Blommigt!

Publicerad 2012-03-30 16:19:31 i Allmänt,

Fick hem en söt liten blommig sak på posten idag. Den fick mig bara att längta ännu mera till Cypern, studenten och sommar! Men snart så :)

This is fun!

Publicerad 2012-03-30 16:01:48 i Allmänt,

Sitter på skolan alldeles ensam och övergiven och väntar på Lisa som slutar om en kvart. Har bara haft lektion i typ 20 minuter, labb dessutom. Innan var vi på stormöte med elevrådet, det var spännande med det ena påhoppet efter det andra haha!

Ska ner på stan och fixa en grej när Lisa kommit. Sen är det raka vägen hem och äta lunch, sen ska Bella och Pärla ridas och stallet fixas. Ikväll ska Bebban träna dressyr för Kari och sen ska jag rida Calle oxå. Efter det ska vi äta tårta eftersom Håkan fyllde år när de var i Berlin förra veckan, gottgott :)

Nu har jag skrivit i evigheter och det är fortfarande år kvar tills Lisa slutar...kul!! Har gått och försökt gömma mig och mitt skitiga hår i både mössa, halsduk och dunjacka haha.. ganska varmt men jag orkade inte tvätta håret. Dessutom klev jag upp ur sängen typ fem minuter innan vi åkte så hann inte så mycket mer än och få på mig kläder och borsta tänderna. Okej det där var helt värdelös information för er såå byebye

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1653835/images/2012/pic_196172281.jpg" class="image">

Hey

Publicerad 2012-03-30 10:00:02 i Allmänt,

Blidde ingen träning imorse, Gaby var sjuk. Så har haft en chillmorgon istället. Ska åka till skolan nu har en lektion sen ska jag hem igen, rätt värdelöst ;)

Träning1

Publicerad 2012-03-29 23:24:53 i Allmänt,

Klockan är kvart över elva och jag har precis slagit mig ner i sängen, som vanligt sen Torsdag efter träning. Det hjälper ju inte direkt att det ska pratas i hundra år efteråt heller även om det kan var trevligt eller nåt sånt, haha.

Pärlis var vääldigt glad men mycket finare än jag förväntat mig, det var i början som hon drog iväg lite väl mycket mot hindren men lät henne göra det bara för att lixom. Mot slutet lugnade hon ner sig och blev riktigt fin, min finaste lilla Pärla :)

Bella sen då, hann rida fram henne först och sen fick jag och Liv byta Bella haha. Red henne några gånger i somras och det var väldigt stor skillnad sen dess även om det fortfarande är väldigt mycket jobb kvar på henne. I början var hon jättestel i vänstersidan men efter en stund släppte hon till och slappnade av lite då blev hon riktigt fin. Fick hoppa henne lite oxå och hon har då verkligen inga problem med hinder. Kommer nog bli en riktigt fin ponny med tiden det där :)

Sen bytte vi tillbaka till våra egna Bellor igen. Hon kändes riktigt fräsch idag både på marken och hinder, alltid kul och känna att det faktiskt blir framsteg. Nästa tävling med henne blir i Bollnäs på påskdagen om vi får till det med allt vill säga, ska tävla alla tre då hade jag tänkt och då måste det ju funka med skjutsar hit och dit. Men om det funkar går hon en 1.20 där och sen Gävle helgen efter! Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon och tillbaka till ridskolan för hoppning med Calle kula såå nattinatt!


Min finaste!

Fantom

Publicerad 2012-03-29 14:42:16 i Hästar som jag haft,

Valack född: 1996 e. Bery Welsh Dragon u. Salix Lollypop ue. Springs Nougat.

Efter Sky och Sassi bestämde vi oss för att köpa en riktig barnponny åt mig, jag hade ju inte haft de snällaste hästarna innan. Vi provred några här i närhet men det var ingen som jag fastnade för, så vi åkte till Heby(vilket vi tyckte var helt makalöst långt bort, haha). Där hittade vi Fantis, han såg ut som en nallebjörn med väääldigt mycket päls. Jag provred och vi lullade runt på ridbanan och skuttade över några hinder och det gick jättebra. Vi bestämde oss på plats och tog honom med oss hem direkt.

I början gick det jättebra med honom och det funkade jättebra. När vi sedan klippte av honom all päls och han fick bättre kondition så kom det fram ett litet envist fullblod. Den vintern bockade han av mig ett antal gånger, han kunde göra rodeobockar genom hela långsidorna. Själva hoppningen gick dock bra och han älskade att hoppa. När jag sen fick hem Sky så fick en större tjej rida Fantis en del han var bara fem år och för stor för mig. Med henne gick han en del unghästklasser upp till Lb hoppning och det gick finfint. Senar fick även han flytta till Frida, eftersom det nu gick så bra med Sky så ville vi sälja honom istället. Med Frida gick han La hoppning, det här var året då han var sju år 2003. Precis som jag och Sky var de med på SM i fälttävlan i Leksan det året, det gick betydligt bättre för dem än för mig och de slutade på en fin femteplats. Frida red sen DM i hoppning på honom samtidigt som mig och Sky och jag tror att de kom tvåa. Sen tog vi med honom hem igen direkt efter tävlingen.

Lisa tog sen över Sky och jag hade Fantis. Nu hade växt i honom och det började gå riktigt bra även om han fortfarande hade väldigt mycket åsikter om allt. Det var inte bara en gång han sprang runt på bakbenen med mig och jag lovar han sprang verkligen runt kan jag säga. Året efter 2004 deltog vi i SM fälttävlan på Gotland, där hade vi hyfsad dressyr och felfri hoppning i terrängen gick det helt enkelt för fort så han sprang helt enkelt förbi några hinder för att jag inte hann styr på dem. Haha så det kan bli. Vi deltog sen i två indviduella och ett lag SM i fälttävlan, han var dock inget större fan av dicken så det tog stopp där. I Mariestad 2006 tvärstannade han så jag flög av och fick hjärnskakning och en massa låsningar i ryggen. Vi hade bara nåt hinder kvar och låg jättebra till så jag var arg som ett bi, när ambulanspersonalen kom och frågade hur det gått fräste jag bara åt dem, hah. Lag SM et gick dock bra men ingen i laget hade någon vidare bra dressyr.

I hoppningen gick det riktigt bra för oss och i början på 2005 så debuterade i medelsvår med ett ner uppe i Umeå. Det året blev vårat bästa med segrar och placeringar upp till medelsvår hoppning. Vi avslutade året med att vara med på SM i hoppning på Grevagården, där kom vi till A-final. Sen blev jag för gammal för att tävla hoppning på honom och Lisa tog över honom. Hon red två indviduella hopp SM på honom och två Lag SM på Strömsholm, även de hade segrar och placeringar upp till Medelsvår hoppning tillsamans.

Hösten 2007 flyttade Fantis till familjen Svitzer i Klippan, Skåne. Där har han tävlats av båda bröderna, men Tom hade han segrar och placeringar upp till och med Msv. Nu bor han hos en annan familj där nere någonstans, det är en liten tjej som rider Ld och Lc på honom. Han verkar ha det jättebra i alla fall :)

Fantis var som sagt helt otroligt envis, han ville alltid få sin vilja igenom. Men samtidigt var han väldigt personlig och gnäggade alltid när man kom, när vi var på meeting hörde han på stegen när vi kom och gnäggade innan han ens sett oss. Även om han ville verka vara en riktig tuffing så kunde han vara en riktig mes ibland. Han hade löjligt lätt för sig i hoppningen och väldigt bra frambensteknik, han rörde sig riktigt bra oxå och vi red upp till och med La dressyr på honom med bra resultat.

Fantis är den ponny som tog mig uppåt i klasserna och jag lärde mig otroligt mycket på honom. Även om jag inte fick den där snälla ponnyn som vi hade tänkt så ångrar jag inte sekund att vi köpte honom för utan honom skulle jag aldrig varit där jag är idag. Han var verkligen en ponny utöver det vanliga, han hade det där lilla extra. Jag kommer nog aldrig glömma honom och han har betytt en hel del för mig. Varje gång vi är när till Skåne så passar vi på att åka och hälsa på honom :-)

Sascha

Publicerad 2012-03-29 14:11:28 i Hästar som jag haft,

När jag ramlat av Sky och brytit armen och han hade flyttat till Frida så lånade vi en b-ponny åt mig, Sascha eller Sassi som hon kallades till vardags. Vet inte riktigt hur gammal hon var men tror hon var i typ 14-15års åldern eller något sånt, tjejen som hade henne hade tränat en del galopp med henne men hon hade tävlat hoppning en del oxå. För mig var hon som värsta drömmen i början jämfört med Sky som kunde hitta på vad som helst när som helst. Eftersom hon var galopptränad så var hon väldigt het att rida ut på men i början gick det bra ändå.

Hemma och på träningar gick det hur bra som helst och hon stannade aldrig, det var med henne jag började hoppa lite högre det vill säga 90-1m fast för en b-ponny är ju det högt. Jag fick mycket bättre självförtroende på henne när det gällde hinder. Tyvärr så hoppade hon knappt över huvudtaget på tävling, så från att träna på medelsvåra banor till att stanna ut oss på först hindret i Ld var väl ingen hit. Hon ville helt enkelt inte tävla och hon visste precis hur hon skulle göra för att slippa det oxå.

Beslutet att lämna tillbaka kom dock när jag, mamma och lisa var ute och red. Lisa red på Bella och mamma på Taxamo, ett fullblod hon hade lånat. Vi red först till en av mammas kompisar pch det gick bra och vi galopperade och höll på. Men på vägen hem fick hon för sig att hon skulle springa, det vill säga galopper väldigt fort så hon stack helt enkelt med mig och jag hade inte en chans att få stopp på henne. Dessutom bockade Bella av Lisa ute på en åker och mamma satt där på ett fullblod, som väldigt gärna ville följa efter. Hon stannade efter en bit och där kom Bella ikapp oss, sen stack hon igen. Vi höll på att krocka med en bil, kan säga att det var väldigt nära. Vi kom i alla fall hem helskinnade allihopa, men efter det lilla äventyret ville inte mamma ha henne kvar.

Tror dock att vi hade kvar henne ett tag men jag blev ju rädd för att rida ut på henne, så Lisa red ut på henne fast någon fick alltid gå och hålla i henne. Det funkar ju tyvärr inte riktigt i längden heller så hon flyttade tillbaka till ägarna.

Jag hann ha henne i några månader kanske ett halvår, under tiden hann jag ändå lära mig väldigt mycket på henne och hon var ju inte en helt lätt ponny. Jag vet att familjen hade kvar henne ett tag, men några år senare träffade vi dem och då hade hon fått flytta till de evigt gröna ängarna. Om jag minns rätt hade hon fått fång eller om det var kolik. Det var en fin ponny i alla fall :)

Bra Stina!!

Publicerad 2012-03-29 08:39:52 i Allmänt,

Duktigt av mig att vakna halv nio när jag skulle varit på skolan klockan åtta, verkligen grymt jobbat Stina!!

Nu äre ingen idé och åka dit heller.. Tänkte börja med och släppa ut odjuren sen ska jag plugga, rida Bebban, fixa stallet och ta mig en springtur. Sen ikväll ska Pärla och Bella på träning :)

Buss!

Publicerad 2012-03-28 14:32:51 i Allmänt,

Sitter på bussen hem nu, är säkert nästan två månader sedan jag åkte buss sist. Lite skillnad mot när jag åkte typ fyra gånger om dan för några år sedan. Rätt skönt och slippa dock, så himla kul är det inte ;)

Biologiprovet är avklarat och jag känner mig som en zoombie, huvudet dunkar och ögonen orkar jag knappt hålla öppen. Skulle nog egentligen behöva ta mig ett besök till farbror doktor och se vad fan det är för fel på mig... Jajaaa när jag kommer hem tänker jag däcka i soffan innan det är dags för att laga mat. Sen vill alla hästarna bli ridna och sen skulle jag behöva kolla lite på svenskan. Ska skriva någon utprövning till nationella imorgon, är typ som det riktiga men vet inte riktigt haha. Nää nu ska jag sova en stund eller nåt..

Onsdag morgon..

Publicerad 2012-03-28 08:45:28 i Allmänt,

Kul att jag stressade ihjäl mig imorse för att bli klar och sen komma till skolan och få veta att vi inte har någon idrott....

Så nu är det stenhårt pluggande fram till tolv när jag börjar. Har svenska först sen biologiprov, så ja nu ska vi plugga vidare!


Bjuder på en morgonbild på mig och min man :)

Två veckor!

Publicerad 2012-03-27 22:47:32 i Allmänt,

Yeey, idag är det två små ynka veckor kvar till studentkryssningen. Trodde aldrig att den dagen skulle komma då när vi bokade i typ september(?) och var sådär supertaggade. Sen har man nästan glömt bort det lixom, men nu är det som sagt var inte långt kvar. Det kommer bli galet roligt tror jag, bara det inte stormar för då vågar jag nog inte ens gå på den där båten. Uscha tycket egentligen inte om havet och båtar, men för den här gången så gör jag det hehe.

Idag har det varit Tisdag, en dag närmare helg än igår och en dag närmare hm jaa allting än igår, haha. Red igenom Pärla rätt ordentligt idag och hon är fin, finare än nånsin egentligen även om hon inte är så stark i kroppen som hon var innan. Jag märker när jag rider henne hur mycket jag har utvecklats det här året, allt går så mycket lättare och jag kommer åt henne på ett helt annat sätt. På Torsdag ska hon nog få åka på hoppträning och skutta lite, hon har hoppat typ två språng på ett år förutom lite bus över träd i skogen såå hon lär ju vara galen haha sötpärlan :)

Bebban fick sig ett dressyrpass inför helgen äventyr och även hon känns riktigt bra nu. Numera kan jag sitta på henne i traven och tilla och med rida med sätet, ifjol blev hon jättespänd bara av att jag typ satt jättelätt på henne. Sen hur det går på Söndag är en annan femma, men det kan ju vara kul ändå :)

Sist men inte minst tänkte jag att Bella skulle få en lugn uteritt bara en kortare sväng mest i skritt. Tänkte prova en ny taktik så istället för vanliga tränset och graman tog jag hackamore, tänkte att hon kanske kände sig typ friare då så hon kanske inte bråkade, haha. Kom på sen när jag red iväg att jag inte ridit ut efter vägen på henne på typ evighetersevigheter, haha. Aja hon skötte sig hyfsat en bra bit, lite småstegrande och sånt där men hon gick efter en stund. Sen när vi kom en bit innan kvarn så var det tvärkört så efter en stunds försök till att övertala henne hoppade jag av henne och gick förbi allt läskigt och över bron. Fast hon verkar nästan vara lite rädd vid broarna så att hon krånglar där är ju en sak men annars borde hon ju kunna gå kan man tycka... Resten av vägen hem fortsatte hon vara spänd som en fiolsträng och gjorde luftsprång lite då och då, haha. Jaja, får nog fortsätta köra med gramanen när jag ska rida ut på henne dampbella!

Nu äre sleepingtime, imorgon börjar jag åtta men tursam som jag är så åker Elin bil så då kan jag åka med henne så kan sova hyfsat länge ändå :) Vet inte sist jag klev upp innan sex för att åka till skolan, typ i början på februari eller nåt!? haha jag klagar inte i alla fall :) Nää godnatt med er!


finaste Pärla :)

Monday!

Publicerad 2012-03-26 21:25:50 i Allmänt,

Idag har jag haft en lika bra Måndag som jag brukar ha, det börjar lixom bli en vana nu :) Har egentligen inte så mycket mer att säga om dagen, för tillfället ligger jag i sängen och kollar på film ska nog sova snart. Börjar elva imorgon så har sovmorgon i alla fall en stund, great.

Annars känns det bra nu med påsklov om drygt en vecka förmodligen tar jag lov några dagar tidigare oxå, kanoners. Lovet kommer innehålla en massa roligt med tävlingar, studentkryssning och en del andra roliga saker. Sen är det bara slutspurten kvar, så himla superduperskönt! :DD


haha Emmas student ifjol, iår är det äntligen min tur! :D

Söderhamn!

Publicerad 2012-03-25 21:39:17 i Allmänt,

Denna soliga Söndag började alldeles för tidigt efter alldeles för lite sömn inatt. Halva dagen har spenderats i Söderhamn på hopptävlingar med Calle och Bebban. Kom hem strax efter två, då fick Pärla sig ett markarbetespass hon kändes fin :) Resten av dagen har det varit riktigt chillerillill.

I Söderhamn var det Calle som var först ut i 1m. Rev ettan och sista hindret så blev åtta fel, var mest han som var slarvig hans orutin som visade sig. Han behöver bli starkare på marken för nu blir det lätt att han hamnar i korsgalopp och då blir det obalanserat. I 1.10 sen var han felfri i alla fall, han har ju verkligen inga problem med höjden så det är ju bra det :)

Busan då var mycket bättre än vad jag trodde att hon skulle vara. I 1.10 var vi felfri i grunden sen rev vi sista i omhoppningen, var en kombination som var lite kort och vi kom lite väl stort in klantigt av mig. Kände redan innan a att vi skulle riva b, menmen sånt man lär sig av. Såg sen att vi typ skulle vunnit om vi inte hade haft ner den där bommen, fast vi var tre stycken på exakt samma tid så vet inte om jag tror på det känns ju rätt otroligt haha. Var ju kul att se att jag faktiskt kunde rida rätt fort på henne oxå. Sen i 1.20 var hon riktigt fin, lätt våran bästa runda. Var felfri fram till sista hindret som var trekombination där rev hon både b och c, tror att hon känner att hon inte riktigt får plats så då hoppar hon lite flakt istället för att hoppa runt och igenom kroppen. Menmen har väl lite med rutinen och göra där oxå, det var hennes tredje 1.20 och hon var så fin på resten så jag är jättenöjd ändå :)

Nu ska jag ta och göra kväller och sova läääänge inatt :)

Lördag

Publicerad 2012-03-24 09:14:21 i Allmänt,

Har inlett denna soliga Lördag med en springtur, det kan vara ganska spännande när man inte hittar haha. Som tur var sprang jag inte vilse och hittade hem igen :)

Nu är jag inne och ska byta om sen ska jag tillbringa resten av dagen med att rida fem hästar och flytta hem till Hallen igen. Förutom att jag saknar min säng så trivs jag bra här, skulle utan tvekan kunna flytta hemifrån typ imorgon. Fast skulle nog inte bli sambo med Lisa...

Neee nu äre bäst jag sätter igång. Ha en fin Lördag hörreni!! :)

Trötter

Publicerad 2012-03-22 23:38:32 i Allmänt,

Har väldigt svårt för att uppdatera här numera verkar det som.. Torsdag idag i alla fall vilket innebär ledigt från skolan. Så jag spenderade halva dagen i stallet och ridhuset ( väldigt lyxigt med eget ridhus på gårn:)) sen blev det sen lunch innan jag sov middag, haha.

Nu ligger jag nyduschad i sängen nyss hemkommen från träning på bästa Busan. Hon var jättefin idag hon har börjat hoppa som en riktig häst och ibland får hon till riktigt fina språng :)

Nää nu ska jag sova, godnatt med er!

Fina Onsdag!

Publicerad 2012-03-21 21:35:21 i Allmänt,

Hallå där! Idag har det varit en fin onsdag, en riktigt fin onsdag med strålande sol. Har först avverkat en skoldag sen har jag och systeryster bosatt oss i Holmsveden. Har motionerat djur och ätit tacos till middag och kladdkaka till efterrätt, riktigt bra Lill-lördag med andra ord. Att jag dessutom är ledig både torsdag och fredag och får fyra dagars helg gör ju inte direkt saken sämre :)

Nu ska vi fortsätta onsdagsmyset, imorgon är det ridning för hela slanten!

Tänkte ge er en härlig bild oxå men internet vill tyvärr inte samarbeta med mig :(

bad.

Publicerad 2012-03-20 15:18:09 i Allmänt,

Upptäckte att jag inte uppdaterat här på en vecka, det var längesedan det hände. Har inte hänt så mycket vettigt att skriva om heller så hade nog inte dykt upp så många roliga inlägg.

Nu är jag nyss hemkommen från skolan, har haft tre lektioner, en timmes hål, lunch och sen stannade jag och kollade på prisutdelningen för bästa UF. Stannade mest för att det bjöds på tårta efteråt, inte helt fel :) Nu är jag som sagt hemma och typ chillar, ska väl laga mat om ett tag eller om jag lurar Lisa till och göra det. Senare ska jag i alla fall till Holmsveden och rida. Babe och Bella flyttade dit i Söndags och jag flyttar dit imorgon. Kari och Håkan ska till Berlin i några dagar så då är jag vakt över både hus, hund och hästar. Funkade bra oxå när mina kunde bo där oxå annars hade det blivit ett himla rännande. Så ska rida Babe och Calle i alla fall och longera Bella eller om jag kan lura med mamma så hon kan göra det så vi kommer hem någon gång, jaa sen är det väl sängen bums skulle jag tro.

Annars vet jag inte om det finns så mycket mer att säga faktiskt, näj det gör det inte. Men ska försöka uppdatera lite bättre i fortsättningen!


ohh har fått min studentmössa oxå, inte långt kvar nu...:D

Bra morgon :)

Publicerad 2012-03-13 06:41:57 i Allmänt,

Rätt skönt att precis när jag ligger och bara vill fortsätta sova och inte kliva upp så får jag sms att våran första lektion är inställd. Lycka såhär på Tisdagsmorgonen! Nu börjar jag dessutom inte förrän strax före elva så hinner få en massa gjort hemma :D

Skolan igen!

Publicerad 2012-03-12 20:00:22 i Allmänt,

Idag har jag varit i skolan och haft en hel lektion, har inte varit där på två veckor och helst hade jag sluppit åka dit något mer. Är extremt skoltrött just nu(som alla andra), rätt olägligt med tanke på att man borde behöva ha mer inspiration än någonsin just nu..

Red i alla fall Pärla och Bebban imorse och Bellan fick en promenad. Nu ikväll har jag mest tagit det lugnt, borde egentligen vrålplugga men orkar verkligen inte. Är fortfarande sjuk oxå får typ feber och frossa plus att jag mår jätteilla men bara på kvällen, väldigt mystisk sjukdom haha. Jäkligt jobbigt och behöva ligga med mjukisar och tjocktröja under typ tre täcken och ändå frysa i alla fall så hoppas att det släpper snart.

Nää nu måste jag ta tag i plugget en stund så kan jag sova sen, börjar åtta imorgon men har bil så kan sova rätt länge ändå :)


sötfjante

Sundsvall dag 2!

Publicerad 2012-03-12 19:54:41 i Allmänt,

Orkade aldrig blogga igår men här kommer resultaten i alla fall. Red först en 1.20, hon var mycket mer med här än dagen före. Hon kändes jättefin både på framridningen och inne på banan, petade trean kom lite nära och sen är nog jag lite väl snabb fram med överlivet så hon hinner inte riktigt upp. Men annars kändes hon jättebra, stod emot lite på muren men smackade på så hoppade hon även den, kom fram till att hon nog aldrig hoppat mur förr! 1.20 känns verkligen väldigt lätt nu, hon har ju väldigt lätt för sig sen är det en del detaljer som vi behöver jobba med men det är det ju alltid.

Eftersom hon kändes så fin så bestämde jag mig för att debutera 1.30 oxå, kändes bättre att göra det på en regional tävling där det kanske är lite lättare än på en nationell. Även i den klassen hoppade hon jättebra, fick två pet. Först på trean vi kom lite i framåtläge så blev lite flackt språng, svårt och se på filmen för det är fiilmat bakifrån. Kan nog varit lite snabb med överlivet där oxå, så det är något jag får jobba på. Sen petade hon in i trekombinationen oxå, hon stod emot lite in så jag fick trycka på lite väl mycket så vart rätt flackt språng, första gången hon hoppar trekombination på tävling oxå. Resten av banan hoppade hon riktigt fint och det kändes inte svårt alls, hon har verkligen inga problem med höjden i alla fall :) Så nu är debuten gjord och den är jag jättenöjd med!

Bellas nästa tävling blir förmodligen i Gävle helgen efter påsk om hon inte får gå en klass i Bollnäs helgen innan, men vi har en hel del just då så får se hur det blir. Min nästa tävling blir i alla fall i Söderhamn om två veckor med Calle och Babe, sen ska nog Babbsan tävla dressyr helgen efter det :)

image description

Sundsvall

Publicerad 2012-03-10 20:49:02 i Allmänt,

Då var det färdigtävlat för idag, det har det iof varit ett tag nu men. Hon var väldigt spänd idag och inte riktigt med, lite off lixom. Hon hoppade dock riktigt fint. Jag gjorde halt mellan två hinder för hon lyssnade inte alls, sen var hon bättre. Sista hindret ramlade av någon anledning vet inte riktigt varför, jag kanske var lite snabb fram med överlivet. Eftersom det var en A0a så fick jag två tidsfel oxå, så på resultaten ser det ut som en katastrofrunda men så illa var det inte. Ska upp och trimma henne imorgonbitti så hon är lite mer med, hon brukar kunna vara lite sådär i första klassen.

När jag ridit tog vi en tripp in till stan och käkade på en Kina restaurang, gott :) sen har Bella skötts om in för natten och nu kollar vi på melodifestivalen och äter godis :)

Saturday morning!

Publicerad 2012-03-10 09:42:23 i Allmänt,

God morgon! Har varit värsta duktig och städat mitt rum nu på morgonen, pluspoäng till mig! Har packat det mesta av mina grejer oxå typ jackor och skor kvar, vill ju ha vanliga kläder oxå för jag antar att vi måste få i oss mat någonstans ikväll.

Nu chillar jag lite med en kopp vaniljte, när det är slut ska jag byta om och bege mig mot stallet. Ska packa färdigt, fixa stallet och göra Bella klar. Får se när vi åker, kanske rider Pärla oxå. Det börjar ju ett och då är det två klasser innan min klass, så är ju verkligen coollungt :)

By the way så har jag en väldigt gratis lillasyster idag. När jag hade lyckats hålla mig vaken till två inatt så ringer hon och säger att jag inte behöver hämta henne. Lagomt arg storasyster var jag då kan jag säga....

Har ju i alla fall sovit mer inatt än igår så är ganska pigg i alla fall! Neh nu ska jag sätta igång :)

sliten

Publicerad 2012-03-09 21:32:35 i Allmänt,

Har inte orkat blogga senaste dagarna, har inte funnits så mycket att berätta heller. Igår var det soffan som gällde hela förmiddagen efter en natt på tranan som blev lite snurrigare än vad jag räknat med. På eftermiddagen/kvällen reds det en del, Bella hoppade lite inför helgen vilket gick super :) Senare på kvällen styrde jag passaten mot arbrå där vi badade tunna halva natten innan jag och Tora däckade i soffan medan de andra spelade tv-spel. Kom hem kvart över fem imorse och sov timme innan hästarna skulle fixas sen spenderade jag halva dagen sovandes i soffan. Efter lunchen som jag inte åt så ryckte jag upp mig och gick ut i stallet och fixade åå red. Började packa och greja lite inför Sundsvall.

Nu ligger jag helt död i min säng, skulle egentligen städa men det går typ inte får göra det imorgonbitti eller nåt. Tävlingarna börjar inte förrän ett så vi kan åka typ mitt på dan någon gång, chillerill. Skulle helst vilja sova nu men ska hämta Lisa någon gång inatt, hur jag ska lyckas med det är ett mysterium.. Men har jag tur så vill hon hem tidigt eller oxå hoppas jag på att jag vaknar när hon ringer så kan jag sova, annars kan hon ju faktiskt gå, haha.

Nää men ska nog kolla på en film eller nåt och fortsätta dö lite här. Skriver kanske nåt i helgen :)


haha hittade en gammal bild på mig och Tora, verkligen skitsnygga...haha

En dag i Gävle!

Publicerad 2012-03-07 17:57:11 i Allmänt,

Sitter i bilen på väg hem från Gävle där jag har hängt sen halv nio imorse. Har hunnit med två sjukhusbesök, två fikapauser, en hel del shopping (alldeles för mycket), lunch på American pizza place och lite annat smått och gott. Bra dag med andra ord :)

När jag kommer hem är det snabb stallfix om jag inte kan lura mamma sen blire mat på Tranan :)

Min nya bästa vän Mr Broccoli även kallad Mr B!

onsdagmorgon.

Publicerad 2012-03-07 07:46:47 i Allmänt,

Idag skiner solen och det ska bli en riktigt bra dag, det har jag bestämt. Låtsas att det är varmare än det är ute idag och kör på skinnjacka dock med tjocktröja och halsduk. Ganska härligt och låtsas att det är vår faktiskt, glömde solglasögonen hemma men får väl försöka klara mig utan dem :)

seg dag

Publicerad 2012-03-05 22:25:10 i Allmänt,

Godkväller! Är fortfarande halvt om halvt sjuk, tror jag har haft feber hela dagen. Har inte orkat med i stort sett någonting så har mest hängt framför TVn och halvsovit, precis vad jag hade tänkte göra på mitt lov...eller inte. Känner mig piggare nu i alla fall så kommer väl inte kunna somna nu istället kan jag tänka mig.

Jaja har inte så mycket vettigt att skriva sååå, tänkte knäppa på nån film nu och hoppas på att jag är trött! gonatt

Bumble bee

Publicerad 2012-03-05 15:15:08 i Hästar som jag haft,

Någon gång under min tid med Sky så lånade jag en till b-ponny av Maggan. Bee hade honom en sommar om jag inte minns fel, tror att jag mest red hemma. Var inte ute och tävlade i alla fall, tror nästan att han var rätt ung bra minne, haha.

Han var i alla fall en svart söt liten sak, även han bockade en del så hann nog med att ramla av honom ett antal gånger oxå. Vet inte om jag har så mycket mer att skriva om honom, ska kolla om vi har någon bild i något gammalt fotoalbum :)

Isabella!

Publicerad 2012-03-05 14:59:09 i Hästar som jag haft,

Isabella eller Bella som hon kallades var född 1991 e. Lord Aramis, kommer inte ihåg resten av stammen. Hon var en perfekt första ponny även fast hon var fruktansvärt envis och rätt busig så ställde hon alltid upp.

Det började med att jag hade henne på ett ridläger här hemma när jag var rätt liten, efter det ville jag ha henne. Vet inte varför vi inte köpte henne faktiskt men hon såldes i alla fall till en annan tjej i Bollnäs som hade henne några år. När hon vuxit ur henne köpte vi henne till Lisa, som tillskillnad mot mig fick en perfekt första ponny.

Bella var som sagt väldigt envis och gick vart hon ville med oss (även med pappa, haha), hon älskade att galoppera på åkrar och gå på terrängen det visade hon genom ordentliga bocksprång så vi flög av henne väldigt många gånger pågrund av det. Annars var hon världens snällaste och verkligen en sådan ponny som alla borde få ha som första ponny. Lisa hade väldigt mycket framgångar med henne upp till och med LB hoppning sen räckte hon inte riktigt till. Vi red även en del fälttävlan på henne och sålänge vi höll oss kvar så gick det finfint, jag red även lite dressyr på henne upp till LB, faktiskt med en del placeringar och vinster.

Annars var jag helt värdelös på att hoppa henne och ramlade av jämt, haha. Men Lisa kände henne bättre så de funkade jättebra tillsamans. När Lisa tog över Sky efter mig så sålde vi Bella till några kompisar i Hofors, där bodde hon i några år innan de växte ur henne och sålde henne till Ljusdal där hon finns kvar än idag :)

Bella har tagit många ryttare upp till LB hoppning och även om hon kunde busa ibland så var hon en väldigt trygg ponny. Vi lärde oss en hel del på henne även om det nog mest var Lisa eftersom det var hennes ponny :)




Lisa, Bella och Jag, Fantis i Bollnäs 2003!












Salstas Skywalker!

Publicerad 2012-03-04 21:17:16 i Hästar som jag haft,

När jag var fem år köpte vi Sky som då var tre år alltså född 1994 e. Molstabergs Sandstorm ue. Twyford Marten. De vi köpte honom av sa att han var inriden vilket vi tvekar på. I början gick det jättebra, jag tyckte att han var rena drömmen jämfört med Ronja. Allt eftersom vart han värre och värre och vi satt upp större, duktigare tjejer än mig men han dängde dem bara i backen. Efter en hel del försök så fick en Polack som var två meter lång och väldigt stor och grov sitta upp på honom. Han försökte dänga av honom oxå men lyckades inte, hans fötter nåde ju nästan backen:-) Sen fick en tjej sitta upp på honom, mamma var livrädd för att det skulle hända något så hon gick och gömde sig. Men han skötte sig bra och två veckor senare tävlade dem, sen tävlade den tjejen och en till honom ett tag eftersom jag fortfarande var väldigt liten på honom och han var ju fortfarande inte någon barnponny direkt.

På sommaren när jag var sex år red jag min första riktiga tävling på honom, en LD i Hofors och vi var felfria. Sen forsatte jag tävla lite lägra klasser medan en större tjej fick rida lite högre klasser på honom. Dock var han fortfarande rätt knäpp och kunde fortfarande dänga mig i backen, han var väldigt människoskygg och kunde tvärvända och sticka åt andra hållet bara för att någon lyfte handen. Så jag ramlade av honom väääääldigt många gånger, när jag ramlat av och brytit armen för andra gången så fick mamma nog och skickade ner honom till Frida i Storvik. Hon hade honom i drygt ett halvår och han gick jättebra med henne. Så på vårkanten ringde Fridas mamma Anki och tyckte att jag skulle komma ner och prova rida honom, mamma gick motvilligt med på det. Väl där gick det riktigt bra så vi bestämde oss för att ta hem honom, men han skulle säljas så fort som möjligt. Det första vi i stort sett gjorde efter att han kommit hem var att starta fälttävlan i Bollnäs, min livs första. Det gick så bra så att vi vann och efter det vill ju jag såklart inte sälja honom.

Vi började klättra mer och mer i klasserna. Jag red upp till och med LA hoppning med både vinster och placeringar på honom. Sen red jag upp till lätt fälttävlan, vilket var det största b-ponnyerna fick gå. 2003 startade vi SM i fälttävlan i Leksand, vilket vi tyckte var helt gigantiskt stort. Det gick inte så bra tyvärr men för mig var det en väldigt stor upplevelse att bara få rida SM! Efter det tror jag att jag red någon hopptävling på honom innan Lisa tog över honom.

Även Lisa red SM i fälttävlan på honom 2004 på Gotland och 2006 i Mariestad, hon red oxå upp till LA hoppning med en hel del vinster och placeringar men startade även någon Msv B om jag inte minns fel. På hösten 2007 sålde vi honom till några kompisar, han fick stå här i ett halvår innan han flyttade till Stockholm. Sen i somras är han dock tillbaka på Hälsingemark och lever numera livet i Rengsjö där han har det jättebra.

Han är en väldigt speciell ponny på väldigt många sätt, man måste nästan upplevt honom för att förstå vad jag menar. Han är dessutom världens sötaste, verkligen sådär supersöt. Jag har lärt mig väldigt mycket på honom, framförallt att aldrig ge upp och fortsätta kämpa även när det känns hopplöst för det kommer en dag när det vänder och går åt det bättre hållet. Det var även honom jag började träna och tävla med, även om det inte alltid gick bra så lärde jag mig mycket på det. Dessutom lärde jag mig att det inte behöver vara så hemskt att ramla av, flög i backen väldigt många gånger när jag red honom. För mig kommer han alltid att vara en väldigt speciell ponny, världens sötaste lilla Sky :)


Som föl på Salstas stuteri :)


En ung Sky!


Lisa och Sky på SM i Mariestad 2006!


Jag och Sky på SM i Leksand 2003






I Skaraborg 2003



Fälttävlansdebuten som slutade med vinst :)

Har väldigt mycket bilder på honom så lägger kanske inte fler senare :)

sjukling

Publicerad 2012-03-04 20:36:26 i Tävlingar,

Dålig uppdatering de senaste dagarna, har inte orkat. Idag har jag haft en rätt lugn dag, var upp och kollade på Lena träning en sväng på eftermiddagen. Tror febern kom tillbaka igårkväll så jag mår inge vidare, lagomt till lovet sådär. Brukar lyckas ganska bra med att vara sjuk på loven, superkul verkligen..

Hästarna var i alla fall kalasfina igår! Calle var först felfri i 1m, verkligen klockren runda även om han höll på att hoppa mig ur sadeln. Sen var det 1.10 strulade lite i starten, men återigen felfri hoppade även här superfint. Var dock nära att Stina fick smaka grus när han gjorde några glädjeskutt precis efter en oxer, haha men höll mig kvar. Fick två tidsfel för strulet där i början, men det gör ju absolut igenting. Finaste Calle kula :)

Bella kändes verkligen superbra igår, väl framme och hoppade mycket mera avslappnat än på Fredagen. Dock skötte inte sig piloten speciellt bra, svängde upp lite väl snävt på en trippel hade gått om jag hade hållt galoppen bättre i svängen. Så hon räckte inte riktigt över där. Slog av lite på tempot efter det var två hinder kvar då, ändå hade jag en av de snabbaste tiderna av hundra starter. Bella har visat sig vara värsta speedhästen, hade jag inte räknat med men det var ju en rolig överraskning :) Är i alla fall väldigt nöjd med hästen sen ska bara den där uppe lära sig rida oxå.. Till helgen blir det tävling i Sundsvall med henne :)

Nu ska jag fortsätta dö litegranna här, ska försöka somna tidigt ikväll oxå. Så kanske jag är lite piggare imorgon, hoppas kan man ju alltid! :)


Fantis och Lisa på Strömsholm 2006!

Bra dag :)

Publicerad 2012-03-02 20:57:22 i Allmänt,

Hemma efter en lång men bra dag i Högbo. Var dubbelnolla i båda klasserna, kom sexa i 1.10 och fyra i 1.20. Så Bella har skött sig kalasbra idag :)

Kom hem vid sju, då skulle Bella tas hand om, stallet fixas, grejerna smörjas, allt packas över till våran transport, skydden och vita ridbyxorna tvättas. Sen har jag även hunnit med en dusch och en tur till Hambo för inköp av en pizza. Hade inte ätit någonting sen klockan elva och då var det två mackor, så höll typ på och dö av hunger. Men nu sitter jag mätt och trött i soffan och kollar på bandy, Bollnäs leder med 3-2. Ska sova snart för imorgon väntas ännu en lång tävlingsdag!

Första Mars :)

Publicerad 2012-03-01 22:48:15 i Allmänt,

Som vanligt är det en trött Stina som kommit hem alldeles för sent på Torsdagskvällen. Sitter och väntar på att mina vita ridbyxor ska bli klar i tvätten för dom hade jag ju såklart inte tvättat innan. Har ett par till men de tycker jag inte om så ja då blir det snabbtvätt istället ;)

Kulan var duktig på träningen i alla fall. Bara tvätten är klar ska jag slå på en film och sova. Imorgon väntas det en tidig morgon, ska försöka åka vid sju hemifrån och innan dess ska både hästarna och jag hinna äta, helst fixa stallet och knoppa såå de blir tidigt!

Bellan tidigare idag, eftersom det var så fint väder så passade jag på att tvätta henne oxå så nu är hon ren och fin :)

Ronja!

Publicerad 2012-03-01 13:15:58 i Hästar som jag haft,

Redan när jag föddes hade jag i stort sett en häst, det var en shetlandsponny men namnet Ronja. Om jag minns rätt var hon 96cm hög och supersöt. Hon var precis som de flesta andra shettisarna väldigt envis och gjorde sällan som jag ville. Hon rymde ofta och sprang över till våran granne som hade travhästar. Där kröp hon in under staketet och retade hästarna tills de började jaga henne då kröp hon ut igen, haha. Tror jag var typ två månader när jag satt på henne första gången så min hästkarriär började tidigt.

Hann med och ramla av henne många gånger också, en gång drog hon ner huvudet så jag landade med ansiktet på en sten och skrapade upp halva ansiktet. Extremt snygg blev jag hittade ingen bild tyvärr. En annan gång lyckades hon dra ner huvudet så jag flög rakt ner i en vattenpöl, det var inte en lite arg Stina som satt där genomblöt i en vattenpöl medan mamma och hennes kompis satt på sina hästar en bit bort och gapskrattade haha.

Efter att både jag och Lisa hade vuxit ur Ronja lånade vi ut henne till två olika ställen, sen köpte våran tränare Maggan henne. Där fick hon leva sina sista år, vet inte riktigt hur gammal hon blev men tror hon blev rätt gammal. Även fast hon kanske inte egentligen var den bästa första ponnyn så lärde jag mig ändå en del på henne och jag kommer aldrig glömma henne, den där busiga lilla shettisen som gjorde precis som hon ville. Det är väl mycket tack vare henne som jag fick mitt hästintresse :)


Ronja och en liten Stina :)


Jag, Sky, Lisa och Ronja som tomtar :)


Ronja hemma hos Maggan :)

Torsdag

Publicerad 2012-03-01 13:03:34 i Allmänt,

Piggare idag, inte helt kry kanske men febern verkar vara borta i alla fall skönt! Hitills har jag mest chillat, lagade smördegsinbakad kyckling med couscous till lunch haha gott var det i alla fall :) Nu ska jag typ byta om och gå ut i stallet så ska jag rida ut med Elin i det fina vädret. Sen ska stallet fixas och grejerna packas till imorgon. Senare ikväll ska Calle kula på hoppträning, han ska tävla på Lördag! :D

Satt och kollade på gamla bilder och hittade bland annat en massa på gamla hästar, så tänkte göra nåt inlägg om hästarna vi har haft :)


Sigge :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela