1.40 Tierp

Publicerad 2013-06-27 22:29:20 i Allmänt,

Kom på att jag har flera filmer på youtube som jag inte visat här. Så tänkte börja med att visa Bellas 1.40 från Tierp, bara grundomgången som är med dock. Men det hela slutade ju med en seger :)
 
 
 

Midsommar

Publicerad 2013-06-26 21:11:55 i Allmänt,

Orkar inte skriva något vettigt men kan bjuda på några bilder från midsommarhelgen :)

Home sweet home

Publicerad 2013-06-21 07:48:34 i Allmänt,

Sitter framför TVn hemma efter Enheavägen, har matat hästarna och gett mig själv frukost. Kom hem vid fyra igårkväll, firade sen semester med grillat, vin, årets första dopp och tårta :)

Nu funderar jag på att åka upp till Lotan och rida "mina" ponnysar som jag hade med mig upp igår. Ska rida en av mina med Elin senare så vore skönt att ha någon riden innan dess! Vad som händer senare idag har jag ingen aning om, de är sånt som märks :)

Solen skiner från en klarblå himmel så det borde ju kunna bli en rätt bra dag ändå. Det är så fint här uppe, hade nästan glömt bort det :)

Tisdagkväll

Publicerad 2013-06-18 22:15:04 i Allmänt,

Då har jag avverkat två arbetsdagar, bara en och en halv kvar till semester. Jag längtar och har ångest över det på samma gång, kul och komma hem ett tag i alla fall. Är galet tomt efter mina hästar här nere, kommer inte ens ihåg när jag var ifrån Bella såhär länge. Måste varit när jag var i Holland med Irma eller nåt. Hon går i alla fall hemma i hagen och äter gräs hela dagarna och är nog rätt nöjd med livet :)
 
Idag försov jag mig för första gången sen jag flyttade hit, eller egentligen försov jag mig inte vaknade tre minuter i åtta och börjar åtta. Alldeles lagomt mycket tid för hinna klä på sig egentligen, för övrigt kommer jag inte ens ihåg när jag sov så länge sist var rätt skönt faktiskt :) Red sen två hästar och fixade med en del annat på förmiddagen, eftermiddagen spenderades i soffan framför Andra avenyn med Tessan och Sophie. Ikväll fick vi något ryck och åkte in till Uppsala och shoppade. Jag fick med mig ett linne, en tröja och ett par klackar. Åkte egentligen dit för att gå på systemet men det hann jag aldrig med och gjorde istället av med pengarna på andra onödigheter, kul att få vara i civilisationen en stund det händer ju inte allt för ofta!
 
Kom hem för ett tag sedan och nu sitter jag rätt trött i soffan och ska nog ta och sova. Imorgon jobbar jag som vanligt eller som en vanlig dag är numer. Sen måste jag hinna en sväng på systemet och sen ska jag hämta upp två söta små ponnyhestar :)
 
Apropå söt så hittade vi en kattunge idag, hur söt som helst :)
 
 

Runsten

Publicerad 2013-06-16 19:55:54 i Allmänt,

 
 
Hemma igen efter en mindre bra helg på Runsten, har inte riktigt haft något flyt alls kan man säga. Babe hade två ner i 1.20 även i Fredags, mycket bättre runda än på Torsdagen och nerslagen var mina. Igår skulle hon hoppa derbyt på kvällen, gick fintfint fram tills att vi hoppade ut från banan och skulle vända mot pullvermanagraven. Där tog det tvärstopp och hon verkade fundera vad tusan jag höll på med som hoppade ut från banan haha. Hon var i alla fall himla glad även om det gick lite väl fort. Är nöjd med henne ändå, hon har knappt hoppat på väldigt länge och inte tävlat sen i September så kan ju inte ha så stora krav på henne :)
 
Calle kula har inte funkat något vidare i helgen, vi är inne i någon mellanfas där kommunikationen mellan oss inte riktigt funkar vilket inte blir så bra inne på banan. Blir förhoppningsvis bättre om jag rida honom lite oftare i sommar än vad jag gjort nu. Han hoppar inte heller något mellan tävlingarna och det blir ju inte riktigt schysst mot honom. När vi får till det hoppar han ju dock strålande!
 
Stjärnan var egentligen superfin igår, hoppade först kvalet till YR Grand Prix som gick i 1.35. Hade ner sista i trekombinationen, annars en helt okej runda även om hon var väldigt mycket mer på än vanligt. Tyvärr räckte inte det till dagens final, riktigt surt. Efter några timmars deppande och funderande bestämde jag mig sen för att rida GP kvalet igår eftermiddag som gick i 1.45, en elitklass. Var ju utan tvekan det svåraste vi gjort hittills, förutom att jag fick totalt hjärnsläpp mot tvåan och gjorde halt för att jag inte visste vilket hinder jag skulle hoppa så fick vi en riktigt bra runda. Fick ett ner i trekombinationen, sen ramlade två bommar till på slutet där hon började bli lite trött och jag red väl inte sådär super heller. Hon hoppade annars bättre än någonsin och det kändes verkligen inte svårt så det känns ju lovande inför framtiden :) Så i och med min halt och volt blev det 16 fel, väldigt onödigt av mig. Har aldrig glömt banan någon gång förut så det var ju lite extra surt att göra det i en stor klass. Grymt nöjd med min fina häst är jag i alla fall, man får inte heller glömma att hon bara är åtta år och egentligen inte har så mycket rutin! Nu ska hon få ta det lite lugnare ett tag innan det blir full fokus mot SM i slutet på Juli :)
 
Skickade hem mina hästar hem till Bollnäs idag, Bella fick åka lastbil med Cilla och Babe transport med mamma. Känns sjukt tomt att inte ha någon häst här nere, skönt för hästarna att få komma hem och äta gräs i alla fall :) Själv styr jag kosan hemåt på onsdagkväll eller torsdag får se lite hur det blir. Finns inte så mycket att göra här för tillfället, imorgon tänkte vi rensa ogräs vilket väl egentligen inte riktigt ingår i mina arbetsuppgifter men har man inget att göra så har man inte :)
 
Förutom att rensa ogräs så har jag en del att packa de närmsta dagarna, skickade dock hem i stort sett alla hästgrejer med de andra idag. Så är väl mest kläder till mig, känner jag mig själv blir det typ allt jag har..haha. Nu ska jag at och leta reda på någonting att äta sen ska jag sova, sjukt trött och det är grymt skönt att få sova i en riktig säng igen även om min inte är så skön. Men om någon natt får jag sova hemma i skönsängen i Hallen :)
 
 
Stjärnan i 1.45 igår :)
 

Regnet öser ner

Publicerad 2013-06-14 07:59:41 i Allmänt,

God morgon!
Sitter i lastbilen i ett regnigt Runsten, igår öste det ner hela dan och det ska det tydligen göra idag också... Igår hoppade Babe en 1.20 med två nedslag, kändes som hon inte var riktigt med men det vart bättre och bättre ju längre banan gick. Hon har ju knappt hoppat på någon månad och inte tävlat sen september, så man kan ju inte ha för stora förväntingar!
 
Stjärnan inledde helgen med en fjärde plats i 1.30, red inte jättefort men höll ett bra tempo. Hon var lite spänd som vanligt första dagen men hoppade fint annars :) Calle tog ett steg framåt igår och busade inget men istället blev det en del andra problem, men han kämpade på bra ändå i regnet.
 
Nu ska jag dra på mig lite kläder och käka frukost. Idag hoppar Babe 1.20 innomhus, hennes bana är flyttad till ridhuset hela dan. Calle hoppar en till 1.30 och Bella hoppar inget alls idag utan ska bara trimmas :)
 
 
 
 

long time, no se

Publicerad 2013-06-11 20:38:53 i Allmänt,

 
 
Av någon anledning så har mina inlägg en tendens till att börja med "Då var det ett tag sen sist jag skrev igen.." eller något liknande, skulle ju passa rätt bra idag också! Har hunnit med en del sen sist, var ju på Strömsholm med stjärnan i helgen. I Fredags hade vi ett riktigt skitpet i 1.40, hon var väldigt spänd i början men blev bättre mot slutet och tyckte ändå att vi fick till en bra runda. På Lördagen hade vi sen ett till skitpet på ettan, skulle sen rida på lite för att få en bra tid och red riktigt dåligt på ett räcke så även den bommen fick vi med oss. Även här var det annars en bra runda, bra flyt. Man fick sen provhoppa stort vatten, Bella har aldrig hoppat det så jag tog såklart chansen. Hon förvånade mig med att hoppa det utan tvekan, dock med väldigt god marginal och inte så vackert men hoppade gjorde hon :)
 
Kvalade in till finalen på Söndagen, som började med skyfall och ett hejdundrande åskväder. Det ledde till att både 7års klassen och ponnyklassen ställdes in och min klass blev framflyttad. Trots att de preparerade banan rejält så var det blöt och rätt tungt när vi red, det sög mer än jag trodde att det skulle göra. Tror även att Bella var lite trött i fötterna, hon har aldrig hoppat tre 1.40 på en helg och det var dessutom långa banor. Vi fick i alla fall tre bommar ner, var inga större fel egentligen jag mesred lite in i trekombinationen annars var det lite stolpe ut om jag får säga det själv. Men å andra sidan har vi haft bommarna på våran sida på senaste tiden och någon gång måste man ju få ett "bakslag" om man nu kalla de det. Tycker ändå att vi hade bra flyt runt hela banan och är ändå rätt nöjd med den, Bellan kämpade på så gott hon kunde och jag red väl helt okej i alla fall. Så trots en stolpe ut helg så är jag nöjd, det är ju kul att bara få rida på den fina banan :)
 
Nu har jag "jobbat" i två dagar, vi har dock i stort sett ingenting att göra mer än att fodra och ta in och ut hästar. Mer tid till mina hästar, idag har båda blivit friserade och ordentligt ompysslade :) Busan som varit hemma i Hälsingland i drygt en månad hämtade jag upp i Björklinge i Torsdags, var till John och  tränade Calle så då fick jag Babe levererad dit :) Hon känns riktigt fin, hoppade henne lite häromdagen och det gick över förväntan. Rätt kul är det att jag känner rätt väl nu när jag inte ridit henne på ett tag att jag faktiskt utvecklat min ridning en del :) Idag gick hon riktigt bra, hon är ju så himla känslig så det räcker att tänka vad hon ska göra :)
 
Imorgon kväll rullar vi mot Runsten, dit ska Bella, Calle och Babe med. Ska bli jättekul å tävla Busan igen, även om det kan gå hur som helst! Även Lisa och Raffan ska dit, så vi har en väldigt detaljerad plan för att få dit alla hästar så ingenting få gå fel för då kraschar hela helgen.. Fantast skulle också varit med, men han har blivit tuggad på av sina hagkompisar i helgen och är inte riktigt i skick för att tävla tyvärr :(
 
På Söndag åker sen förmodligen mina hästar hem till Hallen, själv jobbar jag fyra dagar nästa vecka innan jag tar semester och rullar norröver även jag. Verkar som att jag kommer vara ledig en bit in Augusti så lär ju hinna vila upp mig i alla fall. Ska bli skönt och komma hem, sova i en skön säng, duscha hur länge jag vill, få riktig mat istället för uppvärmda matlådor, pussa på hundarna hur mycket jag vill och träffa kompisarna lite oftare än nu :) Men innan dess så ska jag börja med att äta middag och glo på skilda världar, sen sova. Har en del att göra imorgon för ovanlighetens skull. Får se om jag tar mig datorn dit ner eller om jag bloggar när jag är hemma igen. Ha det så bra sålänge iaf :)
 
 
 
 

blodpudding

Publicerad 2013-06-05 20:45:27 i Allmänt,

Kom precis in från stallet, har hängt där hela dan trots att jag inte haft något att göra. Har idag i alla fall fått upp antalet ridna hästar till fyra stycken annars har jag inte gjort så överdrivet mycket. Nu är jag inne och nyduschad, håller på och steker blodpudding till middag. Köpte det igår så nu ska jag äta blodpudding för tredje gången på ett dygn, varför variera sig när man kan låta bli!? Slog på stort och bakade en hallonpaj igårkväll också, det finns lite kvar så jag får till och med efterrätt idag :)
 
Jaha, mycket mer än så har jag inte att berätta för tillfället, ska äta min blodpudding och min hallonpaj kanske dricka en kopp te sen ska jag sova. Hann aldrig sova middag idag så är riktigt trött, har dessutom sovmorgon imorgon för Tessan fodrar :)
 
Gammal bild på tre vackra(?), fulla flickor ;)

Mitt nygamla hem

Publicerad 2013-06-05 13:32:09 i Allmänt,

Två stall, inackorderingsstallet närmast och Hans(vårat) stall längst bort.
 
Uteboxar och Lollos stall.
 
Hagar och Hans hus!
 
En del av Hans stall :)
 
"Mina boxar" Bella och Fantast :)
 
Inackorderingsstallet
 
Hagar
 
Näckros och Hollie :)
 
Rocco, Rolex och Romelus på bete. Rocco och Romelus är helbröder och Rolex är halvbror till dom :)
 
 
 
 
 
 

tiden flyger iväg

Publicerad 2013-06-04 21:51:31 i Allmänt,

 
Haloj alla glada! Då hade ännu en dag susat förbi, vet att det har blivit mycket tjat om hur snabbt tiden går på sista tiden. Men jag har numera bott här nere i fem månader, bara några veckor till ett halvår helt galet vad fort tiden går. Det är snart ett år sedan vi stod på trappan och var lyckligare än någonsin, det känns som det var igår och jag kan fortfarande känna känslan av hur jag kände då. Är faktiskt inte avundsjuk på dem som tar studenten i år, trodde jag skulle vara det men är mest glad att jag har sluppit skolan i ett helt år nu :) Aja, tiden går fort och det gäller att ta vara på tiden, speciellt de glada stunderna :)
 
Fick hem en pepparkaka till kompis igår, dock verkar hon vara smått sliten efter en partyvecka på Rhodos och har åkt på en massa sjukdomar samtidigt, hoppas hon inte smittar mig i alla fall! Skönt att ha henne tillbaka även om det faktiskt var rätt skönt att vara själv ett tag, men de blir lätt tråkigt i längden.
 
Den här Tisdagen började med en rivstartande powerwalk ut till beteshagarna där hästarna hade blandat sig lite som de inte skulle, men efter en del pysslande löste det sig. Hann sen rida Fantast och hoppa Bella lite på förmiddagen. På eftermiddagen fick Bella nya fina fötter, annars gjorde jag inte mycker mer än å tog in hästarna igen. Behöver jag säga att vi har lite att göra för tillfället!? Får ev. en till häst att rida imorgon annars har vi en häst var att rida och förutom in,utsläpp och fodringar så har vi ingenting på våran att göra lista. Så fortsätter det såhär har jag känslan av att det inte tar så lång tid tills jag rullar norröver för lite semester :) Ikväll tog vi en sväng in till Uppis och gick på Citygross perfekt för där kan man handla mat åt både människor och hästar!
 
Kom på att jag aldrig visat några bilder över hur det här stället ser ut, upptäckte sen att jag inte hade så många bilder på det heller så tänkte försöka få till några imorgon så kan jag slänga upp de imorgonkväll. Nu ska jag fixa en grej sen känns det som att jag vill sova, min tur att fodra imorgon så ingen sovmorgon.
 
Här har ni i alla fall en väldigt vacker bild på mig och Tessan från Valborg, här var hon lika blek som mig. Dock var vi nog lite småfulla båda två :)
 
 
 

Märsta

Publicerad 2013-06-02 21:18:08 i Allmänt,

Då var ännu en helgs tävlande avklarad! En väldigt varm helg, skönt med värme men inte när man ska rida med kavaj och hela köret. Hästarna har varit rätt duktiga, bäst igår var Crille med en felfri runda i 1.10. Idag var Fantast stjärnan som kom 6a i sin andra 1.30 på lång, svår och stor bana :) Även Calle hoppade helt strålande men hann med lite bus däremellan. Har blivit rätt fulla dagar så nu är jag helt slut. Igår eftermiddag kom Håkan och pappa ner till mig med Calle så jag hann rida honom en gång innan han skulle tävla idag. Väldigt bra då pappa både städade och diskade åt mig, extra bra var att vi grillade igår kväll och det som blev över räckte till middag åt mig idag. Vart till och med kvar av efterrätten så jag är rätt mätt och nöjd nu.
 
Har väl inte så mycket mer att berätta, sitter framför Wallander nu ska fixa mig en kopp te sen ska jag sova och ladda upp för en ny vecka. Åker till Strömsholm med Bella Fredag, Lördag och Söndag eventuellt att Fantast följer med någonting också. Ska kanske till något annat ställe med någon av de andra på Torsdag också, får se hur de blir. Ska bli kul att få rida på Strömsholm, har ju aldrig fått göra de förut :) Ska försöka uppdatera något mer till veckan, ha de bra sålänge!
 
Dagens stjärna Fantast :)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela