:)

Publicerad 2013-05-30 19:47:04 i Allmänt,

Då har några till dagar farit förbi i en väldig fart. Har ju haft besök av Lisa och Poppe i några dagar, men de åkte hem igen i förmiddags. Har haft några rätt lugna dagar på jobbet, varit på vift hela kvällarna och somnat alldeles för sent så idag har jag varit halvt död. Lisa red Bellan imorse innan hon åkte så har inte haft så mycket för mig ikväll, lagat mat för andra gången på samma dag. Har nog aldrig hänt sen jag flyttade hit. Har inte haft någon ugn tidigare, men nu har pappa fixat en så nu vart det rätt roligt att laga mat helt plötsligt :)
 
Har väl egentligen inte så mycket att berätta för er, i helgen är det som sagt var tävling i Märsta. Om de tar emot efteranmälningar så ska Crille, Fantast, Hollie och Calle vara med där :) Annars har jag börjat längta efter semester, var ju från början inställd på att jobba hela sommaren men nu när jag vet att jag kommer vara ledig så vill jag få ledigt nu på direkten istället. Har till och med lite hemlängtan, så de blir nog skönt och komma hem ett tag sen :)
 
Eftersom jag nu fått en ugn så har jag stora funderingar på att baka någonting, vad det blir återstår att se men inget allt för avancerat. Annars ska jag bara kvällsfodra innan jag ska sova, tidigt ikväll!
 

Bästa Bellan :)

Publicerad 2013-05-27 22:28:13 i Allmänt,

 
Då hade några dagar sprungit iväg igen, helt galet vad fort tiden går! Har hänt en del samtidigt som det egentligen varit rätt lugnt de senaste dagarna. Men som vanligt så händer det en hel del här, även om det kanske inte är säker som märks direkt. Förra veckan var ingen höjdarvecka och det kändes som att allt gick snett hela tiden. Så igår morse när jag klev upp och skulle åka till Tierp på tävling så hade jag starka funderingar på att stanna hemma. Hade knappt sovit på hela natten, var arg som ett bi och kände mig mest för att lägga mig en hög och grina. Men efter en stunds funderande kom jag fram till att det var bättre att vara på tävling istället för att ligga här hela dagen. Så gick ut och knoppade pållen och tuffade upp till Tierp ändå.
 
Man kan ju så här i efterhand säga att det var en himla tur att jag gjorde det. Hoppade först en 1.30 som en tidshoppning, kände att det var ju egentligen bara till å gasa på. Hade väldigt bra flyt fram till sista linjen där jag inte riktigt vet vad jag höll på med. Kom i alla fall i mål felfritt och med en tid som visade sig leda till seger, med hela fyra sekunder! Hade jag vetat det så skulle jag ju inte ridit så fort, trots det så hade jag lite småmissar som jag kunnat tjäna in ännu mera tid på men nu behövdes ju inte det :) Var sen bara att ladda om lite snabbt inför 1.40 som var en A1:A och en lång bana, 14 språng. Här fick vi nog till våran livs bästa runda, fick inte till det riktigt mellan ettan och tvåan men resten av rundan var klockren. Allt bara flöt på och hästen hoppade kalasbra :) Var ensam felfri fram till sista ryttaren, som trots lite darr på sista hindret satte nollan. I och med det blev det omhoppning, även denna gången var Bella helt klockren och vi fick till en riktigt snabb och felfri runda. Den andra tjejen rev tvåan och red sen en rätt lugn runda. Så Bella fick springa först på ärevarvet en gång till, finafinafina hästen :)
 
Så trots en dålig vecka så hade den inte kunnat fått ett så mycket bättre slut, fick dessutom träffa både Elin och Linnéa igår. Sen kom Lisa, Raffi och Poppe ner till Tierp och åkte med mig ner till Sigtuna igår. Så efter att ha spenderat några timmar i stallet så åt vi sushi och skålade med Champis (vilket var det närmaste champange vi kunde komma en Söndagskväll) och kollade på film tills vi nästan sov båda två. Imorse åkte sen Raffi och Lisa vidare men Poppe är kvar hos mig, alltid trevligt med lite sällskap :)
 
Nu ska jag ta och koka mig en kopp te, innan jag ska sova. Jobbar själv hela veckan, både Tessan och Carro är utomlands så extra mycket för mig. Idag har jag dock haft det rätt lugnt ändå och även morgondagen ser ut att bli lugn :)
 
Elin, Linnea & Jag på nyår, smått fulla & glada :)

torsdag

Publicerad 2013-05-23 21:16:39 i Allmänt,

Torsdag var det idag ja, har haft en rätt lugn dag. Var iväg på pay and jump med två hästar på förmiddagen, den ena provades av blivande köpare och den andra filmades för att visas för spekulanter. När vi var hemma igen var det dags för lunch, först för hästarna och sen även för oss. På eftermiddagen red jag litegranna, var på riktigt dåligt humör av någon anledning så fick inte riktigt till det som jag ville och blev på ännu sämre humör. När vi slutat åkte vi och hämtade upp Sofie innan vi åkte till Sigtuna och åt pizza, blivit mycket onyttigheter på sista tiden men det är ju faktiskt väldigt gott :)

Blev på mycket bättre humör efter det, hemma igen så red jag och Tessan ut på våra egna guldklimpar. Vi har en jättestor gräsplan nere vid mälaren som vi kan rida på nu när det är torrt. Lagomt lycklig Bella fick galoppera på riktigt fort, hon slog till och med till med några bocksprång av glädje! Trimmade runt lite lätt där sen och hon känns himla fräsch just nu :) Tog sen klätterbacken som inte är mycket till klätterbacke på vägen tillbaka, sen fick de skritta resten av vägen hem. Skönt för både mig och Bella med ett lite mer skojpass med inte så mycket krav, nyttigt för både kropp skäl!
 
Resten av kvällen har jag spenderat i sängen med en påse vinigum och lite cola zero, rätt skönt att inte ha så mycket att göra :)  Nu tänkte jag snart knäppa på lite Skilda världar och sen ska jag försöka sova, har morgonfodringen imorgon så måste upp före sju i alla fall! Kom på att nu när det går att lägga upp bilder så har jag väldigt många bilder från mobilen att visa er. Så nu har jag snott Tessans sladd och tänkte slänga upp lite bilder :)
 
Vårat urgulliga hingstföl e. Careful ue. Cardento! Kommer nog bli ett riktigt busfrö, men söt de är han :)

upp som en sol och ner som en pannkaka

Publicerad 2013-05-22 20:09:18 i Allmänt,

Dagarna flyger förbi och det var ett tag sedan jag uppdaterade senast. Har ingen koll vad som hade hänt sist jag skrev, men tror att jag har hunnit med att tävla i både Tierp, Jumpclub och Falun sen dess. I Tierp var Fantast helt grym i 1.20 dubbelt felfri och placerad. Calle kula var fin i 1.20 och mindre bra i 1.30. På Jump club var det Holliedoll första dagen med ett ner i varje klass men en väldigt bra runda i övrigt i 1.20. Dag två var Fantast med, ett ner i 1.20 och gjorde sen en riktigt bra 1.30 debut även om resultatet visar något annat.
 
I helgen var det sen dags för Dalahoppet i Falun, dit följde Bella och Calle med. Calle hoppade Lördag och Söndag, inledde med en klockren nolla i 1.20 fortsatte hoppa klockrent i 1.30 men då var det lite annat som kom ivägen. Fick dock revansch på Söndagen när vi fick till en riktigt bra runda med ett skitpet i 1.30 :) Bella inledde med riktigt fin nolla i 1.30 på fredagen, gasade på lite och fick framåtlägen hela banan runt så det räckte till en tredjeplats. På Lördagen gick hon 1.45 där jag red som en riktig kratta, hästen hoppade däremot fantastiskt. Fick ett nedslag på en trippel-räcke kombination, mitt fel då jag la henne alldeles för stort så hon räckte inte över bakbommen på trippeln. I Söndags var vi sen dubbelnolla i 1.40, bättre ridning från min sida och hästen var lika klockren som tidigare i helgen. Tiden räckte tillslut till en femteplats och tredje bäst av youngridererna, hade jag varit två sekunder snabbare hade vi varit kvalade till Falsterbo.. Helt otroligt nöjd med stjärnan och hon hoppade verkligen grymt hela helgen :)
 
Började sen Måndagen med ett väldigt glatt humör efter helgens bravader, tyvärr så höll det inte i sig så länge. Vårat sista dräktiga sto skulle till och föla, tyvärr låg fölet helt fel och det slutade med att hon fick avlivas. Hemskt då hon verkligen plågades innan veterinärerna väl kom hit. Att det dessutom var finaste hästen i stallet gjorde ju inte saken bättre och stämningen har varit lite dämpad de senaste dagarna. Nu har ju i alla fall både Electra och fölisen det bra på de evigt gröna ängarna!
 
Annars har det lugnat ner sig rätt rejält på jobbet, har bara några inackorderingar och de hästar vi rider inne just nu. Så både fodringar, insläpp och utsläpp går typ dubbelt så fort jämfört med tidigare. Av våra ridhästar är en i stort sett såld och vi har spekulanter på resten. Så snart har vi inte mycket kvar och göra här :) Har även fått reda på att jag nog kommer få vara ledig en hel del i sommar, hur mycket återstår att se. Känns både tråkigt och skönt på samma gång på nåt vis.
 
Har i alla fall fyra tävlingshelger kvar innan jag letar mig norrut. Först är det Tierp på Söndag, just nu verkar det bara bli Stjärnan som får följa med dit 1.30 & 1.40 ska hon hoppa :) Nästa helg är det Märsta, sen Strömsholm och sen Årstarunsten. Helgen efter det är det midsommar, får se vart jag befinner mig då! Nu ska jag ta och fortsätta äta på min half baked och kolla på Skilda världar innan jag sussar gott. Ha det bra!
 
Nu kan jag helt plötsligt lägga in bilder igen, så bjussar på några från i helgen :)
 
 

fly on the wings of love

Publicerad 2013-05-03 20:07:15 i Allmänt,

Det är tydligen Fredag idag, något jag har väldigt svårt att förstå på nåt vis. Två dagars arbetsvecka känns ju helt okej, nu ska ju jag jobba hela helgen oxå men det är inte riktigt samma sak :) Igår gick dagen helt otroligt sakta, fick jobba över(som vanligt) och hann ändå inte göra klart allt. Dessutom drog Bella av sig en sko så kunde inte rida henne, tur att solen sken ibland i alla fall. Idag har det varit en bättre dag med en stor fet strålande sol och inte en moln så långt ögat nått. Suttit och ridit i linne och svettats, hur skönt!? Trimmade nån häst på gräsbanan på förmiddagen, kanske inte bästa idén då tre av fyra hästar tappade en varsinn sko och då var hovslagaren här och slog på tappskor igårkväll... Han fick glatt komma idag igen! Vid lunch kom mamma och Kari ner hit med Calle, de hade med sig lunch åt oss som vi åt ute i solen. Jobbade klart och slutade faktiskt i tid idag, har sen hoppat både Calle och Bella. Provade ett nytt bett på Callekula och det kändes riktigt bra, så ska prova tävla på det på Söndag oxå. Bella kändes superfräsch och tyckte att det var jättekul att få hoppa och slog till med en hög med bocksprång, haha. Nu sitter jag inne och tänkte leta reda på en film, är tydligen hockey på TV och det kände jag inte riktigt för.. Har ju även hunnit med att fira valborg sen sist, en grym valborgsnatt blev det. Tyvärr missade ju vi allt roligt på dagen och kom inte in till Uppsala förrän på kvällen, då var vi först på förfest och sen var vi nog både lite här och lite där. Jag gjorde i alla fall av med 15kr och då åkte jag tåg dit, åt mat två gånger, drack ett x antal drinkar på krogen, åkte taxi och sov på hotell. Rätt bra jobbat ändå!? Sjukt kul hade vi i alla fall :) Nu är det filmdax en stund innan hästarna ska kvällsfodras sen ska jag soooova! Ha de gött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela