Effektiv dag!

Publicerad 2013-12-18 21:54:17 i Allmänt,

Eftersom jag planerat in en tur till Hälsingland idag så har jag varit grymt effektiv. Hann med allt jag brukar göra under en hel dag innan klockan tre plus att jag packade alla hästsaker innan dess. Hur detta gick till är dock ett litet mysterium med tanke på att jag annars inte brukar vara klar förrän tidigast sex, halv sju någon gång. När klockan närmade sig halv fyra var jag redo att packa in häst, grejer och mig själv och styra norrut. Några högre makter verkar dock tycka att jag ska hålla mig borta från vägarna nu förtiden. Den senaste månaden har två olika lastbilar gått sönder när jag varit ute med dem. Idag skulle jag därför åka bil och trailer, dock var det sommardäck på trailern så det gick åt skogen. Efter en del funderande och några telefonsamtal hade jag en ny transport, hann dock bara sätta på den på bilen innan vi upptäckte att hjulen inte snurrade på den. Vilket ju faktiskt kan vara rätt praktiskt. Så mitt Kilaforsbesök uteblev, men det kanske fanns någon mening med det oxå. Jag hade kanske kört av vägen eller krockat med första bästa bil om jag faktiskt tagit mig iväg eller oxå hade bilen gått sönder. Så det kanske var tur ändå!

Eftersom jag varit så grymt effektiv tidigare på dagen så hade jag inte så mycket att göra. Allt jag kunnat packa var packat och alla hästar motionerade och nöjda. Gick i alla fall ut i stallet och gjorde ett försök till att klippa min lurviga svarta blixt. Efter en del dåliga skär lyckades jag rota fram ett par som funkade och hästen stod och sov hela tiden förutom när vi kom till magen där det kittlades nåt otroligt. Nu ät hon i alla fall rätt mycket korthårigare och fick även sin man friserad, så nu ser hon rätt representabel ut :)

Kom in från stallet strax före åtta, duschade, åt en av alla mina matlådor som måste ta slut innan fredag ( om jag ska lyckas med detta då måste jag nog äta bra många fler gånger om dagen än vad jag gör nu) och nu ligger jag slutkörd i soffan och längtar efter en kopp te.

Ska fundera lite till på hur vi ska lösa att jag med hästar och grejor ska komma hem när jag nu inte kom iväg idag. Är det någonting jag fått öva på under detta år är det problemlösningar, på både gott och ont! Ska försöka sova snart dock, imorgon ska jag jobba min näst sista dag och på kvällen är jag bjuden på middag i det lilla palatset jag har till granne! Med det i i åtanke är risken mycket liten att jag hinner skriva imorgon, men någon dag så dyker det nog upp några rader. När återstår dock att se :) ha det bra!
Nyklippt stjärna :)

Upploppet

Publicerad 2013-12-17 22:13:18 i Allmänt,

Är inne på upploppsvecka här nere nu och lever i ett kaos med en massa packning både lite här och lite där. Kör förhoppningsvis hem första flyttlasset imorgon och sen kommer mamma nerpå Fredag så får vi förhoppningsvis med resten då. Har verkligen blandade känslor inför detta men jag ät rätt säker på att jag gör rätt även om det känns rätt sorgligt.
 
Den senaste veckan har flutit på bra, snabbt som vanligt. I Fredags var vi på lucia inne i Sigtuna på morgonen, riktigt mysigt :) Åt luciagröt till lunch och på kvällen blev det spontanvinkväll. Precis som alla vinkvällar så spårade den lite, men kul hade vi i alla fall! I  lördags var jag ledig men hoppade en häst på förmiddagen innan jag däckade i soffan där jag hängde resten av dagen. I Söndags jobbade jag och sen har det ju svischat förbi två vanliga dagar igen :)
 
Har en liten motivationssvacka för tillfället vilket ju kanske inte är allt för konstigt. Mina egna tokisar är i alla fall väldigt pigga och höga på livet. Stjärnan travade igenom en vetcheck förra veckan utan en minsta anmärkning, skönt för hon har ju ändå gått rätt hårt iår :)
 
Nu tänkte jag ta och sussa, imorgon hoppas jag som sagt var att hinna med en tur&retur till Kilababa och sen har jag en del annat att ta tag i också. Sov gott hörrni!
 
Fick fina bilder skickade på Fantast häromdagen :)
 
 
 
 
 
 

ledig lördag

Publicerad 2013-12-07 10:03:37 i Allmänt,

God morgon! Idag händer det något som aldrig hänt förut, vi är lediga en Lördag utan att vi ska på tävling eller något annat. Är rätt konstigt att vara här men inte jobba, rätt skönt dock :) Börjat min lediga helg med att sova tills jag vaknade vilket blev runt halv nio. Har varit ute i stallet och fixat mina hästar så nu har jag egentligen inte så mycket mer att göra egentligen. Är inne och äter frukost nu, ska göra iordning en häst inför provridning om ett tag sen hade jag tänkt ta mig en shoppingtur. Är ju faktiskt inte långt kvar till jul och någon julklapp lär jag ju faktiskt försöka köpa jag med. Annars ser det rätt lugnt ut idag, känns som att det behövs faktiskt!
 
Apropå att det inte är så många dagar kvar till jul så har jag numer bara ca. två veckor kvar som Sigtunabo, sen flyttar jag tillbaka hem till Kilafors ett tag. Har de senaste månaderna funderat väldigt mycket på min framtid och vad jag ska göra med livet. Har egentligen inte kommit fram till någonting men jag känner att det är dags för mig att gå vidare nu, riktigt vad jag ska göra vet jag inte men det får framtiden visa. Det är med en hel del ångest jag har tagit det här beslutet, jag trivs så himla bra där jag är nu och vill egentligen inte flytta härifrån men av en del andra anledningar så blir det nog bäst i slutändan. Men jag kommer nog sakna det här stället en hel del framförallt Tessan. Jag är verkligen grymt glad över året jag har fått här, jag har vuxit otroligt mycket som människa, fått rida & tävla på fina hästar och därför utvecklats en hel del som ryttare också, lärt känna en massa härliga människor och haft ett grymt roligt år som jag nog inte glömmer i första taget :)
 
Nog om det nu har jag väl inte så mycket mer att berätta för er, hoppas ni klarat er bra i snöstormen. Förutom att jag trodde min lilla lägenhet skulle rasa ihop inatt så har vi klarat oss väldigt bra och äntligen fått lite snö :)
 
 
Vinter på Haga Nydal ifjol, chefens lilla minipalats ;)
 
 

Strömsholm & Globen

Publicerad 2013-12-05 22:32:49 i Allmänt,

Hallå där ute i stugorna! Då har även November svischat förbi i raketfart, den månaden jag tycker är årets sämsta månad när allt bara är mörkt, lerigt och kallt. I år var november ovanligt bra och gick nästan snabbare än tidigare månader. Jag vet att jag tjatar men det är helt sinnessjukt vad fort tiden går, jag har snart varit Sigtunabo i ett helt år men det känns som att det var igår jag flyttade hit. Men tiden går väl fort när man har roligt :)
 
Sen sist har jag hunnit med att avsluta årets tävlingssäsong på Strömsholm. En helg där det mesta gick fel, började med att lastbilen gick sönder påvägen dit så efter en hel del strul och omplanering så kom jag iväg tillslut och fick även med mig Tessan som körhjälp/hästskötare/underhållning. Väl där så fortsatte det gå lite fel för oss hela tiden, trots det så hoppade Bella fantastiskt fint och vi fick egentligen till tre riktigt bra rundor även om några bommar råkade ramla på vägen. Jag har ändrat en hel del på min ridning på slutet och framförallt på Bella och det kändes faktiskt som att vi var på rätt väg, så nu ska vi jädrans träna så svetten sprutar i vinter :) Även Hollydolly skötte sig bra trots att hon egentligen gick lite väl högt med tanke på sin rutin. Så trots att det blev en lite stolpe ut tävling så blev det en bra avrundning på årets tävlingssäsong och min sista tävling som youngrider :)
 
Förra helgen var det dags för Globen, eftersom Raffi var med och hoppade alla dagar både med Lisa och lite olika stjärnor så var jag såklart där alla dagar även om jag hann med att varva med en del jobb också :) Blev en rolig helg med en massa hästar, spännande hoppning, väldigt lite shopping, trevliga middagar och en del annat. Kom hem vid halv tre i Söndagsnatt efter att ha ätit middag med stjärnorna och firat vinnarna långt in på natten, var minst sagt trött när jag vaknade i Måndag men det var det värt :)

De senaste dagarna har rullat på bra, är väldigt motiverad trots förkylning, inga tävlingar och trist väder just nu vilket gör allt väldigt mycket lättare. Mina egna hästar har en lite lugnare period just nu så jag har hunnit med att ta det rätt lugnt på kvällarna, välbehövligt när jag dragit på mig en smått dryg förkylning. Känner mig som en illaluktande slemboll som hostar och frustar ungefär en gång var tionde sekund just nu, inte allt för trevlig med andra ord. Jobbar därför hårt på att bli piggare tills helgen då jag helt fantastiskt nog är ledig båda dagarna, hade därför planerat att hitta på något skoj och då passar inte illaluktande slembollar in. Därför är det bäst att jag passar på att sova nu så kanske jag vaknar upp pigg och kry imorgonbitti! Ha det bra så hörs vi :)
 
Finaste Fantast, stallets gullegris som flyttat till nya ägare i höst. Rätt tomt utan honom!
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela