twice

Publicerad 2012-09-26 22:22:29 i Allmänt,

Nu på kvällskvisten fick jag helt plötsligt tillbaka lite blogglust, så kan det gå. Har precis slagit mig ner i sängen med en kopp te framför One Tree Hill, myspys.

Har hoppat en väldigt fin Bella ikväll, hon kändes grym både på marken och hinder. Hon har verkligen tagit sig i markarbetet på slutet, äntligen kan jag säga. Men skam den som ger sig, trägen vinner och nu börjar hon bli fin på riktigt. Så allt känns bra med henne inför helgen :)

Sen hoppade jag även Raffi, första gången. Gick bra det oxå, helt annan ridning på henne motför vad jag är van vid. Men det är ju väldigt nyttigt och hon var riktigt rolig att hoppa :)

När jag ändå var igång så fick Bosse sig ett hopp-pass oxå. Var riktigt längesen jag red honom, ett tag red jag ju honom flera dagar i veckan. Han skötte sig bra och han tycker det är himla kul :) väldigt mycket mer häst jämfört med de andra men han känns konstigt nog inte så stor som han är. Han var duktig i alla fall :)

Nu är det sovtime, har massor på att göra listan imorgon!

rubrik

Publicerad 2012-09-26 12:37:24 i Allmänt,

Min blogglust ligger fortfarande på noll så därav den dåliga uppdateringen. Dagarna rullar på, fortfare och fortare känns det som. Spenderade helgen uppe i Funäsdalen där Lördagen spenderades med fjällvandring vilket inte var så hemskt som jag trodde även om jag inte direkt tänker sälja hästarna och bli vildmarksmänniska, men var en trevlig helg ändå :)

Annars har jag fått lite städmani  de senaste dagarna, igår skurade jag till och med ugnen vad hände lixom!? Det tog i alla fall extremt lång tid och ändå gick det inte att få den tiptop, men det blev en ordentlig skillnad så det får väl duga. Idag har jag ägnat förmiddagen åt ännu lite städning, bakning och lite matlagning såhär till lunch har även hunnit med en del chillerill - såklart! Nu har jag käkat lunch och tänkte prova på min nybakade sockerkaka innan jag tänkte ta tag i att städa mitt rum vilket är väldigt välbehövligt.
 
Senare ska Babe joggas lite lagomt, var och hoppade henne och Kulan igår. Calle över extremt överpigg men kändes bättre på slutet, bra att han är pigg och glad i alla fall. Babe var däremot över förväntan och kändes riktigt bra, så de var kul :) Ikväll är det Bellas tur att hoppa litegranna, får se hur hon funkar innomhus nu.
 
På Fredag blir det tävling i Gävle med Calle och Bebban, Calle ska genrepa lite inför Breeders och Babe ska i alla fall ta sig in på banan (sista hon var där vart hon sparkad på framridningen så vi kom inte längre än så) , skämt och sido men har inga större förväntningar på henne eftersom det var längesen hon tävlade nu. Får de hur hon känns om jag nöjer mig med att hoppa 1.20 eller om vi försöker oss på 1.30 oxå.
 
På Lördagen och förmodligen Söndagen är det Bellas tur. Hon går 1.25 och 1.35 på Lördagen och på Söndagen är hon inte anmäld till någon klass, men om hon känns bra så får hon nog hoppa en klass då oxå. Sen styr vi kosan mot Flyinge tidigt på Måndagmorgon och där lär vi i alla fall bli till Fredag/Lördag om inte ännu längre. Så nu har ju jag en del att stå i de här dagarna, är i stort behov av att tvätta för det kan behövas en del kläder till nästa vecka. Är rätt glad över att jag inte behöver tänka på packningen till hästen den här gången :)
 
Men nu är det bäst att jag sätter igång, får väl se när jag skriver något mer. Ha det bra sålänge!
 
 

Friday

Publicerad 2012-09-21 07:17:20 i Allmänt,

Godmorgon!
Min lust att blogga har överhuvudtaget inte existerat de senaste dagarna. Men dagarna har rullat på som vanligt ungefär. Idag är det ännu en Fredag med massor att göra på förmiddagen, förstår inte hur alla andra dagar kan vara grislugna och Fredagarna blir proppfulla!?

Ajaa, ska i alla fall ta mig ur sängen och äta lite frukost sen ska tre hästar ridas och stallet fixas. Efter det är det dax att åter packa väskan, jag som inte har packat upp helt sen Skövde! Får väl kanske ta tag i både den och förra helgens väska så jag har något att packa i. Strax efter ett ska jag i alla fall vara klar och sen väntar en helg med nya äventyr, den här gången finns det dock inga hästar inblandade men vem vet det kanske går ändå!? :)

såhär myyysigt hade jag och Busan igår, att hon dessutom var gladast i världen och superfin gjorde ju inte saken sämre! ❤

Glada Hudik!

Publicerad 2012-09-17 15:56:46 i Tävlingar,

Får väl ursäkta den dåliga uppdateringen i helgen, har inte orkat bara. Har i alla fall haft en trevlig helg, fast det vart lite väl sena kvällar eftersom jag är van att sova vid nio haha. Men de gick bra ändå :)
 
I Fredags inledde Calle kula med att vara felfri i 1.20 och sätta ännu ett kval till Breeders. Det var långt ifrån våran bästa runda, men han kämpade på och hoppade som satan han är sjukt snabb upp med fötterna. Så även om det inte var världens bästa runda så var jag väldigt nöjd med honom och hans inställning! På Lördagen var det ännu en 1.20 för hans del, bättre runda än på Fredagen men fortfarande ingen wow runda men felfri var vi och därmed satt även sista kvalat till Breeders :) Så om två veckor rullar vi mot Skåne och Flyinge, ska bli väldigt spännande!
 
Igår gjorde vi utan tvekan helgens bästa runda men dock med ett pet, men han kändes väldigt ridbar och jag hann bli klar i bättre tid till hindren. Riktigt fin var han och vi kan ju inte vara annat än nöjd med honom den här helgen, snyggcalle :-)
Även om Calle varit kalasduktig i helgen så går ändå guldstjärnan till bästa Bella som fick springa ärevarv alla tre dagarna :) Inledde med en dubbelnolla i 1.30 i Fredags, fick en hyffsad tid i omhoppningen som räckte till en sjätteplats. Hon var rätt på och nästan lite het, vilket hon inte brukar vara men annars tyckte jag rundan var bra och det kändes verkligen busenkelt. På Lördagen var det dags för 1.40 debuten och där går min fantastiska häst in och sätter en felfri runda, hon var såå fin och rundan var riktigt bra även om jag blev lite backig i slutet på banan när jag insåg att jag faktiskt var felfri haha. Fick även här en hyffsad tid som även denna gång räckte till en sjätte plats, sjukt kul och vi var inte bara lite nöjd med dagen :)

Igår bestämde jag mig för att prova på 1.40 igen, återigen en riktigt bra runda och hästen var verkligen klockren, dock red jag som en kratta vid två tillfällen så två bommar föll. Men väldigt nöjd med hästen som hoppade jättefint även här och hon gör det väldigt lätt vilket såklart känns lovande inför framtiden :) Den klassen ingick
även i senior DM och när grundomgången var slut så visade det sig att  Leif vann på fyra fel och sen blev det omhoppning mellan mig och en till tjej om silvret. Inget som jag var så jättetaggad på då jag tyckte att hästen redan skött sig så bra. Men det var bara att hoppa upp och rida igen, även denna gång hoppade hästen super och vi kom i mål med noll fel och en riktigt bra tid vilket räckte till en silvermedalj så även denna dag fick vi rida ärevarv :)  Lite kul var oxå att om jag hade ridit den "riktiga" omhoppningen så hade jag kommit två eller trea på min tid. Nu var ju den fem cenitmeter högre men tror inte det hade haft någon betydelse då hon inte var i närheten av ett enda hinder :)
 
Här kommer filmen på debuten:
 
 
 

gutenmorgen

Publicerad 2012-09-14 09:16:06 i Allmänt,

Godmorgon! Sitter och käkar frukost och glor på Andra Avenyn. När jag har druckit upp mitt te så tänkte jag sätta igång och packa åt mig själv. Sen ska jag väl bege mig ut i mysvädret, det både regnar och blåser myyys.. Rätt glad över att vi inte ska bo i tält eller nåt i helgen och att hästarna slipper tältstallen..
 
Näj men nu är det väl bäst att jag sätter igång, hörs senare!
 

off and on

Publicerad 2012-09-13 21:43:35 i Allmänt,


Har verkligen ingen blogglust för tillfället, eller jo men bara när jag inte sitter vid datorn haha. Aja de senaste dagarna har bestått av några Bollnäsbesök, ridning och en del chillerill as usual. Hämtade mina nya glasögon idag, rätt skönt att slippa de andra som det var bara typ hälften kvar av eftersom Bella så duktigt smällde av dem...
 
Imorgon bär det av till Hudik i några dagar med Bella och Calle, kulkul. Får även träffa Emma som jah knappt hunnit umgås med något ordentligt sen jag var där i Januari typ!? Ska både ha hästarna där och bo där så de blir nice :) Det börjar inte förrän tolv imorgon så är rätt lugnt på morgonen oxå, fast har inte packat någonting så har en del att göra ändå. Ska även klippa klart Bella, tömköra henne och tvätta och knoppa henne sen vill Busan oxå röra på fläsket så blir väl ingen jättelång sovmorgon. Fast vi tänkte komma iväg vid halv ett då de är lugnt, haha. Calle går i alla fall 1.20 imorgon och Bella går 1.30 :)
 
Nu ska jag koka mig ännu en kopp te och slå mig ner framför Andra Avenyn, min nygamla drog..haha. Godnatt!
 

Finaste ponnysessan Msv A i Hudik för nåt år sen :)
 

hejho

Publicerad 2012-09-11 10:06:00 i Allmänt,

Hallå i stugan! Det gick och blev en liten bloggpaus för min del som ni kanske märkt. Mest för att jag spenderade förra veckan nere i Björklinge hos John Hickey, kom hem i Fredags och sen dess har jag inte orkat blogga.. Hade i alla fall några lärorika dagar hos John där jag fick rida mycket och många olika hästar, kulkul :)
 

På skogstur med The One :)
 
 
I Lördags trimmade jag några hästar här hemma på förmiddagen och eftermiddagen tillbringades på tävling med Calle kula. Hoppade bara en 1.20, i överlag en riktigt bra runda och han hoppade sååå fint. Blev dock en kommunikationsmiss där han inte lyssnade tillbaka så rev insprånget i en kombination, men resten av rundan var i alla fall riktigt riktigt bra!
 
 
Resterande två dagar har förflutit rätt lugnt, är fortfarande inte hundra pigg så tar det rätt lugnt. Ridit en del såklart, hoppade Bella inför Hudik igårkväll och hon har nog aldrig varit så fin så det känns lovande. Idag ska hon ridas ut sen ska hon joggas lite lugnt onsdag och torsdag, blir nog bra de :)
 
Nu ska jag ta och skutta ut i stallet och rida litegranna, i eftermiddag ska jag och systeryster till Bollnäs för att köpa present till pappa som fyller år idag. Så ikväll väntas det tårta oxå, mums hihi!
 
 
 
 

punkt

Publicerad 2012-09-01 18:17:00 i Allmänt,

Idag är ingen bra dag, min och Bellas ridtur slutade med trasiga glasögon, några skråmor, en arg Stina, en dum Bella och ett värkande huvud. Förhoppningsvis är det inte hjärnskakning i alla fall, mår dock illa och huvudet dunkar men får väl se hur jag mår imorgon. Resten av dagen har i alla fall spenderats i sängen, får snart gäster så ska väl försöka ta mig upp ur sängen och äta innan jag återförenas med min kudde och skilda världar, kul lördag..
 

här var vi lite mer sams, fast ni kan ju ignorer mina skänklar
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela