Sjuk

Publicerad 2012-02-29 10:55:54 i Allmänt,

Min önskan om att vakna upp pigg och frisk imorse slog inte riktigt in. Feber och allmänt dålig, yeey! Så min dag spenderas i sängen....

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1653835/images/2012/pic_191713019.jpg" class="image">

Maria-dagen!

Publicerad 2012-02-28 22:24:16 i Allmänt,

Grattis till mig själv och alla andra Maria på namnsdagen :)

Har ridit tre hästar i ridhuset ikväll, gick finfint. Känner att febern kommer krypande och huvudet sprängs snart.. Skulle verkligen behöva åka till skolan imorgon så hoppas att jag inte blir sämre. Ska sova nu så hoppas jag på att vakna upp piggare imorgonbitti! Godnatt :)

Pannkakor!!

Publicerad 2012-02-28 22:19:25 i Allmänt,

Gjorde med grahamsmjöl och en massa bär istället för sylt och socker, så blev väl hyfsat nyttiga. Smällde nog i mig mer kalorier än vad gjort på flera veckor igår så får ta och skärpa till mig igen!

Ska ta en sväng till Kilababa innan jag går ut och fixar stallet sen kommer Torsten och skor. Så sen kan jag rida Bebban en sväng, kalasbra :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1653835/images/2012/pic_191565489.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1653835/images/2012/pic_191565489.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1653835/images/2012/pic_191565489.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1653835/images/2012/pic_191565489.jpg" class="image">

Härligt :)

Publicerad 2012-02-28 09:10:29 i Allmänt,

Var nyss in på Facebook och såg att Annika är hemma med sjukt barn idag oxå, vilket innebär att jag blir ledig idag oxå. Inte helt fel och smygstarta lite ned lovet såhär. Går i skolan imorgon sen är jag ju ledig på Torsdagar och på Fredag ska jag tävla, chillerill :)

Så det tänkte jag fira med lite pannkakor till frukost framför Skilda världar, kan en vanlig Tisdsgsmorgon bli så mycket bättre?! Skulle inte tro de :)

För tillfället stämmer den här bilden rätt bra ;)

Goderkväller!

Publicerad 2012-02-27 21:53:25 i Allmänt,

Haft en lugn kväll och huvudet känns bättre även om illamåendet kommer och går, lite yr i bollen är jag ju jämt även om det kanske är lite mer än vanligt, feberkänslan har oxå försvunnit. Så de känns ju prima ballerina, kan inte bli sjuk nu för har en massa saker som händer nu så de funkar lixom inte!

Imorgon börjar jag strax före elva, hoppas på att få låna en bil så jag slipper åka dit så tidigt. Har inte direkt något att göra på morgonen mer än att fixa stallet och det kan jag egentligen göra sen oxå för slutar halv två så kommer ju hem tidigt oxå. På kvällen är det Holmsveden som gäller precis som alla andra Tisdagar, tänkte ta med både Pärla och Bella dit så de kan få göra något ordentligare. Går ju knappt att rida ute nu, på åkern och ridbanan är det skare och efter vägarna är det antingen stenhårt eller blankis, kul! Jaja, Busan har nästan inga skor på fötterna så henne kan jag inte göra någonting med. Hade hon inte varit så ömfotad hade hon ju kunnat gå i ridhuset men inte ens det går nog med henne så hon får väl chilla tills Torsten kommer. Hon ska inte tävla nåt de närmaste veckorna så är väl inte hela vida världen, hade varit sämre om det varit Bella som ska tävla både i helgen och nästa :)

Nää nu ska jag försöka äta något och se om magen blir gladare, sen ska jag kolla på film innan jag sussar sött. Kan ju sova imorgon efter att jag skjutsat pappa! :D


fjante kan i alla fall det där med att sova!

Måndag

Publicerad 2012-02-27 16:47:51 i Allmänt,

Red, fixade stallet och klippte Pärla imorse/förmiddagen, sen när jag kom in så fick jag reda på att jag inte hade någon lektion. Men har varit duktig och pluggat ganska mycket resten av dagen i alla fall. Nu ska jag äta men vet inte hur det blir för mår illa, har jätteont i huvudet och är alldeles yr, hoppas att jag inte tänker bli sjuk för det har jag inte tid med! Hade egentligen tänkt åka och rida Calle och Bosse ikväll men får nog skippa det, bättre och vila mig ikväll så kanske jag inte behöver vila nåt mer sen. Hoppas kan man ju i alla fall!

Så jaaa jag ska väl gå och försöka få i mig lite mat, sen försöka ta det lite lugnt ikväll. Har en del och göra men får väl hoppa det..

Irma!!

Publicerad 2012-02-26 21:49:48 i Allmänt,

Måste säga Grattis till världens bästa Karlsson och Nisse som red hem en tredje plats i Scandinavium idag, helt sjukt grymma är dom!! :D

Sunny Sunday

Publicerad 2012-02-26 21:38:18 i Allmänt,

Har haft en ovanligt lugn dag, skönt ibland de å. Red och fixade stallet imorse. Mitt på dan åkte vi skoter till Bofarasjön och grillade korv i finvädret, riktigt mysigt. Och korv smakar extra gott när man grillar den ute på vintern, är inget fan av korv annars.

Ikväll har jag pluggat lite och annars mest chillat. Ska nog gå och göra mig sovklar och knäppa på en film så jag kan sova nu. Imorgon är det en lektion som vanligt så ska rida på fm :)

Saturday

Publicerad 2012-02-25 20:48:53 i Allmänt,

Idag har det varit full rulle som vanligt. Var och hälsade på Sky nu på eftermiddagskvällen, han var precis lika söt som vanligt :D

Har precis ätit väldigt god mat och efterrätt, sitter framför melodifestivalen nu men de är inge vidare. Vart nästan lite dans/partysugen här på kvällskvisten. Har inte varit ut på en månad vilket inte hänt på typ ett år, haha ;)


sötisen :)

Fridag

Publicerad 2012-02-24 23:27:31 i Allmänt,

Klockan är snart halv tolv och jag är som en zoombie haha. Efter en del strul på dan så kom jag och Lisa i väg på en galopprunda med monstren mina. Var ute i över en och en halv timme så de fick sig en rejäl tur, fort gick det ibland oxå. Enligt min älskade runtastic app kom Bebban upp i 45km/h i uppförsbacke de är väl rätt skapligt ändå ;)

Jaa sen blev det sen middag innan vi tog Pärla med oss och åkte till Holmsveden. Kom dit vid halv åtta och då hade jag tre hästar att rida.. Pärlis var finis i alla fall hon behöver bli starkare men de är ju inte så konstigt. Bosse jobbade på bra i slutet och Calle hade extremt mycket överskottsenergi ;) haha

Nu ska jag sova! Puss

Maaaaat

Publicerad 2012-02-24 13:17:30 i Allmänt,

Matvraket har vräkt i sig en väldigt god sallad, på Ica kan man göra sin egen sallad. Så jag fick den precis som jag ville med massa annans ;)

Ska snart bege mig ut till stallet, först ska Anna kolla på Bella å sen ska de ridas :)

At school

Publicerad 2012-02-24 12:04:46 i Allmänt,

Sitter på skolan väntar på att Lisaflisa ska sluta. Har bara haft en biologilabb idag så de är lika chill som vanligt!

Ska hem nu i alla fall och rida hemma, sen kommer Anna och kör laser på Bella nån gång oxå. Ska försöka hinna till Holmsveden och rida de två oxå. Så ja min Fredag är rätt full, men de är bättre de än och ligga i soffan och glo i väggen ;)

Trååk

Publicerad 2012-02-23 14:45:29 i Allmänt,

Har lyckats sova bort hela dan, vaknade vi tolv och gjorde lunch och grejade sen somnade jag igen, haha. Nu ska jag snart hämta mamma sen ska jag ut och rida så hinner jag i alla fall rida en i supervädret så får väl den andra gå i halv mörker :)

Äntligen!

Publicerad 2012-02-23 10:16:08 i Allmänt,

Ahh hemma och jag har fortfarande inte sovit en sekund. Varken i bilen eller när jag satt och lyssnade. När jag kom till skolan var jag helt hyper av allt kaffe jag smällt i mig haha. Självklart fick jag prata sist när mina hjärna knappt fungerade menmen nu är det gjort i alla fall och det var faktiskt värt en pluggnatt!

Nu ska jag sova lite så rider jag på eftermiddagen. Nu är jag alldeles skakis så känns inte så smart å göra det nu, min kropp och hjärna behöver vila lite först ;) så ha en fortsatt bra dag medans jag sover sött :)

hehehehehe

Publicerad 2012-02-23 05:10:44 i Allmänt,

Färdig med stödorden nu, blev nog lite många menmen. Ska läsa igenom texten ett antal gånger oxå så sitter den kanske hyfsat sen. Nu ska jag lyckas hålla mig vaken tills jag ska skjutsa mamma till jobbet om typ fyrtio minuter, antar att hon ska äta frukost oxå så tror att jag gör det med henne jag oxå, är svinhungrig.

Mina händer luktar räkor och det stinker monster, både och var gott för ett antal timmar sedan men nu känner jag mig mest äcklad. Ska bli gott med lite hallongröt nu istället :) När jag skjutsat mamma ska hästarna matas och släppas ut, sen ska väl jag fräschas till lite så åker jag till skolan tidigt sen. Känns som att det är större chans att jag håller mig vaken där, haha. Dessutom brukar det vara väldigt lugnt och skönt där på mornarna så kan jag verkligen trycka inte texten i skallen! Slutar klockan tio så då åker jag hem, får se om jag tar en powernap eller om jag beger mig ut stallet direkt. Pärla och Babs ska ridas hemma sen ska Bella hoppa ikväll, får se om jag kanske hinner till Holmsveden oxå hade varit rätt bra.. skulle behöva plugga mer oxå. Jaja ser väl i vilket tillstånd jag är när jag kommer hem. Ska försöka låta bli och somna när alla andra pratar oxå, vore ju lite pinsamt kanske haha. Nu verkar mamsen vara uppe så nu ska jag ha frukost! :D


Egentligen en failbild på mig och Elin men ändå, vi ser så himla glad ut så jag
blev alldeles glad av den när jag hittade den på facebook inatt ;)

Duktigt!

Publicerad 2012-02-23 03:07:50 i Allmänt,

Tohejsan vad effektiv jag är såhär mitt inatten, ska nog tametusan börja köra nattplugg oftare. Talet är i alla fall klart, och det tog ganska precis fem minuter att läsa upp(dock tyst för mig själv) precis som det skulle göra. Riktigt duktigt av mig och lyckas med det på första försöket kan jag tycka, haha. Nu ska jag skriva stödord och dessutom försöka lära in texten, när jag är klar med det känns det bara dummt och sova. Så kanske drar igång med mera plugg, lika bra och fortsätta när jag ändå är igång kan man tycka :)

image description
Lite roligt äre att nu har jag värsta suget efter att läsa boken på riktigt, den verkar riktigt bra. Men pappa har paxat den och dessutom har jag en del andra böcker att ta mig igenom..

Snapinattsiaa

Publicerad 2012-02-23 01:13:44 i Allmänt,

Har precis skrivit Sveriges längsta blogginlägg om verkligen allt och ingenting i över en timme. Men det hjälpte helt plötsligt känns allt så jäkla bra! Nu ska jag ta en kisspaus, sen ska jag skriva ännu mera tal så det bara sprutar om det, thihihi! Klockan är nu tio över ett och jag ska kliva upp halv sex så jag tvekar på att det blir någon sömn för mig inatt. Är dessutom knappt trött längre, har hällt i mig både energidryck och kaffe såå jaa. Får väl ta mig en springtur eller nåt sova kan jag ju göra när jag blir gammal, right!? Jaja men ni får väl fortsätta sova gott allihopa :)

Plugga plugga bort din sura min!

Publicerad 2012-02-22 23:00:55 i Allmänt,

Hemma efter hoppträning med Babsan, hon skötte sig riktigt bra tycker jag! Nu intas kvällens andra middag denna gång bestående av räkor och couscous inte den bäst blandningen kanske menmen. Har laddat upp med kaffe, monster, frukt, semla och spotify i öronen så nu jävlar ska svenskan bli klar om det så ska ta hela natten! Så sov gott hörreni det ska inte jag! puss


Såhär kan man oxå spendera en Onsdagsnatt, party med tjejerna all night long!

School

Publicerad 2012-02-22 17:04:57 i Allmänt,

Idag har jag varit i skolan, helt otroligt haha. Mitt internet har tagit slut den här månaden, så det är ju bra att det inte är allt för lång tid kvar på den här månaden. Så kan inte blogga mer än när jag kan ansluta till internet.

Nu äre snart käk sen ska det ridas både hit och dit sen ska jag skriva tal hela natten lång, tjohej vad kul!!

Nattinatta!

Publicerad 2012-02-21 22:23:00 i Allmänt,

Haha gullplutten Calle låg och sov när vi kom ikväll, sötis :)

Hoppade Bosse lite för första gången i dressyrsadel dessutom, men det gick finfint ändå. Han skuttade över 1.15 som ingenting och han tyckte det var dunderkul :) trimmade Calle lite sen oxå, han var fin ibland i alla fall.

Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon. Sov gott! :)

Lunch :)

Publicerad 2012-02-21 15:42:54 i Allmänt,

Inne för att äta lunch, min kropp skriker efter mat. Har ridit mina tre, alla fick en ordentlig uteritt i solen :)

Efter lunch ska jag bege mig till Holmsveden och rida både Bosse och Calle. Ikväll väntas det städning och plugg!

Life is good!

Publicerad 2012-02-20 21:17:09 i Allmänt,

Idag har jag haft en riktig chilldag, hästarna hade vilodag så det fick jag oxå. Tog mig en powerwalk nu på kvällskvisten med hunden, kunde inte sitta still längre :)

Nyduschad ligger jag nu i sängen och kollar på film. Härliga Måndag :)

Bra dag!

Publicerad 2012-02-19 21:50:52 i Allmänt,

Sitter i soffan framför Wallander efter en väldigt lång dag i Högbo. Mysko väder har vi haft först regnade det sen vart det sol och jättefint och nästa sekund var det snöstorm, haha

Först ut var Calle i 1m, han var lite vinglig och ofokuserad. Kom snett in i kombinationen som stod mot väggen så vi landade typ bredvid b, sen hoppade han den bra men rev hindret efter. Men man kan ju inte ha allt för stora krav så jag är nöjd med honom. Sen var det debut i 1.10 det gjorde han helt suveränt bra med ett ner, kom aningen när och han var lite seg upp med frambenen. Annars hoppade han superfint sen måste jag lära mig och hänga med i sprången oxå. Så även denna dag är jag jättenöjd med honom fina killen :)

Bellabus var felfri i grunden i 1.10 och hade två ner i omhoppningen, hennes livs första och ändå hade vi tredje bästa tiden av drygt hundra starter. Hon var riktigt med så jag svängde på, rivningarna var i stort sett lika hon öppnade inte upp riktigt i bak så fick med sig framkanten på två oxrar. Skulle behöva få lite rundare galopp även i omhoppningen, men det var ju årets första tävling så blir nog bra sen de där å. I 1.20 var hon helt kalasfin bästa Bellan, på sista hindret var det dock nära att piloten flög på näsan för hon tog i lite extra sådär. Felfri och en 14de plats blev det, jättenöjd med henne finaste Bella :) i och med att vi var felfri är vi även kvalade till 1.30, skönt att ha det avklarat. Debuten får nog vänta nån tävling till så hon får lite fler 1.20 rundor i kroppen. Vill ju ha fler felfria rundor i 1.20 än två, bättre och ta de lite lugnt :)


Krullbella ;)

On the road!

Publicerad 2012-02-19 08:18:53 i Allmänt,

Sitter i bilen på väg till Högbo nu, har kommit en bit. Bella är knoppad och fin men han aldrig mocka, alltid lika kul och ha det när man kommer hem på kvällen..

Först ut är Calle i 1m, får se hur han sköter sig idag. Man kan ju inte räkna med att han ska vara lika lugn som förra helgen så har inga större krav på honom han behöver bara få rutin. Om han går bra i 1m så får han debutera 1.10 oxå :)

Busbella går 1.10 och 1.20, med henne vill jag mest hitta flytet och få bra rundor. Nu ska jag försöka låta bli att bränna tungan av mig på kaffet ;)

Färdig :)

Publicerad 2012-02-18 19:29:55 i Allmänt,

Då var jag färdig med allt i stallet och har även duschat och ätit nu väntas det efterrätt, fruktsallad med vit chokladgrädde :)

Efter det står det mellan film och plugg, haha lutar starkt mot film dock.. Ska sova tidigt så jag orkar upp imorgon. Ska fixa stallet och knoppa innan vi åker hade jag tänkt :)

Lördag!

Publicerad 2012-02-18 16:33:16 i Allmänt,

Är nyss hemkommen från Holmsveden trimmat Bella och Calle inför imorgon, båda kändes riktigt bra :)

Sen fick vi hemmagjord pizza till lunch innan det blev fika haha blir diet ikväll ;) nu är jag som sagt hemma så ska motionera Babsan lite sen ska alla stallsysslor göras och allt packas till imorgon. Skulle behöva tvätta Bellas man oxå för det syns rätt väl att den är smutsig när hon får knoppar, jaja får väl se hur jag gör. Ska sätta igång nu i alla fall :)

Fint väder!

Publicerad 2012-02-17 16:35:46 i Allmänt,

Det är nästan så att vårkänslorna kommer krypande idag, väldigt fint väder flera plusgrader och sol! Så idag har både hästarna och jag mest njutit av vädret och tagit det rätt lugnt de var de värda alla tre :)

Nu är klockan halv fem och runt sju kommer Elin (som jag inte träffat sen förra tisdagen, vilket är helt extremt länge) och hämtar mig så åker vi till min man för lite fredagsmys, myspys :)

Innan dess hade jag tänkt plugga lite, duscha, ta in hästarna och käka. Så är väl bäst att jag sätter igång med plugget och hoppas att koncentrationen är lite bättre än igår!

Pärla på mystur, hon vart något överlycklig för att få galoppera på åkern! Första gången hon galopperar "riktigt" med ryttare sen typ April ;)

Lunch!

Publicerad 2012-02-17 11:51:43 i Allmänt,

Lunchtime min egen specialare couscous med currykyckling och mangorajadressing, den ni! Gott är det i alla fall :)

Calle var riktigt fin, fick jobba rätt mycket med galoppen och enkla byten precis vad vi behöver. Han var väldigt mjuk och avslappnad och jobbade på riktigt bra idag så är jättenöjd med honom :)

Bella var jättefin på hoppträningen igårkväll hon med. Hon har blivit mycket mjukare i hela kroppen vilket gör att hon får riktigt fina språng oxå. Blir kul och se hur hon funkar på tävlingarna nu :)

Ska strax bege mig ut i finvädret och rida lite :)

Frukost!

Publicerad 2012-02-17 07:28:59 i Allmänt,

Sitter och slänger i mig hallongröt till frukost ska åka till Nollnäs om tre minuter. Det väntas träning med Calle, skriver mer sen:)

Plugg!

Publicerad 2012-02-16 16:39:48 i Allmänt,

Haha jag måste ha världens sämsta koncentrationsförmåga när det gäller vissa saker. Har i alla fall påbörjat biologirapporten och skrivit klart en svenskagrej. Nu försöker jag läsa men får läsa om varje mening tusen gånger för jag kan verkligen inte koncentrera mig, riktigt dåligt! Haha dessutom är boken bra och ändå går det inte!? Jaja ska käka snart i alla fall ;)

Torsdag!

Publicerad 2012-02-16 14:31:30 i Allmänt,

Var ute och konditionstränade Bebban imorse, hon var piggelin som vanligt. Sen klippte jag Bella litegrann, hon hade ju halvklippt huvud innan och det var väl inte så överdrivet snyggt. Men nu är hon fin i alla fall :)

Sen longerade jag Pärla, hon jobbade på jättebra över förväntan faktiskt. Efter det vart alla stallsysslor gjorda, nu har jag ätit couscous och kyckling som sen lunch gott blev de :) chillar lite för tillfället men ska strax sätta igång och dammsuga sen väntar plugget. Ikväll ska Bella på hoppträning :)

gröt!

Publicerad 2012-02-15 22:24:49 i Allmänt,

För andra kvällen i rad sitter jag och trycker i mig gröt runt halv elva på kvällen. Det krävs lite energi för att hålla igång fyra hästar och allt annat, så då blir det två middagar oxå! Haha

Calle har varit på träning ikväll han var duktig. Tävling i Högbo med honom och Bella på Söndag :)

Nyfriserad Pärla idag!

........

Publicerad 2012-02-14 22:43:36 i Allmänt,

Två middagar, en dusch och fyra hästar senare så är det en lagomt trött brud som krupit ner i sängen. Ska sova typ när som helst, helst nyss känns de som.

Hästarna var fina allihopa, Bella hoppade kalasfint nån gång tror jag nästan vi var över hinderstöden haha :)

Mellanmål!

Publicerad 2012-02-14 14:16:25 i Allmänt,

Mellanmål bestående av mango och hallon, gottgott. När det är uppätet ska stallet fixas Pärla och Babe ridas innan jag käkar middag. Sen får Bella följa med till Holmsveden och hoppa lite och så ska Calle ridas oxå. Så fullrulle, bäst att jag sätter igång :)

Monday

Publicerad 2012-02-13 21:31:47 i Allmänt,

Tudeluu!
Måndagar brukar vara dåliga dagar, men jag gillar mina Måndagar. Min dag började väldigt lugnt, är så trött nu för tiden var så himla pigg och glad i några veckor efter lovet men det verkar vara över. Sen blev det stallsysslor innan alla tre fick sig en ridtur Pärla och Babe chillade medan Bella fick gå lite markarbete.

Ikväll har jag varit på musikcafé med grymma ES10, kan ju inte sluta stalka dem bara för att Lisa slutat lixom. De var lika duktiga som vanligt i alla fall att det dessutom var gratis fika gjorde den här kvällen till en riktigt bra kväll :)

Nu ska jag gör mig klar för natten och knäppa på en film!

Haha!

Publicerad 2012-02-12 21:01:28 i Allmänt,

Sitter här och tycker lite synd om mig själv. För jag har ont i tungan sen jag brände sönder den på kaffet imorse, jag har ont i tån för Babe tyckte att det var väldigt bekvämt och stå på den lääänge, mitt knä gör fortfarande ont sen jag gjorde illa det för några veckor sedan, mitt öga är knallrött för Ante bestämde sig för och köra upp sin nos i det vilket inte linsen tyckte om, så det kliar och gör ont och är väldigt vackert just nu. Uppe på allt det här kommer jag inte kunna åka till skolan imorgon(om jag inte vill sitta där typ fyra timmar innan jag börjar och två efter och det vill jag inte) så jag är tvungen att vara hemma imorgon vilket jag självklart tycker känns väldigt tråkigt... eller okej det är nog inte så synd om mig bara lite kanske;)

Lite tur har jag för jag har varit sugen på att kolla på Wallander hela dagen, och så går det en dom jag inte sett på fyran nu. Så nu blir de lite sånt :)


Haha taggad partybrud eller nåt sånt!!

Converse

Publicerad 2012-02-12 20:30:06 i Allmänt,

Har blivit väldigt sugen på att köpa ett par nya converse nu till våren. Mina gamla ramlar snart isär men så har jag bott i dem i typ ett år oxå, älskar dem så överlever nog inte utan ett par nya. Vet dock inte vad jag vill ha för färg, helst skulle jag vilja ha typ allihopa haha. De här är jag riktigt sugen på:



Dessa har jag suktat efter i över ett år, men just den här blåa nyansen verkar inte finnas i Sverige!



Skulle vilja ha ett par låga oxå men så pass rik är jag tyvärr inte. Men bara jag får koll på min ekonomi så klickas nog de med flaggan hem rätt snart :)

Movietime!

Publicerad 2012-02-12 20:06:54 i Allmänt,

Musiken är kanske inte så passande, men hade inget annat. Här är filmerna iaf :)

Calle 1m:




Babe 1.10:

          

Storvik!

Publicerad 2012-02-12 19:36:23 i Allmänt,

Trött brud som längtar efter en dusch och sängen, de är jag de! Hästarna har i alla fall skött sig jättebra idag :)

Calle skötte sig verkligen över förväntan överallt, han var lugn och avslappnad på framridning trots att den var helt kaos. Och inne på banan hoppade han runt som om han aldrig hade gjort något annat. Jättefin och felfri i båda klasserna och två rosetter med sig hem, duktig kille! Verkligen supernöjd med honom han var så himla duktig :D

Babe var oxå duktig, märks att hon börjar fatta att man inte behöver stimma runt som någon galning längre. Nu kan hon till och med stå still när man gör i ordning haha. Hon var inte alls galen som jag trott utan rätt normal. I första klassen hann jag inte riktigt rida fram så mycket som jag hade behövt för de kom helt plötsligt på att de skulle börja klassen tidigare än vad de sagt!?Har jag aldrig varit med om förut så trodde inte man fick det. Jaja, hon skuttade över småhindren fint i alla fall är svårt och få nåt riktigt flyt med henne menmen. Felfri i grunden och ett ner i omhoppningen, svängde upp rätt snävt på kombinationen sen blev jag kvar i innerhanden så hon fick inte riktigt upp fötterna, men annars hoppade hon fint.

Till 1.10 hann jag rida fram mer så hon var inte så spänd som i klassen före. Felfri i grunden sen rev vi första i omhoppningen, vart lite flakt. Hon hoppade verkligen jättefint för och vara henne och det är utan tvekan den bästa rundan vi har gjort. Är inte så nöjd med min egen ridning i omhoppning men jag har knappt ridit omhoppning på typ två år så är väl lite ringrostig. Sen är hon så himla känslig så det behövs så extremt små saker för att hon helt plötsligt ska stanna upp eller flyga fram. Menmen behöver ut och rida lite banor på henne så blir det nog bra, har knappt tävlat hoppning på henne alls, ifjol gick hon två hopptävlingar så kan ju inte ha allt för stora krav. Ska försöka få med henne en dag till Högbo om tre veckor :)

Slänger ut filmer om ett tag, håller på och laddar upp på You Tube nu :)



I bilen!

Publicerad 2012-02-12 08:09:18 i Allmänt,

Sitter i bilen på väg till Storvik nu, Babe är nyknoppad och fin där bak. Tar väl drygt en timme till innan vi är framme. Då är det först Calle i 90cm får se vad han hittar på! Nu måste jag äta frukost innan jag hungrar ihjäl ;)

Försökte få en bild på Babe med knopparna men hon ville inte de så blev en på bara knopparna :)

Tävling!

Publicerad 2012-02-11 20:56:31 i Allmänt,

Imorgon ska jag äntligen få tävla igen, har inte gjort det sen i mitten på Oktober så är lagomt taggad. Ska inviga min nya fina kavaj imorgon oxå, äntligen!

Calle kula ska gå 90 och 1m, våran första tävling tillsamans. Har inga större krav på honom, han behöver bara ut och få rutin och komma till nya ställen. Hur själva tävlingarna går spelar inte så stor roll just nu.

Bestämde ikväll oxå att vi tar med Babe, hon har inte tävlat sen i Juli så hon tycker nog de är görkul haha. Hon går 1m och 1.10 i alla fall, har inga större krav på henne heller hon kan behöva komma ut och spralla av sig lite så de är ju bra om hon kan göra det i småklasser!

Ska bli himla kul och komma igång igen i alla fall, längtar hehe :)

Pärla i Mora för två år sedan!

Lördag!

Publicerad 2012-02-11 20:48:23 i Allmänt,

Den här dagen har gått sjukligt fort. En stor del av den har spenderats i Holmsveden, först red vi ut en tur i det härliga väder sen fick Busan hoppa lite grann. Vissa språng börjar verkligen bli jättebra så de känns bra, hon behöver dock hoppa minst två gånger i veckan så hon håller sig lugn. Fikade rätt länge sen innan jag lyckades få med mig mamma hem.

Red ut en sväng på Pärla, hon är galet pigg och glad haha sitter nästan och skrattar hela tiden, gullpluttan :) Longerade Bella med pessoaselen sen hon var riktigt fin och jobbade på bra genom hela kroppen, ska börja köra den mer på henne. Förr körde jag den mycket men nu var det ett tag sen.

Rakade Babs under magen sen, hon skötte sig riktigt bra. Fixade manen och lite annat småfix på henne oxå så nu är hon fin stjärnan och redo för lite äventyr imorgon :)

Nu har jag ätit väldigt god mat och fruktsallad och vit chokladgrädde till efterrätt. Ska nog snart inta min säng är väldigt trött så vill sova!

Bråttom!

Publicerad 2012-02-10 09:31:46 i Allmänt,

Nu var jag snabb är redan på skolan, jag som trodde att jag skulle bli sen. Trodde inte att jag skulle hinna tvätta håret så struntade i det så har skitigt hår. Sminket glömde jag hemma så är väl inte sådär överdrivet fräsch men jag överlever nog!

Calle var fin i alla fall :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1653835/images/2012/pic_188667356.jpg" class="image">

God natt!

Publicerad 2012-02-09 21:57:31 i Allmänt,

Det där med och plugga biologi gick väl inge vidare, menmen jag suger på att plugga så är det bara. Har i alla fall gjort lite anna nytta såhär på kvällskvisten. Nu tänkte jag försöka leta reda på något att stoppa i magen, åt nästan igen middag så nu är jag hungrig. Sen tänker jag mysa ner mig i min älskade säng framför One tree hill, åhh bästa torsdag!

Imorgon är det träning för Annika med Calle klockan åtta, sen ska jag ha utvecklingssamtal tjugo i nio så får köra gasen i botten och inte stå i duschen och sjunga lika länge som jag brukar haha. Efter det har jag bara prov sen får jag åka hem igen. Väl hemma så ska mina tre hästar motioneras och stallet fixas med allt vad det innebär. På kvällen ska jag vara fyllechaffis verkar det som, kan ju vara lite småkul ibland och har jag tur råkar jag tjäna någon krona oxå. Fast såläng de bara är Lisa och hennes kompisar lär jag ju inte göra det men kan ju tigga åt mig en lyxshake eller nåt annat gott :) Nu är det bäst jag slutar pluddra, dröm sött!


ponnysessan Msv A i Nyby-Torshälla :)

Älskade Torsdag!

Publicerad 2012-02-09 19:34:25 i Allmänt,

Åhh vad jag tycker om mina Torsdagar, idag har jag tagit mig en skön sovmorgon innan jag gick ut i stallet för fodring och utsläpp innan jag gick in och halvsov ett tag till. Resten av dagen har gått åt till att rida fyra hästar, blev först uteritt på Bellabus hon skötte sig riktigt bra idag. Fortsatte med lite markarbete på åkern men Babe hon var lika fina som vanligt om än något taggad i galoppen haha sen fick Pärla sig en skrittrunda innan jag tog lunch. Kari kom och hämtade mig sen så red vi ut en sväng på Calle och Bosse de skötte sig finfint de oxå :)

Nu ikväll tog jag och mamma en tur till Bollnäs, där bokade jag studentresa till Ayia Napa för mig, Irma och Tora så 28 maj sticker vi. Ahhh lagomt taggad, vill åka nununnunu! hihi Ska dock tagga ner mer lite biologiplugg nu, minder kul ;)


hotellet, 40 meter till stranden :)

Smoothie och Gossip girl!

Publicerad 2012-02-09 09:07:13 i Allmänt,

Brrr kallt ute idag igen så jag kröp ner i sängen igen. Blev smoothie till frukost framför Gossip girl. Dagens planer har kraschat så jag ska ta och fundera ut hur jag ska göra istället..

Men först ska jag kolla klart på Gossip girl :)

Trött brud!

Publicerad 2012-02-08 23:00:00 i Allmänt,

Det blev en lång dag det här, är nyduschad och ligger i min underbara säng och ska sova. Calle skötte sig bra, fick inte någon direkt hjälp så fick inte ut så mycket av det. Men jag känner rätt bra själv vad vi behöver jobba med men ändå...

Jaja imorgon är det en sån där underbar Torsdag vilket innebär att jag är ledig. Så vi får se vad jag hittar på för bus imorgon, fyra hästar ska i alla fall röra på fläsket och biologinboken vill öppnas och läsas så hinner nog inte så mycket mer. Men nu somnar jag snart, god natt :)

On are way home!

Publicerad 2012-02-08 18:01:55 i Allmänt,

Jag som inte skulle köpa nåt lyckades såklart hitta en massa fint men det blev bara två tröjor och en bh så skötte mig ju hyfsat i alla fall :)

När vi kommer hem ska jag käka och ta hand om mina hästar, red imorse. Sen ska Calle kula på Gabyträning, kulkul :)


Ett stycke fånig Bella! haha

Ryttarstugan

Publicerad 2012-02-08 15:33:26 i Allmänt,

Har hängt på ryttarstugan ett tag alltid lika trevligt. Blev en grimma till Pärla och Kari köpte ett schabrak till Calle :)

Gefle

Publicerad 2012-02-08 11:20:35 i Allmänt,

Sitter i bilen på väg till Gävle nu. Mamma ska på sjukhuset och jag och systerdyster ska väl på stan en sväng har en del nödvändigheter som skulle behöva inhandlas. När mamma är klar ska vi en sväng på ryttarstugan oxå :)

Smoothie till middag de är grejer de!

Publicerad 2012-02-07 22:20:32 i Allmänt,

Ligger i sängen framför Solsidan och dricker smoothie, det blev min middag ikväll!

Fyra hästar har blivit motionerade i alla fall dock fick jag en del hjälp :) red ut på Babe en sväng först hon var väldigt pigg och glad :) sen åkte vi till Holmsveden med Bella och en överglad Pärla. Kari red Bella gick riktigt fint på slutet, bra oxå för nu vet hon bättre vad jag behöver jobba på med henne. Mamma longerar Pärla som var superpigg, skritta kunde hon inte, trava kunde hon ibland men galoppera kunde hon! Hon såg fräsch ut i alla fall :)

Calle fick öva på rakriktning vilket behövs, han skötte sig bra i alla fall. På slutet fick han fram en riktigt fin trav och ökade traven vart riktigt bra både han och jag tyckte det var jättekul haha ;)

En trött Calle kula :)

hål som vanligt

Publicerad 2012-02-07 10:42:46 i Allmänt,

Bibliotekshäng med Elin som vanligt när vi har hål, fast idag har vi hunnit med en sväng ner på stan oxå. Börjar igen
om tio minuter ska kolla på en film i 20 minuter så får vi lunch sen :)

bussen

Publicerad 2012-02-07 07:14:31 i Allmänt,

Imorse var min säng väldigt envis och tyckte att jag skulle ligga kvar där, jag var dock envisare så tog mig upp till slut. Så nu sitter jag på bussen med en blöt halsduk(de snöar) och en bok som skriker att den måste bli läst. Vart i alla fall piggare av min alldeles för stressade powerwalk till bussen, haha fast tröttheten börjar ta över igen!

Har bara svenska och samhälle X2 idag rätt lugna lektioner båda två så jag ska nog överleva :)

Solsidan

Publicerad 2012-02-06 20:41:27 i Allmänt,

Solsidan och en massa frukt vilken vardagslyx såhär på Måndagkvällen!

Tänker fortsätta Solsidan tittandet tills mina ögonlock faller ihop vilket de nog gör snart. Tidig morgon imorgon och skola mellan åtta och halv två, får se om jag kanske kan smita med ettbussen så jag kommer hem någon gång. På eftermiddagen/kvällen ska fyra hästar motioneras så det blir full dag imorgon :)

lista..

Publicerad 2012-02-06 18:07:54 i Allmänt,

Allt för att undvika plugget..

Vad är det högsta du har hoppat med ponny? Vet inte riktigt typ 1.35-1.40 eller nå :)

Vad är det högsta du har hoppat med häst? 1.50

Vilken färg tycker du mest om? Svart/mörkbrun och vissa skimmlar

Hur många hästar har du haft? De har ju blivit en del vet inte exakt och orkar inte fundera ut de heller

Vilka ridskolor har du ridit på? Bollnäs

Rider du för någon privattränare? Njaa i dressyren gör jag väl typ de :)

Hur länge har du ridit? typ jämt :)

Vad fick dig att börja rida? Mamma red, jag hade en shettis när jag föddes så..:P

Har du tävlat? jao

Hur höga klasser? Msv A hoppning, enstjärnig fälttävlan och LA dressyr på ponny. 1.20 hoppning, 90 fälttävlan och LA dressyr på häst!

Vilken gren gillar du mest? hmm svårt väl mellan hoppningen och fälttävlan!

Hur många täcken har du? alldeles för många

Hur många benskydd har du? Vet inte, både så de räcker och blir över

Hur många vojlokar/schabrak har du? typ en och en halv garderob proppfull..:)

Hur många grimmor har du? haha ingen aning

Hur många grimskaft har du? de är väl de enda jag inte har så mkt av så typ fem kanske

Hur många är det som står i ditt stall? bara mina tre sessor :)

Har du ridhus? nee

Har du paddock? yes

Har ni fina ridvägar? på somarn så :)

Måndagar är bra dagar!

Publicerad 2012-02-06 16:32:52 i Allmänt,

Måndagar är himla bra dagar tycker jag, särskillt en dag som denna när det blåser svinkallt ute och man kommer hem från skolan och kan lägga sig under filten framför TVn istället för att gå ut och rida. Red som sagt var imorse och båda skötte sig bra, hann med och fixa alla sysslor i stallet oxå ska bara spåna till Bella. Pärlas promenad är oxå kvar men tänkte ta den när jag ändå tar in dem, får se hur långt vi pallar i den här blåsten..

Annars har jag hunnit med ett stycke samhällslektion idag, vi gjorde absolut ingenting mer än pratade om allt vi inte borde prata om. Hann även med och stoppa i mig ris och chili con carne och hämta ut mitt gymkort får se hur mycket det kommer till använding. Men nu kan jag inte skylla på att jag inte har något i alla fall. Har hunnit bli av med ett antal tusen kronor nu på eftermiddagen oxå, får se om Irmis gör av med dem ikväll oxå :)

Nu är det snart middagsdax och efter det blir det promenad och pluggning, ännu en bra sak med Måndagar jag hinner plugga. Även om jag egentligen tycker att det är rätt dåligt men det behövs ju ändå tyvärr. Nu ska jag roa mig med lite Solsidan i väntan på mat!

image description

monday morning

Publicerad 2012-02-06 08:31:15 i Allmänt,

God morgon!
Har käkat en hel hög med rostade mackor till frukost, jag kan äta hur många som helst så himla gott haha. Ska borsta tänderna och byta om innan jag skuttar ut i stallet och rider Bella och Babe, förhoppningsvis hinner jag mocka oxå annars får jag göra de ikväll. Pärla hinner jag inte med nu på morgonen men hade tänkt ta en promenad med henne bara så kan göra de sen. Har kommit fram till att eftersom jag ändå bara skrittar henne på långa tyglar så kan jag lika gärna gå med henne så får jag röra lite på fläsket oxå, kanonbra!

Babsan ska få en uteritt och Bella ska få galoppera lite på åkern hade jag tänkt, måste få igång galoppen på henne och dessutom lära mig och hålla den. Såå jaa de är väl bäst att jag sätter igång! tjaooo


Pärla för typ två år sen eller nåt, 2* hinder för storhäst i alla fall :)

sunday

Publicerad 2012-02-05 15:17:33 i Allmänt,

Todeluu!!
Har en städsöndag idag, inte så överdrivet roligt kanske men välbehövligt. Blev inget Hofors är inge kul när det är tjugofem grader kallt.. Så istället fick jag sovmorgon och en rätt chilldag :)

Har en del städning kvar i mitt rum, men tänkte ta en paus och ta en promenad med Pärla nu så städar jag klart sen. Resten av kvällen måste spenderas med näsan i skolböckerna, yeeeey. Men det är väl de Söndagarna är till för att man ska kunna göra det man inte hinner med annars, rätt praktiskt ändå kan man tycka.

Gårdagskvällen spenderades hemma med överdrivet god mat och efterätt, trevlig sällskap och mys i soffan. Hann även med och vara chafför till Bollnäs nån sväng, en såndär skön Lördagkväll när jag fick somna i lagom tid i min egen säng, ibland kan det bara inte bli bättre!

Nu äre bäst jag skuttar ut till Pärla så jag hinner gå medan de är ljust :)

Isbiten

Publicerad 2012-02-04 14:17:10 i Allmänt,

Isbiten Stina här! Tusan vad jag har frusit, ni ligger jag i soffan under filten och försöker tina de går sådär.

Babe var fin imorse i alla fall. Får se om vi kommer iväg till Hofors imorgon eller om kylan stoppar oss. Calle var jätteduktig! Lite brist på koncentration i 90 så fyra fel där sen debuterade han 1m felfritt väldigt fint :) nästa helg ska han till Storvik :)

Nu ska jag fortsätta mitt upptinande!

Kallt

Publicerad 2012-02-04 08:14:41 i Allmänt,

Usch termometern på bilen står på -25 grader, myspys. Är i alla fall på väg till Holmsveden nu, ska rida Babe där innan vi åker till Söderhamn på pay and jump med Calle :)

Både jag och hästen är rejält påbyltade så förhoppningsvis överlever vi ;)

kväll

Publicerad 2012-02-03 20:04:36 i Allmänt,

Ligger i Elins soffa och kollar på smurfarna. Har ätit Tacos så jag är så mätt att jag knappt orkar röra mig och då har vi efterrätten kvar...

Ska försöka komma härifrån i hyfsad tid för jag ska upp innan sju imorgon. Först ska Babe få ett dressyrpass i ridhuset sen ska vi pay and jump med Calle. Sen ska vi hämta spån och sen vill väl de andra två oxå bli ridna. Nu ska jag koncentrera mig på filmen och försöka låta bli att somna :)

lunch

Publicerad 2012-02-03 12:10:43 i Allmänt,

Hemma från skolan och äter lunch nu. Hamnade framför TVn för Lisa satt och kollade på nån film!

Hittade nya Ballerinakakor när jag var in på affären och köpte mat, goda var dom :)

fredagmorgon.

Publicerad 2012-02-03 09:15:03 i Allmänt,

Morgonsysslorna i stallet är färdiga och jag nyduschad. Nu sitter jag och äter frukost framför TVn :)

Ska till skolan och ha en lektion om ett tag. Eftermiddagen tillbringas i stallet och sen blir det plugg och städning :)

Torsdagen

Publicerad 2012-02-02 23:07:38 i Allmänt,

Ligger äntligen i sängen som vanligt lite försent så här på Torsdagskvällarna. Vi åkte från Bollnäs klockan tio, i vanliga fall sover jag typ då haha.

Jaja idag var hon i alla fall mycket lugnare och riktigt fin. Hoppas att det håller i sig, men bortsett från förra gången så har hon varit riktigt fin nu på slutet. Hon blir bara bättre och bättre på marken oxå, rätt roligt när man kan göra både den ena å den andra krumeluren :)

stjärnaan! ❤

ettstycketorsdag.

Publicerad 2012-02-02 11:23:09 i Allmänt,

Det här med lediga Torsdagar tycker jag är ett himla bra påhitt, får hoppas att det håller i sig nu oxå bara. Var ute och fixade hästarna vid åtta sen gick jag in och kollade på TV ett tag grymt skönt. Nu ska jag plugga som en liten blådåre och äta pannkaka :)

Sen hoppas jag att det har slutat snöa till i eftermiddag så jag slipper rida i snövädret. Ska i alla fall rida Bella och Pärla sen ska Babsan på hoppträning ikväll, hoppas att hon är lite lungare än förra veckan men hon var ju fin i Tisdags i alla fall :) Nu ska jag fortsätta plugga litegranna!


Pärla i Runsten 2010 :)

Fortfarande trött

Publicerad 2012-02-01 22:56:43 i Allmänt,

Efter en lång dag så kallar sängen på mig, ska krypa ner och kolla på nåt myspys program tror ja :)

Båda hästarna var fina på träningen i alla fall :) orkar inte skriva mer än att imorgon ska jag ta sovmorgon ändå till åtta!

tröööötttt

Publicerad 2012-02-01 07:16:13 i Allmänt,

Sitter på bussen på väg till skolan och försöker hålla mg vaken. Inte det lättaste den här tiden på dygnet, men försöker väcka mig själv ned att imorgon kan jag sova för då är jag ledig :)

Har idrott första lektionen tror vi skulle typ leka lekar eller nåt. De är rätt bra inte för jobbigt men jag borde ju vakna ändå ;) nu ska jag fortsätta sova!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela