Sista dagen

Publicerad 2012-12-31 09:24:23 i Allmänt,

Heyho! Dålig update igen, men jag har ju firat jul precis som alla andra :) Annars har jag hunnit med några utgångar, träningar med alla tre hästisarna och en del annat oxå. Just nu sitter jag framför Nyhetsmorgon och väntar på att Linnea ska vakna, när hon har åkt hem sen ska jag rida med Elin sen ska väl stallet fixas. Resten av dagen tänker jag chilla med TVn och fortsätta packa, ska försöka hinna blogga lite mer oxå har ju en del att blogga ikapp! Men nu ska jag försöka hitta nåt bättre att kolla på :)

Bloggar från paddan så hittade ingen roligare bild, julafton är iaf :)

Mars

Publicerad 2012-12-20 10:16:06 i Allmänt,

Mars inleddes med tävlingar i Högbo med Calle och Bella, har för mig att båda hästarna skötte sig kalasbra och Bella var placerad i två av tre klasser. Sen var det sportlov, som började lugnt men fortsatte med en lite väl vild utgång på tranan och sen en natt i en badtunna uppe i Arbrå. På helgen var det tävlingar i Sundsvall där Bella debuterade 1.30 galant :)
 
Sen drog skolan igång igen, men jag tror inte jag var där speciellt ofta. Hade nästan inga lektioner och dessutom åkte jag på någon förkylning som höll i sig lite väl länge, okej lite lat var jag nog oxå. Calle och Babe tävlade hoppning i Söderhamn och Babe sprätte runt som dressyrhäst i Bollnäs. Pärla kom igång mer och mer och i slutet på månaden var hon iväg på sin första hoppträning på över ett år, lycklig häst och lycklig ryttare! Tråkigt nog var det även våran sista hoppträning tillsamans.
 
Så mycket mer vet jag inte om det hände i Mars, jo jag och Lisa bosatte oss i Holmsveden en vecka och jag red som en galning och myste på som bara den :)
 
  
 
 
 
 
Jo vi blir väldigt snygga på kort, vi vet! :)
 
 
 

sista morgonen

Publicerad 2012-12-20 09:23:00 i Allmänt,

Good morning! Sitter och njuter av mina nutellamackor och morgonkoppen med te framför TVn, sista frukosten ensam på ett bra tag så jag ska nog passa på att njuta lite extra länge...:) Har inte något överfullt schema idag, ska rida och fixa allt i stallet som vanligt. Tänkte klippa brunbjörnen Bella oxå, minst sagt behövligt... Klippte Bus i förrgår och hon var superduktig, hon kanske har kommit på att det inte är så hemskt trots allt :) Har lite småfix kvar på henne oxå så ska väl ta tag i det oxå, hon ska på träning imorgon så då behöver hon ju se någorlunda ut! Sen tycker mamma att jag ska städa och grejja oxå så får väl ta tag i det när jag är klar i stallet..
 
Så mycket mer har jag inte att säga just nu, men ni får väl ha en bra dag! :)
 

Februari

Publicerad 2012-12-18 21:37:00 i Allmänt,

 
Februari började väl ungefär som hela Januari, skillnaden var att det äntligen var dags för årets första tävling. Den gick av stapeln i Storvik med Babe och Calle, båda två leverade felfria rundor och Calle var som han aldrig gjort annat. Hann även med en till tävling då i Högbo med Bella och Calle. Bella var superfin och felfri och placerad i 1.20 och därmed kvalad till 1.30. Calle debuterade 1.10 med ett ner, säsongen hade börjat bra!
 
Annars rullade dagarna på med skola, plugg och massa ridning. Jag hann även med att boka våran efterlängtade studentresa till Napa och vi var sååååå taggade! Jag tillbringade även en hel natt med att skriva ett svenskatal, sov inte en sekund åkte till skolan höll mitt tal och åkte hem och sov hela dagen, haha. Annars tror jag inte det hände så mycket, hittade inte så mycket bilder heller.
 
Fin himmel en morgon påväg till skolan :)
 
 
 
 
 
En grym eftermiddag på isen med dunderväder :)
 
trött kula :)
 
 
 
 

Januari

Publicerad 2012-12-18 11:49:14 i Allmänt,

Januari var en rätt lugn månad, det brukar det vara. Inleddes först med sista veckan på jullovet, var till Stockholm en dag och hälsade på lite där. Åkte sen direkt till Bollnäs där det blev en utgång, en rätt galen utgång om jag minns rätt. Fortsatte nog med våra filmkvällar hela nätterna långa oxå, myys. Skolan började igen och jag var grymt taggad på att plugga, den inspirationen försvann rätt fort dock. Spenderade en helg uppe hos Emma i Hawaiilappland, där fick jag vara med om både det en och det andra men det var roligt som vanligt :)
 
Red en hel då, hade tre hästar hemma och dessutom red jag både Calle och Bosse nästan varje dag. Började komma igång med träningarna igen och hann även med någon pay and jump med Calle och Bella.
 
Hann förmodligen med en hel del mer saker som jag inte kommer ihåg, men bjuder på lite bilder :)
 
På tur med Bus!
 
På tåget till Emma!
 
Morgonplanering och te :)
 
 
 
Hästarna rymde, här är vi påväg hem igen
 
Glodde på Gossip girl hela tiden
 
Sålde alla hjärtansdag rosor med Gustav och Rekan, gick sådär!
 
på fest :)

snart så äre jul igen

Publicerad 2012-12-18 11:28:18 i Allmänt,

 
Men hallå på er! Hur har ni det!? Här är det finfint och för ovanlighetensskull så snöar det inte, annars har det antingen varit tjugo grader kallt eller snöat lite väl länge nu. Hörde att Kilafors hade mest snö i hela Sverige ett tag, så skapligt mycket snö har vi haft. Nu har den dock börjat sjunka ihop och dessutom har nog litegrann töat bort, för nu har i nästan varmgrader om dagarna istället. Annars är det rätt lugnt, har mest ridit och fixat på den senaste tiden. Hästarna känns pigga och fräscha, så det känns bra. Har ett väldigt piggt fullblod som inte riktigt vet vart hon ska göra av all energi hon har, men att hon är pigg och glad är ju inget negativt direkt så hon får väl hålla på så ett tag till :)
 
Idag är det mindre än en vecka kvar till julafton, jag har varit klar med mina julklappar ett tag så jag känner ingen stress. Skulle dock behöva inhandla lite saker till mig själv innan jul så tänkte försöka ta tag i det någon dag oxå. Sen har jag en himlans massa saker att inhandla efter jul oxå, men förhoppningsvis får jag lite pengar i julklapp så det ordnar nog till sig det oxå :)
 
Eftersom det året snart är slut så tänkte jag ta och göra en årsressumé månad för månad, tänkte i alla fall börja nu så får jag se när jag gör klart sen. :)
 

Tävlingåret som gått

Publicerad 2012-12-18 11:18:00 i Allmänt,

 

Årets...

Ifjol gjorde jag en sån här om tävlingsåret som gått så kör iår igen. Har gjort ordentliga med utvärdering till varje häst oxå men tror jag behåller de för mig själv :)
 
Årets debuter
Bella: 1.30, 1.35 och 1.40
Calle: 1m, 1.10 och 1.20
Babe: 1.30
Årets största framgång
Måste väl vara Bellas 1.40 debut. :)

Årets starkaste minne
Svår, både helgen i Bollnäs och Hudikhelgen var grymma. Men Lördagen i Hudik var nog allra bäst med Calle som kvalade till Breeders och Bella som var felfri och placerad i 1.40 debuten :)

Årets roligaste ögonblick
Svårt även här, Bella har stått för många roliga ögonblick denna säsongen!
 
Årets besvikelse
Vet inte om jag kan kalla det besvikelsen, men min avramling innan starten på Calle i Tierp var väl ingen lyckoträff direkt. Att det blev hjärnskakning oxå gjorde väl inte saken så mycket roligare..;)
 
Hästen som utvecklats mest under året
Alla tre har utvecklats enormt iår, men Bella får väl även den.

Årets inspiration
Det jag inspireras mest av är nog mina egna framgångar, men även misstagen som får mig att vilja bli bättre hela tiden. Även hästarna som jobbar på och utvecklas hela tiden ger mig inspiration att fortsätta utvecklas. Sen är det såklart att jag får inspiration av att se andra duktiga ryttare rida, jag har nog aldrig varit så inspirerad som när jag kom hemfrån Falsterbo t.ex. :)
 
Årets mest lärorika
De större tävlingarna som Sköve, Gävle, Strömsholm, Flyinge man får se många fina hästar och mycket bra ridning :)

Årets häst
Den måste ju faktiskt gå till Bella! :)
 
TACK TILL
Mamma, Maggan, mina hästägare slash sponsorer och såklart hästarna :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad har hänt!?

Publicerad 2012-12-10 14:49:50 i Allmänt,

Ja vad har hänt sen sist jag bloggade? Förutom igår så förstå. Jo dagen efter det inlägget så åkte jag tufftufftåg i stort sett hela dagen med slutdestination Höör. Långa resa, många timmar men det flöt på riktigt fort. Framme i Höör kom Irma och hämtade upp mig och sen puttrade vi hem till henne. Där blev det fixning och packning hela kvällen lång innan vi sov i några timmar för att sedan kliva upp vid fyra morgonen efter och styra lastbilen mot Hengelo, Holland. En till dag på resande fot blev det, genom både Danmark och Tyskland innan vi körde över gränsen till Holland, då var vi i stort sett framme. Väl framme var vi rätt stolta över oss själva, vi hade överlevt både färjan och Autobahn alldeles själva och dessutom hittat fram, duktig av oss :)
 
Där spenderade jag sen en vecka som hästskötare och allmänt sällskap till Irma. De tre första dagarna var det tävling som stod på schemat och Cotten var som vanligt superfin även om de hade lite stolpe ut, själv var jag glad för att jag överlevde framhoppningen varje dag, haha. Sen fick vi tävlingsfria dagar, nu var de ju ändå inte hästfria dagar så många timmar spenderades ändå på tävlingsplatsen. Annars hann vi med lite shopping på IKEA och i lite andra affärer, den tiden som sen blev över spenderade vi på hotellet som vi bodde på.
 
Vi fick oss en riktigt lyxig vecka som började med en kväll med roomservice i sviten som vi bodde i första natten, där hann vi med både bubbelbad och bastning oxå, lyx! Alla andra dagar njöt vi istället av hotellfrukosten och vårat fria WiFi i flera timmar, riktigt mysigt :)
 
Jag kom hem i Torsdagsnatt, bara drygt ett dygn försent, i och med snökaoset vart mitt plan rejält försenat och när jag väl kom till Arlanda så var alla tåg inställda. Så den natten fick jag istället spendera i Sollentuna, dagen efter slutade det med att mamma kom och hämtade mig. Detta resulterade i att vi var hemma strax efter midnatt natten till Fredag, egentligen skulle jag varit hemma strax efter fem på Onsdagkväll så jag var lagomt less och grymt glad för att vara hemma.
 
Nu har jag haft några dagars återhämtning efter resan och börjar pigga på mig igen, idag har det återigen vräkt ner snö. Helt sjukt vad mycket snö vi börjar få, hur mycket kan det komma egentligen!? Just nu är Lisa och Poppe hemma i några dagar, Poppe kommer förmodligen bli kvar här hemma tills efter nyår oxå så extra sällskap om dagarna för min del :) Efter nyår sen verkar det som att det kommer bli en del förändringar även för min del, riktigt spännande. Men jag tror faktiskt att jag väntar ett tag med att berätta vad :)
 
Om ni nu har orkat läsa den här virriga konstiga texten så var ni duktiga! Jag har en massa bilder från Holland, men just nu orkar jag ärligt talat inte lägga över dom från mobilen... Däremot passade jag på att sno en massa bilder från Irma, så kan bjuda på en gammal midsommarbild :)
 
 
 

Solsidan

Publicerad 2012-12-09 21:44:31 i Allmänt,

Nu var det dåligt bloggar igen, men nu har jag en bra anledning så jag är förlåten tycker jag :) det har i alla fall hänt en hel del sen sist och dessutom är det en hel del spännande pågång! Men jag berättar mer om det imorgon :) nu är det Solsidan och Te, söndagsmys!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela