmen det löser sig nog :) Nu blev det ett väldigt långt inlägg, men orkade inte dela opp det. Om ni orkade läsa igenom allt så är ni nog tusan värd en medalj, haha!
 

Bloggpaus

Publicerad 2012-10-08 22:37:46 i Allmänt,

Ja det blidde en bloggpaus, mycket har hänt sen sist men det tar vi imorgon istället. Nu har jag precis krupit ner i min nybäddade säng med en kopp te och kollar på senaste Ensam mamma söker - avsnittet, måndagsmys på hög nivå! Ruggigt skönt att äntligen få sova ordentligt en natt, det var längesen nu. Men jag skriver mer imorgon, nu vet ni att jag lever!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela