rain

Publicerad 2012-08-30 21:35:43 i Allmänt,

Goderkväller! Har precis kommit hem efter en regnig träning på Calle kula, trots regnet så gick det rätt bra han blir lite stark och ofokuserad ibland men det blir bättre och bättre :) Annars har det har varit en lugn dag mådde riktigt skitdåligt på förmiddagen så då var det soffan som gällde. Innan träningen red jag Bella lite i alla fall, red mest igenom henne och kändes rätt bra i alla fall.

 

Nu tänkte jag skutta in i duschen innan jag äter kvällsfika, mamma och pappa handlade idag så nu finns det en massa gott att välja på haha. Sen blir det väl film och sussa sött :)

 


den blåa lådan var läskig bäst att ta i lite extra så den inte biter mig i tårna, tänker Calle haha :)

Utkast: Aug. 29, 2012

Publicerad 2012-08-29 22:04:28 i Allmänt,

Har lyckats bli sjuk för hundrasjuttioelfte gången iår, hallå mitt imunförsvar vart tog du vägen!? Så de senaste dagarna har spenderats i soffan framför tv-apparaten, snart får jag nog fyrkantiga ögon. Imorgon tänker jag i alla fall vara piggare så jag orkar rida och sen ska Calle på träning på kvällen så då måste jag ju vara hyffsat pigg :)

Livet är ungefär lika händelselöst i övrigt oxå samtidigt som det har kommit upp en hel nya grejjer den senaste veckan, så får väl se om någonting blir av och i så fall vad. Just nu vet varken ut eller in, så får väl se vad som händer. Någonting jag vet är i alla fall att jag ska koka mig en kopp té och slå mig ner framför en film innan jag sussar sött!

Bella på Majaträning :)

1.35 Kval 2

Publicerad 2012-08-27 21:41:23 i Allmänt,

Här kommer rundan från i Fredags, i överlag tycker jag rundan är rätt bra min balans som är obefintlig ibland men man kan ju inte klaga på hästen :)
 
Tycker att ni ska lyssna lite extra på mamma och Gaby i bakgrunden och dessutom vad de spelar för musik!!
 
 
 

home sweet home

Publicerad 2012-08-27 21:33:18 i Tävlingar,

Efter en lång men rolig helg är vi äntligen hemma, eller kom i förmiddags. Blev en natt i Stockholm för vi var rätt trött när vi kom dit sent igår kväll och så fanns det box åt Bellan så de blev bra.

Har i alla fall haft en grymt fin häst hela helgen, hon har börjar bli mycket mer ridbar mellan hindren nu vilket såklart gör en stor skillnad. Köpte ett nytt bett oxå som hon verkade trivas jättebra med :) Efter ett pet i första kvalet och en felfri runda i andra kvalet så kvalade vi ju in till gårdagens final. Det var väl mitt mål med tävlingen så jag var jättenöjd med det. Visste inte hur mycket ork hästen hade kvar så hade väl inga större förväntningar inför gårdagens klass som var en 1.35. Det var dessutom en riktig maxad, teknisk och lång bana och överlag väldigt mycket fel, endast fyra felfria!

Vi fick 16 fel vilket kan låta som en katastrofrunda men egentligen kan man säga att det var en fyrafels runda. Hon hoppade ettan fint men sen i svängen mot tvåan fick hon syn på något livsfarligt monster och tvärstannade och flög upp på bakbenen så sen stod vi på bakbenen där en stund innan jag övertalade henne att gå förbi det läskiga. Så där blev det ju ett "stopp" och en massa tidsfel hela åtta stycken blev det tillslut. Men efter den incidenten så var hon finare än någonsin klarade en massa svårigheter och hoppade helt strålande, rev ut ur en kombination där det blev alldeles för långt inne i kombinationen och då räckte hon inte ut över bakbommen. Resten var verkligen klockrent, så i mina ögon får det vara en fyrafelsrunda som jag är väldigt nöjd med. Jag tänkte när jag gick in att jag skulle vara nöjd med att vi bara tog oss runt och sen gick det så himla lätt.

Alla tre rundorna från helgen är rundor som jag tänker ta med mig som jag faktiskt är rätt nöjd med min egen ridning på oxå. Det har varit svåra men bra banor hela helgen och både jag och Bella har lärt oss en hel del och är en erfarenhet rikare efter den här helgen :)

Nu är det filmdax sen sova i min alldeles egna säng heeeeela natten lång oh lite till tror jag :)

:)

Publicerad 2012-08-25 13:31:54 i Allmänt,

Det är verkligen uselt med internet här, går knappt att få fram startlistorna på equipe. Så att försöka blogga har inte varit någon idé, nu är vi ute och åker en sväng så nu funkar internet :)

Hästen har i alla fall varit grym ett ner första dagen i 1.30 bra runda annars. Igår var det 1.35, här var hon riktigt fin och vi var en av endast tio felfria. Slutade på en finfin nionde plats och extra kul var att vi kom vidare till finalen imorgon. Så idag har vi vilodag, ska trimma henne ikväll tänkte jag :)

Får väl se när det blir någon mer uppdatering kan tänka mig att det blir när jag är hemma igen :)

movie

Publicerad 2012-08-23 11:51:07 i Allmänt,

Hejhopp!
Ligger i lastbilen och kollar på film och äter tacochips. Det regnar ute så hade ingen större lust att sitta ute hinner nog se hästar så det räcker ändå i helgen :)

Idag är det i alla fall kval ett som går i 1.30, får väl se hur det går. Hon känns i alla fall bra efter resan, joggade henne igårkväll och nu på förmiddagen hon känns mjuk och fin :)

Nu ska jag koncentrera mig på filmen. Får se när jag orkar skriva nåt mer internet är apsegt så ni får vara utan bild ;)

Sollentuna

Publicerad 2012-08-22 12:40:17 i Allmänt,

Tjobidoo!
Nu ska vi strax åka från Sollentuna, haft fikastopp hos Sanna här. Får väl se när vi kommer fram, måste väl ta ett matstopp oxå innan dess så :)

full dag

Publicerad 2012-08-21 22:10:31 i Allmänt,

Efter en fullspäckad dag ligger jag nu äntligen i min säng. Eftersom hela förmiddagen försvann på arbetsförmedlingen så blev det en väldigt intensiv dag eftersom allt skulle packas färdigt, två hästar ridas, en Bella tvättas( vilket inte är det lättaste, de vanliga stallsysslorna göras och dessutom behövde jag få i mig lite näring oxå. Jag hann i alla fall klart med allting som skulle göras innan det var dags för Calle att åka på träning.

Han var duktig idag, jobbade mycket styrka idag vilket han tyckte var väldigt jobbigt men han jobbade på bra tycker jag :) nu ikväll har allt packats in i transporten och alla mina grejer har oxå blivit färdigpackade, vi tänkte försöka komma iväg vid sju imorgon får se hur det går. Nu tänker jag i alla fall kolla på ensam mamma söker innan jag sover.

Fick bilder på Calle ifrån 1.20 klassen i helgen av Kari idag. Han kör med lite luft emellan :)

run bitch

Publicerad 2012-08-21 10:19:41 i

Har inlett den här dagen med att springa bort träningsvärken från gårdagens övningar, riktigt skönt ändå. Nu sitter jag i bilen påväg till Bollnäs ska på nån information på Arbetsförmedlingen. Skriver väl mer sen :)



stranden i falsterbo, hade ju inte vart helt fel och kunna ta en springtur här varje morgon :)

hösten närmar sig

Publicerad 2012-08-20 22:06:55 i Allmänt,

Det märks att det börjar gå mot höst, var ute och brände lite kalorier i form av en powerwalk som slutade med en joggingtur på kvällskvisten och det var en helt annan luft än vad det varit tidigare. Annars har jag varit rätt duktig idag red båda hästarna på förmiddagen samt fixade stallet innan lunch. Gjorde en av alla mina egna specialare till lunch, riktigt gott blev det. Chillade en stund sen innan jag begav mig ut och målade klart det jag nådde till pappa ska fixa det högst upp sen. Passade på att måla min stallpall med färgen som var över från sadelkammaren oxå, finfint blev det :)
 
Har packat det mesta inför Skövde oxå har sadel och sånt som jag använder imorgon och mat kvar. Sen ska allt upp och packas in, men det borde inte ta allt för lång tid tycket jag. Efter min kaloriförbränning nu ikväll bet jag i det sura äpplet och röjde i mitt rum, välbehövigt minst sagt. Passade på att packa lite åt mig själv när jag ändå höll på så har inte så mycket kvar där heller. Nu ligger jag nyduschad i min nybäddade säng och äter hallon och keso har vanlijte på kylning bredvid mig oxå. Tänkte slå på en film och sova sött, blir rätt fullt upp imorgon! Sov sött med er :)
 
haha helt fantastiskt fina är vi :)

Mondaymorning

Publicerad 2012-08-20 09:27:34 i

Godmorgon! Har precis ätit frukost och håller på att dricka upp mitt te nu. Ska bege mig ut i stallet alldeles strax. Tänkte börja med att rida båda, Bella ska bara joggas idag och imorgon sen rider jag väl på plats på Onsdag. Sen ska stallet fixas innan jag tänkte börja packa och sen måste jag måla färdigt min målning oxå. Får se när jag är klar med allt då skulle i alla fall mitt rum behöva städas oxå och min egen packning behöver påbörjas.



Är borta på förmiddagen imorgon och på kvällen ska Calle på träning så vore ju skönt och ha en del klart idag. Men nu är de bäst att jag sätter igång :)

On my way home again

Publicerad 2012-08-18 19:15:21 i

som ni kanske förstår av rubriken så är vi påväg hem nu. Har precis käkat här någonstans mitt ute i skogen, andra hamburgaren för dagen blev det nyttigt och bra!

Kulan har skött sig riktigt bra. Hade ett pet i 1.10 och sen föll c-hindret i trekombinationen som var sista hindret i 1.20. Surt men satan i gatan vad han hoppade innan, var flera stycken som kom fram och tyckte att han var jättefin :) var dessutom en riktigt svår 1.20 med trekombination i uppförsbacke som sista hinder. Tror 50% i avd a rev hinder nummer två och det var knappt några felfria. Så det var ju utan tvekan det svåraste han har gått och det gjorde han kalasbra. Det var lite kort i kombinationen och det tillsamans med lite trötthet gjorde att han inte riktigt hann upp. Men är jättenöjd med honom ändå, han känns verkligen bättre och bättre gör varje gång jag rider honom nu :)

Mot Sala

Publicerad 2012-08-18 10:08:30 i

God förmiddag! Sitter i bilen påväg till Sala nu, har väl drygt en halvtimme kvar eller nåt. Jag är dödstrött men förhoppningsvis piggar jag väl på mig när vi är framme. Är rätt mycket starter så det kan nog bli en lång dag de här.. Rider 1.10 och 1.20 i alla fall första gången på gräs för Calle så det kan ju bli spännande. Nä men de går nog bra :)

Morgon

Publicerad 2012-08-17 09:29:40 i Allmänt,

Goodmorning!
Sitter och dricker mitt älskade jordgubbste och läser lite bloggar. Ska bege mig ut till hästarna och rida strax. När båda är ridna ska stallet fixas och sen har jag lite målning att ta tag i, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Ser ut som att det blir kanonväder idag oxå, hääääärligt :)

I got nothing to say

Publicerad 2012-08-16 23:10:46 i Allmänt,

Hejhopp! Dåligt skrivet i några dagar, har inte haft något att skriva om. Lyckats bli sjuk igen så har mest hängt framför TVn har orkat med lite ridning oxå annars har det varit stenchill de senaste dagarna. Har i alla fall varit piggare idag så de känns ju bra :)
 
Ikväll var det hoppträningsdax för Calle och Bella. Både jag och Calle fick svettas rejält ett tag där men han var riktigt fin idag, märks att han blir starkare och starkare hela tiden. Avslutade med att hoppa lite bana och han hoppade riktigt fint, en gång var han nog en bit över hinderstöden till och med liiite väl överambitöst kanske men han kändes fin i övrigt. På Lördag ska han till Sala och gå 1.10 och 1.20 :) Bellan har verkligen tagit sig i markarbetet på den senaste tiden, riktigt fin börjar hon bli nu. Även hon kändes riktigt fin när vi hoppade bana, fick bra rytm och fina språng. Hon ska till Grevagården på "unghäst-SM" nästa vecka så det är var sista hoppningen innan det och det kändes som sagt riktigt bra :)
 
Annars då, jo mitt liv är för tillfället rätt händelselöst just nu men ärligt talat trivs jag rätt bra med det oxå. Har inget mer vettigt att skriva om så tänker knäppa på Kungarna av Tylösand som har blivit min nya kvällsdrog, helt värdelös serie egentligen men ändå rätt kul. Känner igen mig själv lite väl mycket ibland bara, haha!
 
bara för att jag blev lite partysugen så fick det bli en partybild på moi och Irma från Napa!

Belle Av J

Publicerad 2012-08-12 00:09:14 i Allmänt,

Bella har väl inte haft sin bästa tävling, inledde i Torsdags med ett vara livrädd för dommartornet vilket innebar att tvärnit och helomvändning men efter lite övertalning gick hon förbi och skuttade sen runt riktigt fint om än lite väl spänt. Igår gick det resultatmässigt väldigt dåligt, men efter en del funderingar så har vi kommit fram till att det egentligen var mer kommunikationsmissar, hon börjar bli så lydig så ibland lyssnar hon helt enkelt lite för bra. Så till idag bytte vi till ett vanligt bett och hade först ett pet i 1.20 i övrigt en hyffsad runda även om hon tycker det känns lågt och hoppar inte riktigt lika fint som på högre hinder.
 
Avslutade helgen med att debutera 1.35 och där går min fantastiska häst in och sätter en dubbelnolla. Inte något jag väntade mig direkt även om jag visste att hon egentligen skulle kunna göra det. Men efter gårdagens runda så kändes det väldigt långt borta och mina tankar gick kors och tvärs över vad som var fel och jag kom på både det ena och det andra. Men idag bevisade hon än en gång hur grym hon är! Det känns även som att jag börjar hitta tillbaka mera till min ridning och överlag har hon kännts väldigt fin hela helgen, på framhoppningen igår hoppade hon helt fantastiskt fint. Så trots dåliga resultat är jag i efterhand nöjd med hästen och faktiskt ganska nöjd med min egen ridning har inte gjort några jättetabbar som jag brukar lyckas med, även om jag är långtifrån nöjd med mig själv så tycker jag att det var bättre än det varit på de senaste tävlingarna. Här kommer filmen från 1.35, hon har ju inga större problem och ta sig över i alla fall :)
 
 

Calippo

Publicerad 2012-08-11 23:37:56 i Allmänt,

Calle kula har varit helt strålande i helgen och inte varit i en enda bom. Inledde med en riktigt lugn och fin felfri runda i 1.10 i Torsdags. I 1.20 samma dag höll han på att bocka av mig efter ettan så jag la en volt, resten var han klockren och felfri. Sen har han sovit borta för första gången, dessutom i två nätter och han har verkligen skött sig bra i all hantering annars kan han vara lite stimmig men i helgen har han varit riktigt lugn. Tyvärr fick man inte efteranmäla igår så han fick en tävlingsfri dag då. Idag fick han gå direkt in i 1,20 vilket han gjorde med bravur, han lekte sig runt en felfri runda och även om det gick lite väl fort ibland och han hoppar mig ur sadeln så kan jag inte varit annat än nöjd med honom i helgen. Han har nog vuxit väldigt mycket mentalt under de här dagarna och det ska bli spännande att se hur han är på nästa tävling. I och med dagens felfria runda så är ett av Breeders kvalen klara oxå och tänker han fortsätta såhär lär det inte bli något problem med de andra heller :)
 
Har bara film från dagens runda, så bjussar på den:
 
 

2

Publicerad 2012-08-11 23:24:30 i Allmänt,

Idag är det bara två månader tills jag blir tjugo år, läskigt vad gammal jag blir. Är det då jag ska bli vuxen och ta tag i livet? För det hoppas jag verkligen inte, haha.
 
Är i alla fall hemkommen efter några dagar i Tierp och ligger i min säng trött som en gammal gås och vill bara sova nununu. Så jag har stora planer på att knäppa på en film som jag somna lite snabbt till sådär, sen ska jag sova som attans hela natten lång. Har sovit lite halvdåligt där nere, fast kan meddela att vi övergav tältet för en lägenhet med riktiga sängar, kök och badrum kändes väldigt ba faktiskt :) Innan jag sover tänkte jag langa lite filmer som jag håller på och laddar upp, så om jag inte somnar så kommer det snart!
 
glada tjejer när jag fyllde sjutton!

done

Publicerad 2012-08-08 22:59:35 i Allmänt,

Ännu ett kvällsinlägg tänkte jag nu ge er! Min dag började med en ridtur med Frida, gick finfint. Hängde resten av dagen framför OS finalen, värdiga medalljörer faktiskt :) Efter att min hungriga mage fått sig lite mat blev det stallfix, packning och tvättning av hästen så nu är allt sånt klart bara Bella som ska knoppas imorgon. Kom in och började packa åt mig själv innan det blev kvällspromenad med Elin, välbehövligt och röra på fläsket ibland!
 
Nu ligger jag i sängen och ska försöka sova tidigt, vi ska åka åtta imorgon. Då ska jag ha packat klart åt mig, duschat för det blev så sent nu, fixat allt i stallet och knoppat hästen så jag slipper göra det på plats. Men tänkte att det räcker att jag drar mig ur sängen vid sex så blir väl inte allt för lite sömn i alla fall.
 
Får se om jag orkar blogg där nere nåt annars kanske jag skriver när jag kommer hem, den som lever får se :) puss
 

hoppträning och fläskläpp

Publicerad 2012-08-07 21:54:03 i Allmänt,

Hej på er alla glada! Hoppas ni har det bra, själv ligger jag i min säng med huvudvärk och en fläskläpp en riktigt fiin sådan. Passade på att pussas lite med Calles knä innan träningen idag, inget att rekomendera för satans det gjorde ont. Nu gör det i alla fall inte så ont längre och läppen är inte riktigt lika svullen som förr, så det är lugnt jag överlever.
 
Förutom den lilla fadäsen gick hoppträningen riktigt bra, båda hästarna kändes riktigt fina även om det såklart finns mycket att jobba på. Men det känns som att båda har tagit ett stort kliv framåt i markarbetet den senaste tiden vilket självklart hjälper till i hoppningen oxå. Så det känns i alla fall bra inför helgens utmaningar :)
 
Annars har jag hunnit med en sväng till Bollnäs, ridit lite mera och lite annat smått och gott idag. Nu ska jag gå och koka en kopp te innan jag slår mig ner i sängen framför nån film. Imorgon kommer Frida och rider en häst med mig, alltid kul med sällskap. Annars ska det packas, ridas och fixas och Bellan ska tvättas. Dessutom så måste jag självklart se OS finalen oxå, så det blir nog en rätt full dag imorgon!
 
Bella chillar på prisutdelning, haha

Mondayyy

Publicerad 2012-08-06 23:00:31 i Allmänt,

Säger väl godkväll ikväll igen, börjar bli duktig på kvällsinlägg! Finns inte så mycket att skriva om dagen, red och fixade på förmiddagen. Eftermiddagen och halva kvällen spenderades framför TVn och OS, tyvärr gick det ju inte så bra som vi hoppats menmen tycker England var värdiga vinnare i alla fall :)
 
Annars har Anna varit hit och fixat med hästarna och imorgon kommer Torsten och fixar nya skor på dem, så nu hoppas jag att Bella är i storform i Tierp i helgen. Har provat rida på Bebbans hoppbett på henne och hon känns riktigt bra på det så ska hoppa på det imorgon. Ska på hoppträning med henne och Calle på eftermiddagen, mest känna igenom så att allt funkar :) I alla fall Calle tävlar redan på Torsdag och sen hoppar han förmodligen på Lördag oxå. Bella är oxå anmäld på Torsdag men funderar på att byta så hon går två klasser på Lördag istället, men får se. Om hon går bra ska hon i alla fall debutera 1.35 på Lördag, spännande :)
 
Nu tänker jag glo på en film tills jag somnar, sov gott!
 
 
haha Calle tror att däcken tänker bitas :)

Sunday, bloody sunday!

Publicerad 2012-08-05 21:21:46 i Allmänt,

Gutterkväller!! Hoppas ni har haft en bra helg och en bra Söndag, min Söndag har varit rätt så jättechill kom hem från Bollnäs strax efter åtta imorse och sen dess har jag i stort sett bara hängt i soffan, sovit, glott på OS, sovit och sovit lite till. Har varit sjukt trött idag men har tack och lov inte mått så dåligt i alla fall, hade en riktigt rolig kväll/natt så det var det värt i vilket fall :)
 
Jaa så förutom lite stalltjänst nu på kvällen har det inte hänt så mycket mer, hänger framför OS nu oxå men har starka funderingar på att göra mig en kopp te och bege mig till min säng istället. Så kan jag kolla på nån av mina mysiga serier istället, är väldigt sugen på chokladbollar oxå men det orkar jag nog inte göra haha. Nä men ha en trevlig kväll hörrenini! :D
 
napa, napa, napa

Utgång på ingång

Publicerad 2012-08-04 19:23:18 i

Goderkväller! Efter många om och men sitter jag färdigfixad och klar med ett glas vin och lyssnar på Rosenström. När Elin är klar bär det av mot Bollnäs och förfest senare blir det parken. Känns som det kommer bli en spårad kväll men så hörde jag talas om att det är all in som gäller ikväll å så :) Men ha en grym kväll för det ska jag, skål påer! :)

Städa städa varje Fredag

Publicerad 2012-08-03 17:39:56 i Allmänt,

Ja rubriken talar ju om rätt tydlig vad jag håller på med just nu, städar. Golvet i mitt rum har inte varit synligt på typ en månad så antar att det var rätt välbehövligt, galet tråkigt dock. Fast började förstå att det var ett tag sedan jag städade när jag hittade kläder från Napa som jag bara slängt ur resväskan var lixom nästan två månader sen jag kom därifrån..Väskan från Falsterbo var helt fortfarande full i grejer och studentklänningen är fortfarande helt otroligt skitig, fattar inte hur jag lyckades!? Hela klänningen är fläckig i alla fall så ska väl försöka få den tvättad oxå bara för sakens skull, lär väl aldrig använda den igen men.
 
När det är färdigstädat ska jag hoppa in i duschen och göra ett försök till att bli i alla fall lite fräsch, senare bär det av mot Bollnäs och lite minigolf :)
 

Träning

Publicerad 2012-08-01 20:29:44 i Allmänt,

Hejhopp! Igår var det fullt upp hela dan så hann inte med att skriva någonting. Förmiddagen ägnades åt att motionera en häst hemma, fixa stallet, packa och grejja litegranna. Vid tolv begav vi oss mot Ringnäs, först red Elsa och sen Klara inna n det var min tur. Först ut var Calle som var finare än någonsin igår, han kändes verkligen superbra både på marken och hinder. Tränade Bebban sen och hon skötte sig riktigt bra hon oxå, hon blir lite stressade när det är många i gruppen men hon höll sig hyffsat lugn ändå och var fin både på marken och hinder :)
 
 
 
Idag var det Bellas tur och hon gick riktigt bra även hon. Fick till några riktigt fina språng och hoppade väldigt spänstigt, även jag fick till min ridning bättre än vad jag lyckats med på senaste tiden :) Kulan hade lite träningsverk i början och varlite tjaffsigare idag men hoppade lika fint som vanligt. Fick hoppa några högre språng och jesus vad han hoppade, inga problem där inte. Maja blev alldeles förälskad i honom och ville till och med köpa honom, men det hoppas ju såklart jag att hon inte gör :)
 
 
Kollade när Klara och Elsa red innan vi åkte hem och resten av dagen har spenderats i soffläge, vet inte varför men är helt slutkörd. Hoppas att jag inte tänker bli sjuk igen i alla fall....Nu kollar jag på lite OS men ska ta och kila ut till hästarna en sväng, sen väntar en nyöppnad half baked på mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela