Torsdag

Publicerad 2013-02-28 21:13:54 i Allmänt,

Less på internet, skrev ett inlägg igår men internet laggade så hann aldrig publicera det. Nu tänkte jag försöka blogga från mobilen istället får väl se om det funkar bättre.
 
dagarna fortsätter flyga fram, idag var vi på pay and jump och Holliskötte sig kalasbra. Jätteduktig och fick inte panik en enda gång :) har sen haft en fullbokad kväll med tre hästar och rida, mocka åt mina och packa inför kvällen. Kom in för en stund sen, har duschat och glufsat i mig en jätteportion med ris och köttfärssås. Jag har nog blivit smittad av hästarna för jag äter verkligen som en häst numera, höhö ;)
 
imorgon ska jag jobba på förmiddagen innan jag rullar norr över med slutdestination Hallen. Ska äta mammas mat, duscha längre än två minuter, pussa på hundarna och sova i min säng. Och träffa mor och far såklart. Sen är det som sagt var tävling i Högbo både lördag och söndag, blir både kul och spännande haha! 
 
Väntar nu på att min lilla syster som numera pratar konstig dialekt ska ringa, ska jag säga som snackar dalmål så det bara skvalar om det.... Sen ska jag i alla fall sova, bild får ni klara er utan nu oxå! Puss

tredje gången gilt

Publicerad 2013-02-26 20:54:35 i Allmänt,

Av någon anledning så har de två inlägg jag faktiskt skrivit tidigare idag inte funkat att publicera och sen försvunnit!? Men eftersom jag är lite envis av mig så tänkte jag försöka igen, tredje gången gilt liksom. Så livet och dagarna rullar på fort som satan, förra veckan kändes dock evighetslång på ett sätt och superkort på ett annat. Inledde den veckan med att vara sängliggandes i feber två dagar i sträck och la ner all energi jag hade (vilket inte var mycket) på att vara förbannad på mig själv för att jag red så förbaskat dålig i Högbo på söndagen, hade kanske kunnat skylla på att jag redan då hade hög feber och dunkande huvudvärk men tror inte att det hade någonting att göra med det överhuvudtaget. Hästen hoppade i alla fall suveränt i 1.30, 1.20 skuttar hon mest runt numera fin var hon i alla fall :) På onsdagen hade jag tröttnat på och ligga i sängen hela dagarna och började jobba igen. I torsdagskväll kom mamma, Kari, Calle och Poppe ner till mig för och stanna hela helgen. Jag jobbade som vanligt men vi hann med en del annat på kvällarna. I söndags var det årsdebut för Calle i Hamre, han hoppade strålande och felfritt i båda klasserna dock hittade han på lite bus så jag fick lägga en volt i 1.10, i övrigt var han riktigt bra :) Den här veckan har hittills varit rätt lugn då halva byn är i fjällen på sportlov, vi jobbar ju dock på som vanligt men på något vis så känns det mycket lugnare haha. Imorgon någon gång kommer dock chefen hem och på torsdag ska vi iväg på pay and jump med Hollie och Crille, det kan minst sagt bli spännande för min del.. I helgen sen är det tävling i Högbo som gäller, Bella, Calle och Fantast är det som ska dit, kulkul :) Åker dessutom hem och sover i favoritsängen och pussar på favoritanten som det var alldeles för längesen jag träffade, så helgen blir nog brabra den. Nu är klockan snart nio och jag funderar på och gå lägga mig snart, är så himla skönt och vakna och vara pigg på mornarna istället för å vara trött som en gris. Är dessutom fortfarande rätt förkyld och egentligen inte så jättepigg så behöver all sömn jag kan få. Har inte så mycket mer att berätta heller mer än att det är helt underbart att solen börjar titta fram igen, hur härligt som helst :) Ska försöka skriva lite oftare men so long får ni ha det bra! tjingeliiing

sundaymorning

Publicerad 2013-02-17 07:00:12 i Allmänt,

 
Godmorgon! Är ni vaken? Själv är jag vaken med tuppen som vanligt. Ligger och väntar på att klockan ska ringa så jag får kliva upp, har legat här en stund nu. Ska börja med frukost, en lugn sådan hade jag tänkt. Ska ut och rida Busan, mocka, göra ordning Bella, gå med Bella och packa. Sen ska vi försöka komma iväg halv tio till Högbo. Förhoppningsvis så blir det rätt lagomt när jag är färdig, men man vet ju aldrig med mig och det kan lika gärna bli coollungt eller tvärtemot ;)
 
Igår var det full rulle hela dagen med först jobb till tolv, sen tog vi en snabblunch och bytte om innan vi skulle åka ut på lite äventyr, haha. Hade lite bilstrul men efter en stund kom vi i alla fall iväg. Första stoppet blev Stockholm ridsport, där Tessan shoppade en del och jag köpte lite nödvändigheter. Bilturen fortsatte sen till Hööks där det var Sofies tur att storshoppa och jag slog till på två flätkammar för hela tjugo kronor. En sväng på den mest röriga och trånga Icaaffären jag har sett och sen rullade vi mot Sollentuna där det blev ett snabbare stopp innan det blev till att vända hemåt igen.
 
Spenderade sen en stor del av Lördagskvällen i stallet, red och fixade med våra egna hästar och lite fix inför dagens bravader. Kom in strax före nio då blev det städning och matlagning innan vi dog i soffan med tacos och ett glas vin med B&J's till efterrätt :) där blev jag kvar alldeles för länge innan jag tvingade in mig i duschen för att sen gå och lägga mig strax efter ett. Trots det så vaknade jag pigg strax efter sex nu.
 
Nu har klockan ringt ett par gånger så jag ska ta och kliva upp. Som sagt var tävling i Högbo idag, 1.20 och 1.30 ska vi försöka ta oss runt får se hur de går :) ha en fin Söndag hörreni! 
 

igen!

Publicerad 2013-02-15 22:30:13 i Allmänt,

Nu misstänker jag att ni halvt smäller av, det gör jag nästan själv. Men det blir ett till blogginlägg idag, helt otroligt! Har haft en riktigt dryg dag, tog mig aldrig ut då jag har varit yr och skakis hela dagen har dessutom ont i huvudet från och till. Så jag har spenderat min dag i soffan framför One tree hill, rätt skönt men grymt långtråkigt. Var ut i stallet i kanske tio minuter och fixade mat och pussade på sessorna, kände då att det var nog tur att jag inte försökte jobba för det var knappt att jag klarade av att stå på benen och gå den stunden...
 
Jaja drygt var ordet, nu sitter jag i alla fall nyduschad i soffan passade på att tvätta håret idag oxå. Hittade en chokladansiktsmask bland mina grejer oxå så körde på den efter duschen så nu är jag fräsch i facet oxå. Konstigt att man kan känna sig så mycket piggare bara av en dusch :) Ska försöka sova rätt snart tänkte jag, håller på och vädrar i mitt rum så jag slipper svettas hela natten inatt. Imorgon ska jag jobba det känns som att det är ett nästintill måste om jag ska kunna tävla på Söndag, har dessutom en del annat som måste fixas imorgon så sjuk har jag inte tid att vara. I värsta fall får jag väl leva på alvedon, det har jag nästintill gjort idag oxå men bara febern försvinner går det nog bra :) Har ju inte direkt så mycket mer att berätta, men sov gott hörrni så får vi se om det blir någon bloggning imorgon oxå, who knows! Nattinatta
 
Man kan ju inte göra annat än å bli glad av den här bilden! haha

Mobilblogg

Publicerad 2013-02-15 09:49:00 i Allmänt,

Tänkte försöka blogga lite från mobilen, är alldeles för lat för å orka knäppa på datorn.. Idag har jag en ofrivillig sovmorgon, har knappt sovit inatt och mest yrat och svettats. Det känns som att jag har rätt hög feber fast jag inte har feber typ, tror inte jag har feber i alla fall. Hänger i soffan just nu i alla fall, har fått i mig treo och nån macka tänkte få i mig en kopp te och gå ut och försöka jobba lite sen. Det ska mest longeras idag och de borde jag ju klara av tycker jag. Känner att jag nog ska försöka låta bli och rida för jag är lite småyr ibland..
 
Fredag är det idag, veckan har gått sjukt fort. I Tisdags slog vi på stort och åkte in till Uppsala och shoppade på kvällen, jag tog det rätt lugnt med handlanden men kom hem med lite smågrejjer medans Tessan fick med sig en hel del. Skönt och komma iväg och se något annat än gården och hästar o någon timme i alla fall :)
 
I onsdags var det en smått händelserik dag, jag höll först på att åka i backen när vi skulle rida ut, verkligen super nära men som tur var höll jag mig kvar. Trots det vart det smått kaos då Tessan tappade sin häst som sprang in en hage med andra hästar och hejhå, men det löste sig och sen höll vi oss i ridhuset. Fortsatte dagen med att fyrhjulingen fastnade i snön när vi skulle luncha. När vi skulle få loss den höll jag på att bli överkörd men som tur var märkte Tessan det i sista sekund. Slutade sen med att vi fick koppla loss släpvagnen och dra upp den, vi kunde skippa gymmet med gott samvete den kvällen :)
 
Igår var vi pay and jump med två hästar, min skötte sig fint och det var kul och komma ut en sväng. Dagens läge är ju som sagt var just nu soffläge men ska försöka ta mig ut om en stund. Har två egna pållar som måste röra på sig idag så jag har inget annat val än att pigga på mig! Annars laddar jag för tävling på Söndag, så kul att det börjar dra igång påriktigt igen. Om allt går som det ska så har jag tävling fem, sex helger på rad nu, grymt kul :)
 
Men nu ska jag få i mig mitt te och försöka ta mig ut. Ha de bra! 
 
 
 
 Fantast :)

rubrik

Publicerad 2013-02-11 20:19:32 i Allmänt,

Jag vet att jag är grymt dålig på att uppdatera här, men orkar inte skriva varenda eviga dag haha. Har i alla fall haft en bra helg med finbesök av Linnéa, vi har spenderat helgen i soffan framför One tree hill, New girl och mello samtidigt som vi har tryckt i oss en massa onyttigheter. Grymt skönt har det varit och jag har kännt mig riktigt utvilad och pigg idag :)
 
Idag har det varit en vanlig dag, finns inte så mycket och säga om det. Longerade Bellan nu ikväll och sprang på fint, Bus hade vilodag idag. Vi har bytt boxar och stall med lite hästar idag så att fölstona ska få stå i lite större boxar. Så då fick mina tottosar byta stall och flytta in större boxar även dom. Nu står de lixom i en egen del av Hans stall, där är det bara vi som är så det är lugnt och skönt så de blidde jättebra :)
 
Vad händer annars då!? På torsdag ska vi iväg på pay and jump till något ställe här i närheten med några hästar. På Söndag sen ska jag till Högbo med Bella, egentligen skulle Calla skuttat där oxå men det blev inte så. Men det blir kul i vilket fall, Bella hoppade i Lördags och hon är fortfarande väldigt pigg men hoppade fint :) Nu har jag hängt framför den här burken en stund och tänkte nu ta tag i att betala lite räkningar innan jag ska försöka ta mig in i duschen och bli lite fräsch. Försöka samla lite krafter för att ta tag i den stora diskhögen på diskbänken, som av någon konstig anledning finns där varenda dag!? När den är borta borde jag väl försöka få till lite middag, är inte ett dugg hungrig för jag åt läskigt många pannkakor till lunch, helt seriös alldeles för många men sjukt gott var det! Sen läre väl vara kväller tänker ja, men nu har jag fått till någon rad här igen får se när det blir några nästa gång. Ha det bra sålänge! puss
 
Mindre smickrande  bild på oss, men så var vi bakis och slitna oxå men glada var vi i alla fall :)

fullt upp

Publicerad 2013-02-06 21:31:03 i Allmänt,

 
Halloj alla glada! Dåligt skrivet här igen, men har verkligen inte haft tid. I Måndags var det full rulle hela dagen och halva kvällen i stallet, sen var vi iväg och handlade. När vi kom hem gjorde vi tacos innan vi bakade, sen var det i stort sett kväller för min del. Igår fyllde Tessan 20år, vilket vi firade med att jobba som galningar på förmiddagen bara för att kunna ta långlunch och åka till Knivsta. Där blev det thaibuffé(sjukt gott), premiär på systemet för Tessan(vilket slutade alldeles för dyrt för oss båda två) och sen hann vi med en sväng på Ica oxå innan vi åkte tillbaka och red våra egna innan vi jobbade lite igen. På kvällen var det kalas såklart, vi hade bakat så gott vi kunde utan ugn och jag tyckte vi lyckades bra :) Vart såklart lite vin till det oxå, vi är duktig på det vi – och dricka vin alltså. Vart dock sängen rätt tidigt, så jag har varit pigg hela dagen :) Har börjat bli duktig och rider en av mina hästar på frukosten, grymt skönt att inte ha båda två kvar när jag slutat. Nu har jag precis käkat tacosrester, det finns dessutom kvar än så morgondagens lunch är säkrad! Har ärligt talat öppnat en Breezer oxå, men det är ju faktiskt Lill-lördag och alla hästar har varit fina idag. Dagens guldstjärna får nog dock Fantast som hoppade grymt i förmiddags, även om Bella var väldigt fin imorse hon med :) Nu tänkte jag glo på One tree hill ett tag innan jag går och sover, tänker vara duktig och rida en på morgonen då oxå. Vilket lär bli Bella då Busilusen ska hoppa på förmiddagen, sen ska de väl jobbas på som vanligt och på kvällen sen åker Tessan hem och blir hemma över helgen. Så extra mycket jobb för min del, men de går nog bra! Nu har jag inget vettigt att skriva, ha det bra hörrenini! Puss
 
orkar inte lägga över nån nya bild från mobilen sååå!
 
 

ledig

Publicerad 2013-02-03 09:37:28 i Allmänt,

 
 Godmorgon soliga söndag!

Här skiner solen, vet inte hur kallt det är men det ser fint ut inifrån soffan i alla fall :) Idag är det söndag vilket innebär ledig dag för mig, lyckades sova ändå till halv åtta imorse. Har hängt framför Skilda världar sen dess och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Har inte så mycket att göra idag, ska väl rida Busan och Bella ska få joggas litegranna bara. Annars skulle jag behöva städa, men det känns så tråkigt så hittar nog hellre på något roligare.

 

Igår var det full rulle hela dagen med jobb till klockan tolv, sen motionerade jag Babe, packade och fixade Bella innan vi rullade mot Lurbo strax efter fyra. Rätt bra och kunna åka på tävling en sväng på kvällen och hinna göra en massa saker på dagen innan. Bella skötte sig över förväntan, hon är ju alltid väldigt snäll att hålla på med och igår fick sexåriga Nisse agera hästskötare åt mig vilket gick alldeles utmärkt och jag hade utan tvekan sötaste hästskötaren. Hon skuttade sen runt en dubbelnolla, trots ringrostig ryttare och trasig martingal. Hon har nog aldrig varit så avslappnad inne på banan, vilket var över förväntan. Dock känns det att hon tycker att 1.20 är ganska töntigt numera och hon känns nästan lite nonchalant, men hon är ju ändå så pass försiktig så jag är jättenöjd med henne :)

 

Nu är det tävlingsledig helg nästa helg, då får jag istället finbesök. Sen ser det ut som att det blir tävling varenda helg ett tag framöver, så kul. Först blir det Högbo om två veckor, där blir det i alla fall Bella och Calle som får hoppa :)

 

Blev rätt sent innan vi var hemma igår, även fast vi trott att det skulle bli ännu senare. Var inne från stallet vid nio och då blev det dusch och mat innan jag gick ner till Oskar och drack vin i nån timme. Blev inte så jättesent i alla fall, vilket känns skönt idag :) Men nu ska jag ta och försöka göra något vettigare än att sitta här och glo, eller just det jag kan sitta här och glo hela dagen lång :)

 

fredag

Publicerad 2013-02-01 19:44:41 i

Klockan är halv åtta en fredagkväll, jag har precis tryckt i mig fiskpinnar i korvbröd med remouladsås och kex med brieost. Nu ligger jag nerbäddad i soffan framför skilda världar. Inte den roligaste fredagen kanske men ack så skönt! Det har varit full rulle hela veckan och jag har inte haft en enda TV kväll så det känns som det är välbehövligt :)

Dagarna rullar på som sagt, idag var det grymt fint väder. Riktigt skönt efter några dagar med regn, vilket innebär att hela gården är som en skridskoplan! Rätt spännande när man ska ta sig fram, speciellt när man är så klumpig som jag! Nu ska jag äta sombreros och sen sova framför TVn, imorgon är det jobb mellan sju och tolv. På eftermiddagen ska Babe ridas sen ska jag packa och fixa innan vi åker på tävling på kvällen någon gång. När jag kommer hem sen någon gång ska jag på fest, om jag orkar iaf.. Jag ska i alla fall ha Bella med mig och hoppa en 1.20, det känns som att det kan gå precis hur som helst, så det blir spännande :)

vi var på tur till Uppsala och shoppade litegranna här om dagen ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela